Почетна / Фудбал / Партизан

Репрезентативац Грузије Гвила истиче: Хоћу у Партизан

Гвила је у текућој сезони (од јануара 2017) за противника Црвене звезде у Лиги Европе одиграо девет мечева, провевши на терену свега 398 минута
ФОТО: Н. Неговановић

На скенеру Партизана је првотимац БАТЕ Борисова и репрезентативац Грузије – Валеријан Гвила.

Везиста који се свидео фудбалском аудиторијуму недавно на Маракани у дуелу против Србије не скрива жељу да по већ успостављеним контактима с црно-белима и по окончању уговора с Белорусима дође у Хумску.

- Хоћу у Партизан – поручује Валеријан Гвила.

Рођен је 24. маја 1994, занимљиво, као члан Металиста из Харкова и Металурга из Запорожја играо је за млађе репрезентативне селекције Украјине, да би 2016, пак, дебитовао за младу репрезентацију Грузије. Променио је тад земљу и у клупској каријери преселивши се у Белорусију, прво у Минск, 2016. и у БАТЕ Борисов.

Гвила је у текућој сезони (од јануара 2017) за противника Црвене звезде у Лиги Европе одиграо девет мечева, провевши на терену свега 398 минута (14 на међународној сцени против прашке Славије), уз један постигнут гол у првенству – Славији Мозир.

Отуд, не чуди жеља Валеријана Гвиле да можда већ ове зиме, шест месеци пре краја уговора, дође у Партизан.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

oto fon schtuka
Opet skupljamo skart po inostranstvu, a nase talente i dobre igrace prodajemo budzasto. Ovaj greje klupu u Belorusiji. Imamo boljeg u Zemunelu 100%.
Pera van der skobalj @ oto fon schtuka
Nasi odbrambeni potencijali u Teleoptiku Markovic i Bosnjak nisu nauceni da su rastrcani i sposobni da drze loptu vec staticni i odmah se oslobadjaju lopte. Igraju sporo a tek im je 18.g., malo vise i malo manje.
Knego
Mator...
Drinkwater
Pošto je Zole svojim komentarom načeo interesantnu temu fizičkog/atletskog izgleda igrača Partizana da još dodam poneku svoju opservaciju povodom toga. Mislim da sama visina igrača kao faktor za sebe nije presudna koliko kompletna fizička konstitucija kao celina, dakle i antropomotorijske i motoričke sposobnosti zajedno. Imamo npr. Jevtovića koji je visok ko jablan, 194 cm otprilike, ali manekenski tip, tanak u struku, tanke noge, tanak vrat, tanak ko grisina, bez mišićne mase, na njemu kao da piše "pažnja, lako lomljivo", i jednostavno znaš da Jevtan nikada neće zaigrati za npr. Stouk u PŠ. A imate npr. Šiptara Šaćirija koji je nizak rastom ali građen kao kocka, široke, snažne butine, obim kvadricepsa ko dva Jevtovićeva, vrat ko u bivola, motoričke sposobnosti vrhunske, i takav mali Šaćiri igra za Stouk! Dakle, nije samo visina. Ona je samo jedan element koji može da znači a i ne mora.
Karlo Veliki @ Zole
U veznom redu obicno bude 3 ili 4 igraca. Pozeljno je da svaki ima svoju specificnost u smislu tehnike, visine, opredeljenosti ofanzivni-defanzivni,kreativnosti,... Ono sto svi moraju da imaju je borbenost,izdrzljivost,eksplozivnost,skocnost,cvrstina i masa. Evertonu ne smeta sto je nizak, jer sve drugo ima, ako je trener izselektirao u veznom redu bar jednog nadprosecno visokog ili sa izrazenim odrazom, u protivnbom nije dobro.. Modric, jedan od najboljih veznih, mnoge od navedenih osobina koje sam ja naveo, ili neko drugi, nema ali je najbolji.... Po meni kljuc svega su osobine koje svi moraju da imaju. Na sve to se selektira talenat i dodaje rad, dok su vanserijski prica za sebe.
Zole
Tacno, bas to sam hteo da kazem. Mali i sitni igraci, kadetske gradje, nozice i rucice ko prut. Pa one atlete iz Jang bojsa su razneli nase igrace u duelima, tuzna slika. Pa pazite nas vezni red - Everton Radin Suma Tosic Jankovic, sve igraci od 1,73 i 65 kg... Dajte bre, Nema tu ozbiljnog fudbala
Прикажи још одговора
Bik Koji Sedi
Ovaj covek je odlican igrac,bar sudeci prema onome sto sam video u mecu Srbija-Gruzija. Pitanje je samo da li je ovo zaista tacna informacija,ili je opet neka patka sa ko zna kakvim ciljem.
Karlo Veliki
Partizan gubi vreme i novac u timu sa Jankovicem,Sumom i Tavambom. Sva trojica igraju fudbal iz proslog vremena za razliku od Gvilije koji je brz,snazan,izdrzljiv,mnogo trci i jak na lopti. U timu je, takodje, previse sporih i fizicki slabasnih poput Vulicevica, Kosovica,Tosica,Radina ... ili neokretnih. Takodje, zbog starosti mora da se oslobodi mnogih koji malo cemu sluze. Kostur tima moraju da budu; golman (Stojkovic), stoper, novi koji mora biti iskusan i okretan, plej ali pravi a ne "Suma", i spic. Pored te cetvorice iz sadasnjeg tima zadrzati u prvih jedanaest dvoje-troje i dovesti 4-5 mladih od kojih su dvojica Pantic i Jovanovic. Ovo sada je ocaj i daj boze da me demantuju za dva dana u Albaniji. I trener mora biti nov. Stanojevic ili Katanec, mada bih najvise voleo dobitnu kombinaciju iz Maribora Zahovic-Milanic... Obojica grobari do daske. Hteli to mi ili ne u ovom trenutku CZ igra daleko moderniji fudbal od nas pa zato promene moraju biti radikalnije..
Madjionicar
Znaci, kad covjek pobjedi, onda je sreca, a kad izgubi ili odigra nerjeseno, onda ne zna? Veoma objektivna analiza, nema sta. Vidi se da si dobro razmislio o svemu prije nego sto si to napisao. I naravno da je apsolutno bez ikakvih predrasuda prema Djukicu kao Djukicu. Usput receno, zasto spominjes Djurdjevica sad? Jel' hoces mozda da kazes kako smo slabiji sad bez njega u timu? Interesantno. Ja sam mislio da je problem Djukic, a ne to sto nemamo dovoljno kvalitetan igracki kadar? Ok, dobro, sad te malo i zezam, ali sam si se zapetljao u sve ovo, priznaj. Cisto mi je interesantno kako ste se ovde svi fino skupili i komentarisete ocigledne limitacije ovog tima – slazem se sa vecinom onoga sto je napisano na tu temu, da se se razumijemo – a na drugim/predhodnim vjestima niko ziv nije nista od ovog spomenuo, nego je svima problem bio samo i iskljucivo Djukic. Cisto je ironicno. Mislim ono, ne znam da li ti vidis ironiju u svemu ovome, ali eto, ja vidim.
Karlo Veliki @ Madjionicar
Poenta mojih komentara je da Djukic gresi sa Tavambom i Sumom obzirom da nisu 9 i 10. Njih dvojica najvise zadrzavaju loptu i usporavaju igru. Tavamba je nekada igrao zadnjeg veznog i mozda bi mu to mesto vise odgovaralo dok bi Sumi vise odgovaralo mesto u spicu pored rasnog centarfora jer je paklen na malom prostoru i igri jedan na jedan. Po meni Tosic je istrosen i nepotrebno je doveden. Sto se tice pobede protiv Videotona to je bilo sa Djurdjevicem i uz mnogo srece.Da zakljucim. Ja nisam fudbalski strucnjak niti moram biti u pravu ali tako dozivljavam stvari, ali bez povrsnih i na juris analiza.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.