Почетна / Фудбал / Партизан

Исповест Огњена Ожеговића за Журнал: Живео сам за сликање у Партизану!

Отац ми је испунио рођенданску жељу и 2007. довео на утакмицу против Зрињског 5:0, сутрадан ме портир у Земунелу није пустио да се фотографишем са играчима и после тога почео сам да тренирам у Партизану
ФОТО: Н. Неговановић

Дочекан је на нож, као да је државни непријатељ број један. После порука на форумима, на промоцији није ни добио прилику да се представи како треба јер је Ивица Илиев покварио дан за памћење.

Трећи ударац доживео је дан касније у Земунелу угледавши транспарент навијача: „Кад видиш Гробаре спусти главу доле, не слави са нама ово нису твоје боје”!

Огњен Ожеговић, нови нападач Партизана, распет на крст великим делом због сопствених грешака, не може да врати време и обрише глупости некада остављане на друштвеним мрежама, али жели да верује да је кошмар само пролазна станица ка оази мира у којој ће ускоро прослављати голове и победе у црно-белом дресу.

Било ми је јако тешко, претешко, кад сам видео транспарент. Покушавам да схватим да је све цена онога што желим. Разумем навијаче, дао сам им повод...

Наизглед пргав и дрзак, Ожеговић је емотиван дечко. Из његових речи то се лако може закључити:

Знао сам да ће тако бити, можда не у овој мери, али, био сам спреман да истрпим јер сам одавно желео да дођем у Партизан...

Застао је као да узима ваздух а онда поставио питање:

Знате да сам као дете већ био у Партизану?

Наставио је одговарајући на сопствено питање:

Отац ми је испунио рођенданску жељу и 2007. довео у Београд на утакмицу Партизан – Зрињски 5:0. Био је то поклон за рођендан, уствари први део поклона, други, желео сам да се сликам са фудбалерима Партизана. Преспавали смо у Београду и сутрадан отишли у Земунело, али портир на рампи није хтео да ме пусти унутра. Молио сам, преклињао, није хтео ни да чује. Веровао сам да ћу можда сутрадан имати више среће, али поново је радио исти човек... Пошто није хтео ни да чује, рекао сам да хоћу да тренирам у Партизану и три месеца сам био са дечацима 1994. које је тада тренирао Звонко Поповић...

Комплетан интервју са Огњеном Ожеговићем можете да прочитате у броју Спортског журнала за 4. септембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари74
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Profa sa Brda
Zvezda i Partizan da se javno zahvale Čukaričkom što im strpljivo i znanjem gradi timove za evropske nastupe: Ožegović, Ostojić, Stevanović Nemanja, Srnić Stojković, Radonijić,... U budućnosti ko zna... Bogosavac, Nemanja Milojević, Đota Đurić, Bojić, Ovusu,... Pa još "večiti blizanci" stalno vrte imena Stojiljkovića i Pavlovića kada god im bude neka frka... Kad samo pomislim, recimo, koliko su u Čukaričkom imali strpljenja za nekada debelog i na splavove i starlete navučenog Radonju da bi ga sada, kada je konačno proradio, dali Zvezdi. Eh... Makar javnu zahvalnicu da upute Čukaričkom.
Profa sa Brda
Koska po koska... Izvinite, mrva po mrva... :-) A zašto vam na klupi sedi Stevanović? A branio vam ona rupa od golmana? Naredio ujka Falji? Znam šta se dešava, ali realno, i vi i Zvezda prvo odbacite mlade igrače, nemate strpljenja za njih, a onda ih Čukarički vrati u život, pa vam ih prodaje...Osim Ostojića koji je preko BASK-a i Novog Pazara stigao do Čukaričkog, a bio je dete Partizana i još uvek žalim što mu Čukarički nije obnovio ugovor, ali bio je preskup za nas. Znate za onu priču kako je Rajan Gigs stigao u Mančester Junajted sa 17 godina? Tako što su ga u Mančester Sitiju proglasili netalentovanim. E, otprilike to isto rade Zvezda i Partizan i meni je zbog toga žao. Bez obzira čiji dres nosim ispod dresa Čukaričkog. :-)
Madjionicar
Da se zahvaljujemo za sta? Za Ozegovica koji je kod vas proveo jedva godinu dana? Ostojica koji nas je sam izabrao nakon sto mu je istekao ugovor sa vama? Stevanovica koji nam samo sjedi na klupi? Profesore, ja mislim da ste vi nas malo pobrkali sa Zvezdom. Oni bi mogli da vam se zahvaljuju jer njima jeste poklonili svoje u tom momentu ubjedljivo najbolje igrace – za neke vam nisu ni platili, i to da se zna – ali objektivno, ni oni ne treba da vam se zahvaljuju. Ponasate se kao njihove sluge; e, pa onda im i budite sluge i veselite se kad vam neko od njih baci kosku na pod. Kakvo crno zahvaljivanje, profesore? Jedino ako niste svjesni sta se ovde zapravo desava.
31
Prestani da se pereš preko medija jer se oprati nećeš, nego dečko pokaži na terenu da si profesionalac golovima i zalaganjem kao Đurđević i biće sve ok.Navijači neće da ti zvižde iako si zaslužio ali ne očekuj neku ljubav bar ne u skorije vreme.
Bili Piton
"KAD VIDIŠ grobare SPUSTI GLAVU DOLE"...Pametnom dovoljno?
FkpCascais
Ovaj ladno laze i prica sta god mu odgovara u trenutku
Bik Koji Sedi @ FkpCascais
Brate,pusti ga da prica na terenu. Neka nam tu pokaze da li je fudbaler ili korisnik drustvenih mreza i klovn sa utakmica protiv nas. Ako bude ovo prvo-zaboravi mu gluposti iz mladosti. Ako bude ovo drugo-nikad nije kasno da se popljuju i on i Iliev. Partizan svakako nece biti na gubitku.
zao mi ga je
Jadnik....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.