Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: Важно је да не примимо гол! Тавамба: Даћемо све од себе да прођемо даље

Тренер фудбалера Партизана, Мирослав Ђукић, рекао је да очекује тактички тешку реванш утакмицу у мађарском Фелчуту против Видеотона, али да његова екипа жели да одигра добро и да се пласира у групну фазу Лиге Европа.
ФОТО: В. Марковић

Сви смо свесни важности утакмице за Партизан. Биће тешко, играмо против озбиљног ривала, али идемо тамо са намером да одиграмо добар меч и прођемо у групу, што би било веома важно за клуб и за екипу. Мислим да неће бити много голова, велики је улог за оба клуба. Тешко ће се видети леп фудбал, биће тактички тврда утакмица – рекао је Ђукић на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Партизана играју у четвртак од 20 часова у мађарском Фелчуту против Видеотона, реванш утакмицу плеј-офа за Лигу Европа. У првој утакмици прошлог четвртка у Београду било је 0:0.

Ђукић је рекао да се екипа од тог дуела упознала са мађарским тимом, за кога очекује да ће у четвртак играти отвореније.

Велики је улог, хоћемо такмичарски да одиграмо, а противник је такав да ти не дозвољава да играш. Добро нас познају. Важно је не примити гол и искористити сваку грешку противника. Европске утакмице су тешке када су екипе уједначене, а мислим да ће детаљи одлучити.

Тренер српског шампиона додао је да не може да рачуна на повређене Небојшу Косовића и Алена Стевановића, као и да Мохамед Ел Мунир има проблема са примицачем, а да су остали играчи спремни. Ђукић ће после тренинга у мађарској одлучити у каквом саставу ће наступити Партизан.

Фудбалер Партизана Леандре Тавамба рекао је да је важно на који начин ће екипа ући у утакмицу и да ће дати све од себе да се пласира у групну фазу Лиге Европа.

После прве утакмице у Београду, сада имамо бољу прилику пошто смо упознали противника. Имали смо времена да се припремимо, после одлагања утакмице у првенству. Екипа ће дати све од себе да се пласира у групу. Не видим ко би у њиховом тиму могао да нам припрети. Желимо да дамо све од себе и да покажемо да смо квалитетни – навео је он.

Говорећи о Видеотону, Тавамба је рекао да та екипа има добре одбрамбене играче, али да је анализирана, и да је најважније да црно-бели на терену спроведу све што је планирано.

Када са таквим ставом уђемо у утакмицу верујем да нећемо имати проблема – навео је Тавамба.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Vi ste već dali sve od sebe. A to je NIŠTA !
Slucaj Everton
Pravo pitanje novinara bi trebalo da se odnosi na status Evertona. Moze se primetiti da se ovih dana forsira prica o Jevtovicu i Radinu kao da su alfa i omega celog tima, a o Evertonu ni reci. Prava istina je DUG PREMA EVERTONU koji nije reguslisan, pa imamo nezadovoljnog igraca. Problem je u tome sto je on masina na sredini terena i nasa igra nije ista bez njega. Povraca mi se od uprave koja uporno gura pricu da nam teku med i mleku u klubu. Sportski pozdrav
Pigeon
Pa cekaj, 'el ne bese "idemo po gol", "idemo po protivnika"...Stvarno me interesuje koja je fudbalska filozofija ovog lika koga mnogi nazivaju i trenerom...Necemo primiti gol, ako odigramo kao protiv slaninara, ali necemo ga ni dati, ako igramo kao u prvoj protiv Videotona. Ovo je mec gde treneri polazu ispit. Ako se Partizan odluci za kontru, mi nemamo ko da je odigra, jer sem, donekle, Djurdjevica, mi nemamo brzog igraca (to govori o prelaznom roku Ilieva). Ako krenemo da ih "davimo" veliko je pitanje hocemo li moci i hoce li oni odigrati jos jednom tako lose kao na JNA. Uopsteno gledano, mi smo u prednosti, odgovara nam i nereseno, pa cak i 0:0, jer ides u produzetke itd. ali pitanje je kako cemo igrati ako primimo gol!? Mislim da ovaj lik zaista nema pojma kako da se nosi sa ovim, a inace, svaki prosecan trener bi Partizan odveo u LE.
Pigeonica
Ma da, samo da je rekao da idemo napasti ti bi ovde penio zato ne ide defanzivno. Kod tebe je i inace vazno samo nek je kontra.
Gagi
Osecam da ce i jedni i drugi da igraju na nulu, kao u Beogradu sto vise odgovara Videotonu. Losija su ekipa i mogu da rizikuju na penalima, ako se otvore i napadnu gotovi su, a to Nikolic vrlo dobro zna.
Zigi
Vazno je da damo sto vise golova a ne primimo ni jedan I sigurno prolazimo.To kaze genije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.