Почетна / Фудбал / Партизан

Јован Трнић: Кад порастем бићу Стојке

Култни домаћи филм ''Кад порастем бићу Кенгур'' духовитим репликама и дан данас, чак и међу експедицијом црно-белих у Лимасолу, иницира добро расположењe, те не чуди што...
ФОТО: ФК Партизан

- Кад порастем бићу Стојке – као из топа, не шалећи се, изговара Јован Трнић, трећи голман црно-белих, одушевљен што занат учи уз српског броја 1 – Владимира Стојковића.

Уз додатни разлог да попут кенгура скаче до небеса - његов је љубимац!

- Као мали гледао сам Стојкета на ТВ, сад тренирам с њим и - пресрећан сам! Пратим како ради сваку вежбу и упијам.

СЕСТРА ЈЕЛЕНА ЗВЕЗДИНА ОДБОЈКАШИЦА

Трнићу палчеве држи породица:

Највећу подршку, уз оца Ђорђа и маму Драгану, пружа ми годину старија сестра Јелена, одбојкашица: играла је у Црвеној звезди, овог лета отишла у Пољску, у Пилу.

Корпулентни плавушан није премијерно у друштву првотимаца:

- Био сам на припремама и код Зорана Милинковића, у лето 2015. Између, две године провео у Телеоптику, бранио Српску и Прву лигу.

Ех, у каквом је тек друштву, у оквиру црно-беле ''класе 1996'', стасавао Трнић...

- У Партизан сам дошао у кадетима, увелико се знало за Пантића, Живковића, Радоњића, Лукића, Богосавца, Стевановића... Освојили смо титулу, признајем – за мене није било посла. У омладинцима већ друга прича, већина њих је већ била међу сениорима...

Рођени Митровчанин не заборавља корене и драге учитеље:

- Школовао сам се у Сирмијуму, прешао у Срем. Илија Завишић је гледао неке утакмице и позвао ме на пробу у Хумску. Неколико утакмица и – остао сам.

У рукама је голманских мајстора...

ЈЕДАН ЈЕ БАНЕ

Трнић је одрастао уз реку Саву:

Сава је заштитни је знак моје Сремске Митровице, плажа је одлично уређена.

Суграђанин му је Бане Ивановић.

Један је Бане, има добар однос с људима, сви га поштују, он друге, такође.

- Вежбао сам с Радишом Илићем, уз Живка Живковића и Кљајића. Тренутно, презадовољан сам тренирајући с Немањом Јовшићем, парадирајући уз Стојковића и Јовичића. Добро, нисмо још, баш као у оном видео-клипу који нам је Јовшић показао, искакали за лоптом из вагона, али – голмани морају да буду на све спремни.

Дечачки смех Партизановог горостаса (висок 199 центиметара: ''У копачкама преко два метра!''), заменила је озбиљност – чији су шутеви најтежи за брањење?

- Бамби Тошић има одличан ударац, лопта незгодну путању, уз велику јачину. Зна добро да одапне и Ђорђе Ивановић...

Трнић, напомињући да воли Тер Штегена (''Упоређивали су ме с њим, обојица смо плави'') и цени Наваса, Едерсона и Де Хеу, открива и планове:

- Вероватно ћу у првом тиму да останем до лета, ако се укаже шанса и - дебитујем.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Laik
Samo napred!
Влада
Да би био он мораш да будеш издајник. Критеријум вредности се баш променио.
@ Vladan
Da li si mislio kao Covic na KiM?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.