Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: Нема публике? Па, ја не бих први дошао... Свира судија фаул, а ја под паранојом - овај је купљен...

Партизан је први део сезоне у Супер лиги Србије завршио на другом месту на табели, с девет бодова мање од Црвене звезде, а изборио се за пласман у шеснаестину финала Лиге Европе као други у групи
ФОТО: И. Веселинов

Тренер Партизана Мирослав Ђукић је навео да је Евертон пример професионалности.

- Он има интензитет који није нормалан, чак и у европским размерама то је интензитет више. Енергија коју он даје... Некад морамо мало и да га смиримо. Некад је и превише емотиван, улази у проблеме. Даје нам много.

На питање да ли Евертон остаје у клубу, Ђукић је навео да је он и даље играч Партизана.

- Једини извор прихода је продаја играча, то је неминовност. Ми желимо да он остане, али ако дође припамљива понуда... Зато ја причам о систему. Ако нема система то је проблем кад оде неки играч и кад живите само од квалитета играча.

По медијима су већ почела да се помињу нека имена, евентуална појачања Партизана, а међу њима и Рукавина, Јоветић... Ђукић је на питање да ли су ти трансфери могући рекао:

- Веома тешко. Летос је овде било хаос. Ђурђевића имаш за квалификације и чекамо да се прода. Са Леонардом је била шпанска теленовела. Данас љуби дрес, сутра не. Сума дошао неприпремљен... - рекао је Ђукић и додао да предстојећи прелазни рок неће бити налик прошлом. - Правимо списак играча који треба да промене средину, оних који могу да се продају, списак оних који остају и који би требало да буду окосница тима. Биће контролисан прелазни рок.

Ђукић је навео да у Супер лиги има доста квалитетних играча и да су већ и ти спискови направљени.

- Ми много потцењујемо лигу, има много добрих играча, здравих момака. Овде не познају пола играча, треба много више да им дамо на важности. Њима треба дати глас, они играју, а ништа се не питају, имају страх од навијача, управе....

Он је истакао да је потребно створити услове, добре терене, другачију атмосферу...

- Ајде да средимо терене, играмо по ливадама. Нема публике? Па, ја не бих први дошао. Доведеш дете, падне киша, снег, а ништа није наткривено. Треба да створимо услове да би неко дошао - рекао је тренер Партизана. - Дођеш пун енергије и верујеш, а после три месеца слушања да је све намештено, почнеш и ти да верујеш. Свира судија фаул, а ја под паранојом - овај је купљен. Није тако. Не смемо то да дозволимо нашем фудбалу. Можете да замислите под каквим притиском је Мажић судио дерби? Он је много мирнији кад суди Јувентус - Барселона, неко кад суди дерби.

Ђукић је за крај рекао да верује у екипу, да верује у освајање титуле.

- Ја верујем у екипу, верујем у Партизан, у клуб да имамо снаге да направимо све услове да будемо прваци. Наша обавеза је да се боримо за титуле, није недостижна предност. Биће ту још много борбе... Што се тиче Викторије, шансе су пола-пола - рекао је Ђукић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas
Covek je sve tacno rekao, svaka cast!
Brazilac 11
Zvezda i Partizan imaju super trenere, igrače, navijače.Samo zvezda da skloni jednog čoveka i sve će biti superiška.
Ivan
Poslednji deo teksta jako zanimljiv. U potpunoj konfrontaciji sa izjavama g. Pantica u poslednjem Partizanovom vesniku. Na konto g. Mazica i njegovih pomocnika, namestenih sudija itd... zanimljivo.
Bobes
Pa Pantic je bio u pravu, nista nije slagao, a Djukic hoce da spusti loptu. To ti je cela filozofija. Kao sto se istura Mrkela za neke stvari i blati svoje sportsko ime, a konce vuce Terzic, a Terzicu zna se ko, ovaj nas Svevisnji sto dozvoljava da banke oprastaju milione dugova a u stvari to cemo vracati mi gradjani ove jadne zemlje!
Nenad
Miroslave, stani pred ogledalo, angazuj strucnjaka, aman brate ne mozes sa zivotom da se sastavis!
Madjionicar
@Karlo Da li iskreno mislis da Djukic ima slobodu da "u ovom prelaznom roku napravi tim kakav zeli"? Ali ono objektivno? Ja ne mislim da ima ikakvu slobodu. U najbolju ruku, ima slobodu da nesto predlozi, a hoce li se taj i taj igrac dovesti i hoce li mu se taj i taj igrac ostaviti u timu ili prodati, tu odluku ce donositi Vucelici, Vazure i Ilievi. Znaci, druze, u nekom normalnom klubu i u nekoj normalnoj zamlji, da, aboslutno bi sve ovo sto sugerises bilo na Djukicu, ali svi znamo u kakvoj zemlji zivimo i kako nam se klub vodi, tj. ko ga vodi, tako da stvarno ne bih isao toliko daleko pa da sav teret ove pauze i ocekivanja u ovom prelaznom roku stavim na ledja jednog covjeka. Ja od Djukica ocekujem da unaprijedi igru, a ko ce doci ili otici iz kluba, to nema ama bas nikakve veze sa njim niti cu ga za tako nesto kriviti na proljece ako stvari ne budu kako treba. Ali ponavljam, ocekujem da poslije ovih priprema igra bude bolja – toliko jeste na treneru i samo po tome cu mu i suditi.
Karlo Veliki @ Madjionicar
Evo Djukicu se pruza sansa da u ovom prelaznom roku napravi tim kakav zeli a mi cemo oceniti da li je to ono sto hocemo. Ako omane nemoj da ga branis. Inace, postujem strast sa kojom branis klub i trenera iako i ja cesto mislim drugacije.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.