Почетна / Фудбал / Партизан

КАКО ПАРТИЗАН МОЖЕ У 1/16 ФИНАЛА ЛЕ: Победа над Јанг Бојсом решава дилеме

Партизан је победом против Скендербега стигао близу шеснаестине финала Лиге Европе, међутим, далеко од тога да су црно-бели завршили посао. Више је калкулација у игри уочи последња два кола.
ФОТО: Н. Неговановић

За Парни ваљак је најсигурније да савлада Јанг бојс и на гостовање у Кијев отпутује туристички, под условом да Динамо слави у Елбасану (пред празним трибинама), што би значило да окршај у главном граду Украјине не би одлучивао о првом месту у групи.

Освајање најбоље позиције у групи за тим Мирослава Ђукића је могуће, али шансе су само теоретске и тешко би могла да се оствари таква опција.

Због тога ће све бити јасније после 5. кола и окршаја шампиона Србије са лидером швајцарског шампионата.

Могло би да се деси и да гол-разлика Београђана и Швајцараца буде истоветна, после чега би се гледао број постигнутих голова, а затим колико су пута екипе погађале мреже на гостујућем терену.

Ако би којим случајем сви наведени параметри били идентични пресудила би дисциплина, за жути картон се одузима један, а за црвени три „поена”.

СА 11 БОДОВА

Уколико остваре обе победе у последња два кола црно-бели би били не само сигурни учесници шеснаестине финала, већ би могли да дођу до прве позиције. Да би тако било Динамо би морао да изгуби од Скендербега у Елбасану. Партизану би одговарао и реми Кијевљана у Албанији под условом да савлада Украјинце као гости бољим резултатом него што су изгубили у Београду (2:3).

СА 9 БОДОВА

Победа и реми на последње две утакмице Партизан воде у нокаут фазу без обзира да ли савлада Јанг Бојс или Динамо. Швајцарци у случају ремија у Хумској могу да дођу највише до седам бодова. Уколико црно-бели славе против Јанг Бојса и ремизирају са Кијевљанима исход би био исти – друга позиција.

СА 8 БОДОВА

Славље против Јанг Бојса сигурна је варијанта за пролазак Партизана међу 32 најбоље екипе у Лиги Европе. Уколико црно-бели победе у Кијеву, а изгубе од Швајцараца имаће лошији међусобни скор од највећег конкурента у групи и у том случају било би им важно да Јанг Бојс не победи незаинтересовани Скендербег у Берну.

СА 7 БОДОВА

Са два нерешена резултата Партизан ће скоро у свакој варијанти да зависи од исхода других мечева. Црно-белима би највише одговарало да ремизирају са Јанг Бојсом без голова пошто би у том случају имали бољи међусобни скор од ривала из Берна.

За Парни ваљак би можда недовољно било 1:1 јер би се онда, због идентичног исхода у обе утакмице конкурената за друго место, гледала гол-разлика. Она је тренутно на страни нашег тима, међутим, Јанг Бојс у последњем колу дочекује незаинтересовани Скендербег и могао би да оствари победу од три гола разлике за пролаз.

СА 6 БОДОВА

Реми и пораз црно-беле воде у нокаут фазу под условом да нерешено одиграју против Јанг Бојса, изгубе од Динама, а да Швајцарци не победе Албанце. Ако Партизан ремизира у Кијеву, а изгуби од екипе из Берна не може да прође даље јер би имао лошији међусобни скор у односу на конкурента.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Treba odigrati pametan mec
Biće teska utakmica, i ne treba zaboraviti da Partizanu igra i remi.
DR.djuka
Ne bih rekao zato sto onda imamo samo bod vise od boysa i onda zadnja utakmica Boys igra protiv albance kuci 100% dobijaju a partizan gostuje kiewu gde realno nema nikakve sanse nema veze sto su oni vec dalje.
Uros
Deli nas jedan korak od uspeha ali iskreno sa onakvom igrom kao protiv albanaca nece moci.Ne znam sta bi to mogao Djukic da uradi ali ovakva igra nam nece doneti pobedu.Ljudi moji pa nama je golman igrac utakmice svaki put.I ako prezimimo u Evropi nama trebaju jos 2-3 dobra igraca.
Drinkwater
Mrzim kalkulacije i mrzim ziheraštvo i kukavičluk u fudbalu! Ima još dve utakmice do kraja, u igri je još 6 bodova! Zašto Partizan ne bi i u Kijevu pobedio nemotivisanog Dinama koji je već obezbedio prvo mesto u grupi i evropsko proleće? Pa ovde smo ih razbili u 1.poluvremenu, gazili smo ih kao Nemci, imali su sreće da lopta punim obimom nije prešla gol-liniju jer bi bilo 3:0! U 2.poluvremenu nas je Đuka Muka podsetio da nismo Nemci već da smo, ipak, Srbi i da treba da se vratimo svojim starim navikama i stereotipima. I onda se desilo to što se desilo. Partizan može da pobedi u Kijevu! Idemo tamo da Ih pobedimo i prođemo grupu kao pravi muškarci i kao Šampioni svoje zemlje! Bitan nam je i svaki bod zbog zarade i koeficijenta! Onaj ko misli da u Kijev treba de se ide turistički njemu nije mesto u Partizanu!!
nemam pojma
Ništa za dodati ili promeniti. Sve je rečeno, odlično. To je sportsko razmišljanje. Dosta je više pilićarskog razmišljanja u Partizanu, i što se tiče taktike, spremnosti fudbalera, a posebno prelaznih rokova i ogavne politike kluba da ostajemo osakaćeni bez najboljih, zlata vrednih, sa kojima bi već bili plasirani u sledeću rundu. Naravno, mislim na Lea i Đurđevića.
Partizan Šampion
Pobedite Jang Bojs i ne kalkulišite ništa. Jedina realna i moguća opcija je ta. Sve ostalo pada u vodu. Niti ćemo pobediti Dinamo u Kijevu, niti će YB igrati nerešeno ili izgubiti od Albanaca (u slučaju da ostanu neporaženi u Beogradu)! Dakle, pobedite i to je to. Ako ne pobedite, nemamo šta ni da tražimo u 16/F Lige Evrope. Realno, trebali smo pobediti i u Elbasanu, ako smo ozbiljna ekipa.
Drinkwater
To je pogrešno i štetno razmišljanje, tipična  "srpska pamet". Ti si neki vajni Partizan Šampion ali razmišljaš na nivou Mladosti iz Lučana ili Bačkog Jarka. Partizanu ne samo da si već unapred oduzeo pravo da pobedi Dinamo u Kijevu već i samo razmišljanje o pobedi, pa i nadu u pobedu. Šta je taj Dinamo Kijev! Jel to Real Madrid? Jel su Barselona? Mančester Junajted? Užasno me nervira taj provincijalan, palanački način razmišljanja jer kad ja kažem Partizan Šampion ja zaista to i mislim. Partizan je BEOGRAD! Nije Partizan Bumbarevo Brdo! On je za mene pravi šampion, a pravi šampion se tako i ponaša, on uvek ide na pobedu, bilo gde i bilo kada! Prema tome, Partizan ide da pobedi u obe utakmice do kraja i uzme svih 6 mogućih bodova! Samo sa takvim stavom dočekaće proleće u Evropi.
Ranko
Partizane! Ajde da pobedimo Svajcarce i da ne moramo da kalkulisemo sta ce dalje biti. 8 bodova i prolece u Humskoj! Nece biti lako, bicemo oslabljeni bez Tosica, ali mozemo i moramo! Ako tako bude, onda u Kijev na izlet.
Ranko
Drinkwater, druze, to kazem vise onako. Da posle eventualne pobede nad Jang Bojsima, odemo tamo rastereceni i naravno, pokusamo da izvucemo sto bolji rezultat. Ja bih cak u toj varijanti dao sansu nekim drugim igracima da se dokazu. To je prvi razlog, a drugi, da izbegnemo povrede standardnih igraca. Vise od svega bih voleo pobede u oba meca, ali i ako pobedimo Svajcarce, ja bih skakao od srece.
Drinkwater
Ranko, zašto pobogu takvo antisportsko razmišljanje? Zašto da nam Kijev bude samo "izlet" ? Pa nismo turisti! Nismo ni neki đaci koji idu na školsku ekskurziju da razgledaju znamenitosti Kijeva. I kad pobedimo YB i osiguramo evropsko proleće, mi čak i tada treba da jurišamo na pobedu u Kijevu kao da nam ta utakmica život znači. Prvo, igramo za evropsku slavu i ugled! Šta će ti veći motiv od toga? Zatim, velika je lova od Uefe za svaku pobedu, mnogo veća nego za remi. Treće, nabijamo sebi odličan koeficijent za bolji start i lakši žreb za narednu godinu. Pa i u slučaju remija ili poraza od Boysa u Beogradu opet bi nam pobeda u Kijevu mnogo značila, možda i sam prolaz, a možda samo 3 boda za lepe pare i lep koeficijent. Pa i to je odlično, mnogo je bolje nego ništa. 
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.