Почетна / Фудбал / Партизан

Јури Вакулко, украјински Озил, пред вратима Партизана, хоће га и загребачки Динамо

Откривен идентитет потенцијалног појачања Партизана у везном реду
ФОТО: FK Dnjepar

Идентитет украјинског везисте, потенцијалног појачања Партизана остао је тајна један дан. Медији су јуче открили да је реч о Јурију Вакулку (20), доскорашњем играчу Дњепра.

Фудбалеру из некадашње совјетске републике истекао је уговор са противником црно-белих у шеснаестини финала УЕФА купа у сезони 2004/05, тако да би уколико челници Парног ваљка успеју да се договоре с њим Вакулко дошао у Хумску без обештећења!

Партизан је у потрази за наследником Евертона Луиза. Бразилац се прошле седмице преселио у СПАЛ. Вакулко је ипак, офанзивни везни и дрес шампиона Србије обукао би уместо Ђорђа Ивановића, пошто Спартак Ждрепчева крв није пристала на 300.000 евра обештећења колико су руководећи људи црно-белих понудили колегама из Суботице. Вакулко игра иза нападача, употребљив је и по десној страни везног реда.

Ради се иначе о капитену младе репрезентације Украјине (постигао гол у победи над Француском 1:0), у домовини га зову украјински Месуз Озил, уговор са Дњепром престао му је да важи са истеком 2017. године. За њега су интересовање показали водећи хрватски клубови Динамо, Хајдук и Ријека, као и француски друголигаш Париз. Партизан ипак, има већу шансу да га доведе и можда и пре поласка црно-белих на Кипар (у среду) би све требало да буде познато.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Boze,koliko strucnjaka!?Sta cekaju Real,Barsa,Bajern i ostali!?!
moma52
Ne znam koliko je današnjim stručnjacima potrebno vremena da procene koljiko neko i dali vredi.Sve funkcionalne parametre dobiju na tacni,a njihovo je samo da vide ima li štofa.Dobar trener to odmah prepozna,u par pokreta i kontakata sa loptom,nekoliko kretnji i kako razume igru.Sećam se kada je Prosinečki bio u Novom Sadu na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu(pre dolaska u Zvezdu) i tu samo slep čovek nije mogao da prepozna klasu i buduću veliku zvezdu,a Ćira ga je u to vreme u Dinamu otpisao.Zašto? Verovatno neki vanfudbalski razlozi.Ako funkcionalna dijagnostika i fizičko stanje ovog mladića pokazuju da on može da igra 90+ minuta,ovo drugo se lako vidi ako neko to zna da prepozna.Doveli su Sumu na silu,a čovek fizički nije ni za pikado.Znači da su ovi što su ga gledali videli da je žongler,a nisu utvrdili,osim onoga što je na prvi pogled svima vidljivo da je nedonošče i nejaki Uroš.Za vrhunsku selekciju je prvi uslov visoka funkcionalna sposobnost i ako toga nema,ovo ostalo ne vred
moma52
Luka Modrić ima vrhunske sve parametre funkcionalne dijagnostike,a to upravo nedostaje Sumi koji je samo po građi sličan njemu,ali Suma je igrač koji sve može sa loptom samo da mu niko ne prilazi i proba da ga omete u njegovom stvaralaštvu.
Che @ moma52
U svemu se slazem sa komentarom uz jedan dodatak. I Luka Modric nije neka sila sa aspekta funkcionalnih sposobnosti, ali..
Drinkwater
Prvo da poželim dobrodošlicu Đorđu Ivanoviću. Doveli smo snažnog, brzog i spretnog napadača koji može podjednako uspešno da igra i plejmejkera i levo krilo. Ivanović i Vakulko nisu ista pozicija u timu tako da dolazak prvog ne isključuje dolazak drugog! Siguran sam da će Đorđe oplemeniti našu igru u napadu i učiniti da budemo mnogo konkretniji i opasniji pred golom nego jesenas. Kad bismo još potpisali Gohuu, Zdjelara i "ukrajinskog Ozila" Vakulka uz već postojećeg Stojketa na golu imali bismo prilično moćnu centralnu osovinu tima. Ako bi još Đukić ta pojačanja dobio na vreme, a to znači već od prekosutra, da može koliko-toliko da ih uigra na Kipru, onda bi i naše šanse protiv Plzena narasle  bar do odnosa 50:50! U protivnom Česi i dalje ostaju veliki favoriti za prolaz.
Сале
Па пише у тексту да се нису договорили са Спартаком око Ивановића?
zorge
Vakulko igra na mestu zadnjeg veznog a Ivanovic ofanzivnog veznog i po levom boku..
nemam pojma
Dinamo na toj poziciji ima nekoliko kvalitetnih mladih igrača, pre svih Španca Dani Olma, sjajnog igrača,kao i malog, supertalentovanog Ante Ćorića. Izaradili su toliko novca od prodaja, da im nova nije potrebna.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.