Почетна / Фудбал / Партизан

Стојковић: На основу чега бих ја уступио место у репрезентацији неком млађем после СП? Док си најбољи треба да играш

Стојковићу ће Мундијал у Русији бити трећи у каријери, прво је 2006. године у Немачкој био трећи голман, 2010. године у Јужној Африци бранио је на све три утакмице
ФОТО: И. Веселинов

Голман Партизана и први чувар мреже фудбалске репрезентације Србије Владимир Стојковић, имао је блиставу 2017. годину, најзаслужнији је што су црно-бели прво изборили пласман у Лигу Европе, потом и европско пролеће, а без дилеме био је "први међу једнакима" када су у питању заслуге за пласман државног тима на Мундијал у Русији.

Из тог разлога практично је извесно да ће добити "Златну лопту" ФСС за најбољег фудбалера 2017. године, као први голман лауреат откад је установљено ово признање.

- Задовољан сам, била је ово година за памћење. Једино остаје жал за киксевима у првенству, јер смо изгубили бодове у лиги која нам доноси Европу. Сигурно да су пласман у елиминациону фазу Лиге Европе и одлазак на Мундијал две ствари по којој ћу памтити ову годину. Није могло боље - рекао је Стојковић Танјугу.

Он је најавио промене у 2018. години, али није желео ништа прецизније да прича на тему потенцијалног трансфера у други клуб, само је истакао да му је минутажа у предстојећем периоду најважнија.

Упркос томе што има 34 године, Стојковић тврди да "оно најбоље" тек долази и истакао које колеге највише цени.

- Тек улазим у најбоље голманске године. Што си старији више добијаш на квалитету. Ван дер Сар је рецимо најбоље ствари у каријери почео да ради у 36. години, прешао у Манчестер, освојио Лигу шампиона са 38. Свиђају ми се Буфон и Хандановић, добар је исто и Шчесни, па и Тер Штеген.

На питање да ли размишља да после Мундијала у Русији препусти место на голу репрезентације неком од млађих колега (Рајковић, Свилар, Дмитровић) Стојковић је узвратио контрапитањем.

- На основу чега бих ја уступио место у репрезентацији неком млађем голману после Светског првенства? Док си најбољи треба да играш, а ако то будем био ја, бранићу и после Русије. Али, добро, ево обећавам да ћу се повући из репрезентације ако освојимо Мундијал - са осмехом је рекао голман који је на голу Србије стајао 78 пута, више него иједан други голман у историји, без обзира како се звала земља чији је Србија била део.

Стојковићу ће Мундијал у Русији бити трећи у каријери. Прво је 2006. године у Немачкој био трећи голман, 2010. године у Јужној Африци бранио је на све три утакмице, а памтиће се његов одбрањени пенал Лукасу Подолском у победи против Немачке 1:0.

- Имамо занимљиву групу, Бразил, Швајцарска, Костарика, атрактивна је, а опет може да се игра. Биће тешко, али велики је успех и што смо се квалификовали за Светско првенство. Пролазак групе би био исти успех као и одлазак на сам Мундијал. Из наше скромности смо прошли и све што даље урадимо биће шлаг на торту. Већ сада смо дотакли небо пласманом у Русију. Не размишљам о ривалима, кад дође време бавићу се њима - поручио је Стојковић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Stojke posle Soskica najbolji srpski golman svih vremena.
ahaha
bole odbrane protiv cigana pa kukate kako stojkovic nije najbolji golman, nije on idealan golman jer je on na kraju svega covek ali najbolji je kojeg trenutno ima srbija jer brani mrtve sanse.
91
Jadan je tim kom je golman najbolji igrac
РСРС
И сад да очекујемо да Свилар узме држављанство Србије и буде резерва док Стојке не обори рекорде Илића у Партизану и Шилтона у репрезентацији?!
nemanja
prvo svilar nikad nebi ni dosao da brani kod nas da se nije posvadjao sa selektorom belgije.Drugo,koliki god da je talenat tesko da bi narednih desetak godina mogao da primirisi reprezentaciju dok je tu tibo kurtoa a i golman liverpula simon minjole.Znaci nebojte se za svilara,pre ce on sacekati stojkovicevu penziju nego od ove dvojice.Inace svaka cast svilaru ja mu skidam kapu skoro nisam video tako talentovan golmana,ali on je klinac od 18 godina koji iza sebe ima 7 utakmica u seniorskoj kategoriji.I vi stvarno mislite da klinac od 18 godina sa sedam utakmica u nogama treba da igra na mondijalu prvu postavu?Ja se secam 2006 godine jednog jako talentovanog naseg golmana koji je i pored odlicnih partija u zvezdi sedeo na klupi dok je prosecan ali ikusan golman Oliver Jevric bio u prvoj postavi.
Luksuz
Da li iko normalan misli da je Stojkovic bolji golman od Svilara ili Dmitrovica.Pitajte odbrambene igrace Srbije pa ce te dobiti odgovor zbog koga panice na utakmicama?Svi do jednog će vam reci da nemaju poverenje u Stojkovića
nemanja
prvo paralele nisu na mestu,iz prostog razloga sto je mile svilar jedan jako talentovan golman kakva iskreno stojkovic nikad nije bio ali potrebno je vreme da prodje da vidimo ste ce svilar da bude.Jer on je klinac koji je juce igrao fudbal u balonu,i tek mu predstoj vreme da pokaze sta zna i ume.Inace mIlutin soskic je jos pre par godina rekao da je stojkovic nas najbolji golman.Sto se tice dmitrovica,ovo je prvi put da za 25 godian on brani u nekoj prvoj ligi,inace je standardan bio u drugoj spanskoj ligi.Momak je tek sa 23 godine prvi put u seniroskoj sezoni stao na gol nekog tima i poceo da brani iz utakmice u utakmicu.A ta prica o odbramenim igracima,jel to oni odbrameni igraci iz partizana i srbije koji da nije bilo stojkovica da ih vadi bili najgora odbrana.Reprezentacija i Partizan da nisu imali Stojkovica na golu nebi se plasirali u Rusiju i prezimeli u evropi.Toliko o tome koliko je on los golman,a odbrane dobre.
Al je tebi dobro!
Ti poredis Svilara koji ima 10-ak profesionalnih utamica u karijeri i nekog Dmitrovica sa Stojketom!? Jasno je da si zvezdas i da tije krivo sto smo Stojketu oprostili ruznu proslost!! Sojke je UBEDLJIVO najbolji golman kojeg imamo, a ti mozes sam da nastavis da ga mrzis i da patis zbog toga!!
Прикажи још одговора
Sale
Plasim se da od Rankovica nece biti nista. Imao sam velika ocekivanja za njega, ali nesto se i nije bas pokazao kao top klasa. Da li los odabir kluba, ili je problem u njemu samom - ne znam, ali sam se razocarao...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.