Почетна / Фудбал / Партизан

Армин Ђерлек: Волео бих да заиграм с Љајићем

Црно-бели бисер на листи „Гардијана” међу 60 најталентованијих светских играча рођених 2000.
ФОТО: ФК Партизан

Угледни британски „Гардијан” на листу 60 најталентованијих играча на свету рођених на прелазу два века уврстио је и Армина Ђерлека: Партизановог бисера неслућеног потенцијала – кадрог да техничком перфекцијом и луцидним потезима попут „јо-јоа” одскаче од вршњака, виспрено презентујући и међу сениорима смисао за игру, с назнаком да може да израсте у диригента црно-белог оркестра.

- Прочитао сам негде шта су написали Енглези, хвала им, то ми само даје подстрек и говори да сам на правом путу – мудро збори 17-годишњи Армин Ђерлек, стручњаци се слажу – фини штоф за свечано одело на највећим светским фудбалским пистама.

Талентовани Санџаклија је прву утакмицу под командом Мирослава Ђукића уписао у недељу против пољског Горњика, скренувши пажњу на себе бравурама у другом полувремену.

- Пресрећан сам због дебија, не смем ни да помислим како бих се тек осећао још да сам из изгледне прилике постигао и гол...

АСИСТЕНЦИЈА ДРАЖА ОД ГОЛА

Шта вам је драже: гол или асистенција?

Генерално, радим и једно и друго, али више волим да асистирам. На једној утакмици највише сам постигао четири гола, исто толико пута проиграо и саиграче да затресу мрежу.

То су вам усадили још први тренери?

Људи за незаборав: Менсур Љајић, Миле Недељковић и Стане Сретеновић.

Фудбал пише романе: седам година раније, 28. јануара 2011, по цичи зими појавио се на првом тренингу Пазар јуниорса:

- Сам?! Напољу минус 16, нигде никога, деда и ја. Ништа од јурења за „бубамаром”, остали су дошли тек касније.

Првим учитељима је већ тад постало јасно – мора да успе!

- Желео сам само да играм фудбал, нисам размишљао да постанем професионалац. Ето, сад сам првотимац Партизана, уз Илића, Стојковића, Тошића...

У Хумску је, ипак, дошао заобилазницом, у главном граду прво „изнајмивши собу” с погледом на Омладински стадион.

- Тражио ме је и Хамбург, сматрао сам да је ОФК Београд најбољи за мој развој.

Како се ближио „сениорски барут”, на Старој Карабурми постајало је све мање романтично. Поново, загризли су вечити!

ВОЛИМ И ЛИВЕРПУЛ

Који вам се играчи свиђају на вашој позицији?

Инијеста, Иско, Модрић, Кутињо...

Омиљени клуб и лига?

Поред Партизана – Ливерпул, волео бих да играм у Примери и Премијер лиги.

- Од почетка, знајући да ћу да напустим ОФК Београд, чекао сам позив Партизана. Ем, што сам навијач Парног ваљка, ем, што сам знао да клуб живи од и за младе играче.

И – десило се, како то обично бива – уз принешену жртву.

- Шест месеци нисам играо утакмице, самостално сам тренирао, чекајући да ставим параф. Кад се то догодило, Ђукић ме је повео на летње припреме, реално – био је то мој максимум. Вратио сам се у форму у омладинцима, хвала вршњацима за сјајну јесен.

Ђерлек је наставио ниску Пазараца повише Аутокоманде, корачајући стопама Бајра Жупића, Адема Љајића...

- У граду на Јошаници сви навијају за Нови Пазар, поред градског мезимца – воле и Партизан. Надам се да ће због мене још више.

Армин по позицији у тиму и враголијама, некако, највише подсећа на Адема Љајића.

- Љајић је мајстор с лоптом, кажу да имамо доста сличности. Волео би да заиграмо заједно.

СЛУШАМ НАРОДЊАКЕ

С ким сте цимер?

Са Страхињом Јовановићем. У Београду сам делио собу с Немањом Р. Милетићем и Бојаном Остојићем.

Коју музику преферирате?

Ако већ треба да се определим: народну.

У Хумској упија савете врсних техничара: Саше Илића, Небојше Косовића, Марка Јанковића...

- Слушам речи подршке и - да играм што више унапред. Карактеришу ме добар преглед игре, пас, дриблинг, „један на један”, прекид... Нисам лош ни у дефанзиви, али бих требало да поправим и физику.

Не размишља да што пре напусти Србију:

- Волео бих да с Партизаном освојим дуплу круну и заиграм у Европи. Гол Звезди? Сан сваког играча који обуче црно-бели дрес!

Дакле, нека чека Барселона?

- Увек сам био за то да почетак сениорског фудбала буде у Супер лиги...

Армин Ђерлек – Партизанов „птић” о којем ће се тек чути!

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Srećno Armine. Želim Ti uspešniju karijeru od Župićeve I Ljajićeve.
Karlo Veliki
Treneri Partizana su bili cuveni po tome sto sansu daju golobradim 17-18-to godisnjacima. Cini se da Djukic nije iz te kategorije. Bilo je meceva kada je mogao pruzati vise sansi Djordju Jovanovicu i Svetozaru Markovicu. Primera radi Jovanovic uz forsiranje bi mogao postati evropski potencijal a obzirom da je napadac i visemilionski kapital. Kada je rec o Djerleku , on pripada retkoj vrsti bisera fudbalskih. On je igrac koji nije za klupu ali ni da se preforsira zbog fizicke konstitucije. Posle toliko godina prava desetka. U ovom trenutku FKP ima grupu od najmanje desetak igraca dobi od 18 do 23 godine sto je solidna baza za stvaranje velikog tima a Djerlek je vodeci. Plasim se da ova Upravna i sportska struktura nema kapacitet da prati ovu mladost i pravi jak Partizan.
Karlo Veliki @ Marko
Pored Gajica i Drazica voleo bih da putem otkupa ugovora vrate Necu Mihajlovica. Za leto bi ostali stoper i spic.
Marko
Antonom, Zdjelar, Ivanovic, Vakulko, Urosevic.. Ozegovic takodje mlad. Da smo bili pametni pa nasli nacina i doveli Gajica i Drazica. Pa sledece godine imali najjaci tim na ovim prostorima uz par korekcija. Mi pola roka jurimo Racu.
Прикажи још одговора
djoka
У Хумској упија савете врсних техничара: Саше Илића, Небојше Косовића, Марка Јанковића.. Vala stvarno se ne zna ko je veci tehnicar :D
tito
Ne mogu da verujem da u toj SVETSKOJ RIZNICI BISERA na spisku nema makar jedan Zvezdin igrač!?!?!?Terza,rešavaj to.
Marko
Ajde malii! Mozes ti to. Ovaj decko mora vise da igra. Od Jovetica i Ljajica me nije neko ovako odusevio igrom. Samo da ne ode prerano kao oni.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.