Почетна / Фудбал / Партизан

Илиев пред реванш против Видеотона: Није „бити или не бити”

Разочаран и љут био је Ивица Илиев, спортски директор Партизана, по завршетку утакмице против Видеотона. Игра црно-белих у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе није задовољила руководиоца спортског сектора у клубу из Хумске. Илиев није крио да би посебно требало да се замисле Сејдуба Сума и Марко Јанковић.
ФОТО: В. Марковић

– Љутња ме још држи, што је и логично, јер је испред нас, бар по мом мишљењу, најбитнија утакмица у сезони. Оставио бих своје незадовољство, ипак, за нашу интерну употребу. Решаваћемо све унутар свлачионице и у оквиру спортског сектора.

Јесте ли разговарали са Сумом и Јанковићем?

Увек је боље причати хладне главе. Имаћемо простора за разговоре наредних дана.

Сматрате ли да је игра у одбрани, ипак, била задовољавајућа, поготово што вам мрежа мирује 180 минута?

Наша одбрана је у последња два меча направила разлику. Апострофирао бих чудну ствар, кад смо играли врхунски у нападу онда смо имали проблема позади, а кад је било обрнуто онда нас није било нигде напред. Против Војводине смо створили више шанси.

Играли сте и пред празним трибинама. Да ли ће екипи бити лакше у реваншу без обзира што ће бити више присталица домаћина?

Сваки спортиста зна да је боље играти пред публиком, макар била и противничка, него без сведока. Партизан је увек имао подршку бар најватренијих навијача, поготово, у битним мечевима. Био сам актер двомеча са Спортингом пре 13 година. Због немогућности да будемо домаћини пред гледаоцима дошли смо у ситуацију да морамо да се вадимо у продужецима, иако смо у Лисабону победили 3:1. Кад нема публике онда играчи остају и без енергије, набој је већи. „Панчо арена” у Фелшуту је малог капацитета, биће и наших навијача, надам се да ће нас носити до тријумфа.

Рекли сте да су утакмице са Видеотоном за вас најважнија у сезони. Може ли реванш у Фелшуту да добије епитет „бити или не бити” за Партизан?

Тешке су то речи, али сигурно да је меч много значајан. Свима у клубу је јако стало до исхода двомеча са мађарским тимом, мени итекако.

Није свеједно да у сезони имате бар још шест европских утакмица или ниједну, поготово што сте прошлог лета елиминисани од Заглебја већ на старту?

Испада као да смо Манчестер Јунајтед, па ће бити чудо ако се не пласирамо у групну фазу. Морамо да живимо у реалном свету. Свакако да нам, ипак, није свеједно да ли ћемо играти у Лиги Европе, или не.

Хоћете ли, уколико се пласирате у групну фазу, довести још неко појачање?

Таква могућност постоји све док траје прелазни рок. Морамо да будемо спремни на сваку опцију. Биће неких промена, али ништа се неће десити пре реванша у Фелшуту. Зашто бисмо и журили кад новог играча не бисмо могли да региструјемо за реванш. Имамо и вечити дерби после гостовања Видеотону. Затим следи пауза због репрезентације, имаћемо непуне две недеље да реализујемо планове – закључио је Ивица Илиев

ФИЛИПОВИЋ ИМА ПРАВО НА МИШЉЕЊЕ

Ваш колега из Напретка Бојан Филиповић није био сагласан са одлагањем првенствене утакмице планиране за јуче. Како коментаришете његове речи да се само у Србији одлажу утакмице због плеј-офа за Лигу Европе?

Свако има право на своје мишљење. Увек поштујем и ценим свачији став, али га не бих коментарисао.

Многи мисле и да до одлагања не би ни дошло да претходно није било познато да ни Црвена звезда неће играти у недељу?

Не могу да мењам нешто што је некоме у глави – избегао је полемику Ивица Илиев.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Упорно те питамо
Где сада игра Гогуа, како је могуће да игра, ко му је дао исписницу, ко је узео и колико пара за њега, зашто клуб није добио ни динара од њега и ко је крив за чисти губитак на њему од неколико стотина хиљада евра? Питања су, чини нам се, проста. Сложено питање, ко је креирао читаву аферу са његовим одласком на сплав, напијањем, стављањем у ауто, хватањем од стране полиције, кажњавањем, одстрањивањем из тима и на крају ''утопљавањем''...нећемо постављати. Бојимо се, нећеш разумети.
Pećko Pivo
Miroslav Đukić - Grof Božović, Željko Pantić - Željko Mitrović, Ivica Iliev - Šako Polumenta.
Vladimir
Ista prica od prosle godine....
ercov
Tacno je da nismo Mancester ali za Srbiju smo Mancester Ivice Ilijevu ! Nemoj se skrivati iza ovih ofucanih fraza i bezati od odgovornosti jer se pokazalo da je ovaj prelazni rok katastrofalno odradjen i da smo upravo zbog toga izgubili mogucnost ucestvovanja u LS a kako stvari danas stoje ni LE nam nije zagarantovana. Djukic me je razocarao jer deluje kao neko koga su spasili i doveli iz mrtvih pa je sav srecan sto mu je neko ipak dao i ponudio da se i dalje bavi renerskim poslom. Kako moze da se filozofira o nekom totalno-ofanzivnom Partizanu kada nemas fudbalere za takvu pricu, kada ti bekovi prave smetnje napadacima, kada ti defanzivna linija ne zna da iznese loptu, kada zadnja vezna linija nije u stanju da tecno prosledi jednu jedinu loptu napadacima,kada se tokom celog meca napravi preko pedeset ispucavanja od strane golmana ka uvek udvojenim isturenim napadacima Djurdjevicu i Tavambi i da li je moguce da penzioner Sasa Ilic mora da udje i da im pokaze kako se igra fudbal !?
crno-beli svet
Uz rizik da mi se stoti put obrise komentar,ja cu ponoviti,najveci krivac za trenutnu apaticnu i gubitnicku atmosferu u klubu i medju navijacima je upravo Ilijev.Pa sta je radio celo leto,KANDJELISE sa igracima po pripremama,umesto da trazi pojacanja za tim.Hvali se kako je "ostavio na okupu" ekipu,pa koga si ostavio moronu jedan,jel Vulicevica,Miletica,Kljajica,Jeftovica,Kosovica,Tavambu,Cirkovica...pa njih niko nece ni za dzabe da uzme,morao bi da doplatis.Svaki normalan sportski direktor bi "skockao" ekipu za kvalifikacije za LS,a sta si ti jadnice uradio.Pa Djukic dovukao kondicionog trenera pored koga ne da igraci ne mogu da igraju presing,nego se vuku po terenu ko prebijeni.Djurdjevic od kada zna da ce biti prodat dzogira u mestu na terenu,jeste vi slepi,a dok nije znao hoce li biti prodat uklizavao je po 5 puta na urakmici.U ovoj ekipi mogu ostati Ostojic,Miletic,Suma(zna al je nespreman),Jankovic,Radin, i mozda ovaj novi iz Rjeke i Djurickovic,cigani ce nas ubiti u derbiju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.