Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: И када ми вичу да сам најгори, ја климнем главом, знам где сам... Играчи једни другима вичу браво докторе, браво мајсторе, нико није рекао браво радниче...

Партизан је први део сезоне у Супер лиги Србије завршио на другом месту на табели, с девет бодова мање од Црвене звезде, а изборио се за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе као други у групи
ФОТО: И. Веселинов

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је данас да је задовољан првим делом сезоне, да верује да ће у наставку бити боље и да се не каје што се вратио у српски фудбал.

- Не кајем се што сам се вратио. Ја сам борац. То причам и играчима: 'Када вам говоре да сте најгори, верујте у себе'. Ја сам као личност доста уравнотежен. После победе над Видеотоном сви су говорили да сам мајстор. У реду, ја знам где сам. И када ми вичу да сам најгори, ја климнем главом. Знам где сам. Увек сам у животу знао где ми је место, не таласам пуно, верујем у себе и свој рад - рекао је Ђукић новинарима на стадиону Партизана.

Партизан је први део сезоне у Супер лиги Србије завршио на другом месту на табели, с девет бодова мање од Црвене звезде, а изборио се за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе као други у групи.

- Екипа је добро одрадила полусезону. Пласирали смо се у нокаут фазу Лиге Европа, одиграли одлично то такмичење. У домаћој лиги смо на другој позицији са девет бодова заостатка иза Звезде. Не можемо да будемо задовољи резултатима у лиги, јер мислим да можемо много боље. Све је то процес, имамо велики простор за напредак и сигурно да ће екипа напредовати - рекао је Ђукић.

Сумирајући полусезону, Ђукић је навео да тим још није достигао ниво игре који очекује, али да верује да ће наредне године црно-бели играти "много бољи и течнији фудбал".

Ђукић је навео да екипа мора да напредује и у одбрани.

- Кад се жалим на одбрану, жалим се на одбрамбени систем екипе. Ми смо екипа, кад се не бранимо добро, не бранимо се као тим. И у том аспекту морамо да напредујемо. Одбрана је битна за све екипе, ако изузмете Барселону или Реал који могу да приме три, а дају четири. Ми то не можемо. Ми морамо из нуле да тражимо победу. Не можемо да примимо три гола, као против Динама. То је немогуће да се победи. Ми морамо и чврсте дефанзиве да тражимо победу.

Најскупље појачање Партизана у летњем прелазном року био је Сејдуба Сума, али он још није показао шта и колико уме.

- Он је дошао тотално неспреман физички. Покушавали смо да му поправимо физичку спрему, али је имао и повреде... Дошао је из словачке лиге као играч потеза, дошао код нас и почео да схвата да ће морати да ради са екипом и да неће моћи да живи од потеза. Ми смо имали Бебета. Он постигне 20 голова, али не трчи. И шта ћемо ми са Бебетом? Ништа, ти се постави овде, а ми ћемо да трчимо. И Меси претрчи као голман, али даје по 60 голова. Међутим, ако не радиш ни ово ни оно, нешто не штима. Ако не постижеш голове, мораш и ти да трчиш. Ашов у руке, па да сви риљамо - додао је тренер Партизана.

Он је истакао да покушава да објасни играчима да није "мајстор" само онај ко направи добар потез.

- У свету видим два мајстора, који не морају да трче, сви остали морају да раде. Покушавам то да објасним играчима. Они једни другима вичу 'браво докторе', 'браво мајсторе', нико није рекао 'браво радниче'. Постоји мишљење да је онај ко направи неки добар потез мајстор. Не можете да живите од тога. Ако мислите да играте озбиљан фудбал, да вас неко купи, морате да радите 90 минута и у неком минуту се појави та мајсторија.

Ђукић је рекао да играчи схватају да без рада нема ништа.

- У њиховим главама је 'па, неће ваљда доћи овде'. Е, баш хоће! И примиш гол кад ниси био ту где сам ти рекао. Код нас је мајстор онај ко протури два пута кроз ноге. Ја сам успео нешто у фудбалу, али зато што сам био радник - рекао је Ђукић.

Тренер Партизана је потом навео да је у суштини проблем цео систем вредности.

- Код нас се прича: 'Не зна ништа ко сом, само ради'. А, за оне који ништа нису урадили се каже да су мајстори. Оног ко ради ми смо обезвредили. Ми морамо те системе вредности да мењамо. Ми не кажемо за неког да је преварант, већ да је 'намазан', 'интелигентан', 'способан', а овај што ради он је 'индијанац'. Покушавам да усадим тај менталитет екипи.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Cuo sam da su ga u skoli zvali KLIMOGLAVKO, sad znam i zasto.
Brazilac 11
G.Đukiću, sad prionite na posao oko igrača i ekipe, da Vas ne bi neznalice prozivale na proleće.NAPRED PARTIZAN !!!
Madjionicar
Sve je rekao kako jeste. Pogotovo ovo za nas mentalitet. Kod nas se uvijek na najvece fukare gleda kao na najvece face, a fin i miran covjek – kao Djukic, primjera radi – on je budala. Evo, kao neki drugi primjer, garantujem da su masi nekih klinaca, a samozvanih "velikih Grobara" – neki od njih vjerovatno i komentarisu ovde – oni konji sto su izvedeni goli sa stadiona neki dan face nad facama i da danas-sutra i oni zele da budu kao oni. Kao, "b'ate, sine, jesi ga vidio u Zurnalu? E, tako cu i ja..." Ali nije vazno. Cekam sad samo da vidim sta ce pojedinci da kazu na sve ovo, to jest, sta ce sad naci da zamjere covjeku? Znam da ce opet biti neka nebuloza, ali eto, cisto da vidim do koje granice ljudska glupost na ovim stranama moze da ide.
Duka
Bravo za Djukica!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.