Почетна / Фудбал / Партизан

САХРАЊЕН ВЕЛИКАН ПАРТИЗАНА: Гале, легенда заувек

Милан Галић је отишао у легенду. Великан Партизана и југословенског фудбала сахрањен је на Новом гробљу у Београду, у Алеји заслужних грађана. Никада неће бити заборављен. Лик и дело олимпијског победника, „стрелца из дома за ратну сирочад”, живеће вечно
ФОТО: В. Марковић

Галић, дечак из цветања Тисе, знао је да је његов дар велики. Знао је да ће надмашити снове: да ће једном (за)играти са Бобеком и Зебецом. И знао је да ће надмашити и снове и идоле. Галић је био играч плиме. Живети у плими, у радости с лоптом. Никад у осеци. Галић је могао да каже Сунцу: Играј са мном! На дербију 1962. дао је три гола. Како је он примао лопту у покрету: на његовим грудима и земаљска кугла могла је заспати. Како је на том дербију, на центаршут Вукелића, примио лопту у трку, на шеснаест и саставио је с волејом. То не би одбранила ни три Мирка Стојановића – написао је познати књижевник Божо Копривица, увек нарочито надахнут на помен свог љубимца из младости.

Комеморативни скуп поводом смрти Милана Галића одржан је у свечаној дворани Скупштине Града.

Породица је примала изјаве саучешћа, Галетови пријатељи и поштоваоци су пред очима имали слику великана – ненадмашног голгетера, врхунског човека.

Милан Галић – Гале, легенда заувек!

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Ako zvezda moze da se hvali sa svojim zvezdama,mozemo i mi.Stjepan Bobek, Milos Milutinovic,Milan Galic,Milutin Soskic,Velibor Vasovic,Fahrudin Jusufi,Momcilo Vukotic, Dragan Mance.
zoka
dragan dzajic i dragan stojkovic proglaseni za nase najbolje fudbalere svih vremena sto je zaista smijesno a nije milan galic koji je postigo za 2 godine bolje rezultate nego njih obojica zajedno u reprezentaciji a evo cinjenice govore u prilog tome dragan dzajic je osvojio 2 mjesto u kupu nacija 1968 i 7 mjesto na svjetskom prvenstvu 1974 a dragan stojkovic bronzu na OI 1984 I 5 mjesto u svijetu a milan galic je osvojio gotovo sve sto se osvojiti moze olimpijsko zlato 1960 zatim srebro na kupu evropskih nacija iste godine zatim 4 mjesto u svijetu a da nepricam da je sa partizanom osvojio zlatni kup u kazablanci 1963 da je osvojio srebro sa partizanom u kupu sampiona 1966 a sto nije hteo da predje u zvijezdu 1962 jer te godine aca obradovic ga je molio kumio da predje u zvijezdu nudio mu vilu pored stadiona obeco mu da ce biti proglasen za naj boljeg fudbalera evrope te godine samo da obuce dres crvene zvezde milan je to glatko odbio mora biti zvezdas dabi bio najbolji
Mikele
Velikan Srpskog fudbala.Jedan os najvećih fudbalera koga je Srbija imala.Gledao sam ga i slusao(vise to),prenose sa utakmica.Najveci stepen uzbudjenja je dolazio kad je Galić bio u kontaktu sa loptom.Na najmanjem prostoru lopta je skoro uvek ostajala kod njega.Seki je imao dribling u prostoru,a Galić je sakrivao loptu u mestu.Bili su razliciti ali oba veliki na svoj nacin.
Carletto
Veliki MILAN GALIC! Treci strelac reprezentacije iza Stefa Bobeka i Save Milosevica! Clan cuvenih Partizanovih beba koje su igrali finale KES-a.
Zoka
Nije bio treći na listi strijelaca nego drugi sl zato ima nešto što je postigao to je olimpijsko zlato i ujedno je bio naj bolji fudbaler olimpijskog turnira i ujedno je bio i naj bolji golgeter sa 7 golova a kostić sa 6 a Danac nilsen sa 5 golova i to će ostat naš naj veći uspjeh za sva vremena na jednom velikom takmičenju
Zokaa
Al zato je Gale imo nevjerovatan prosjek golova za reprezentaciju tu je nenadmašan 073 gola po utakmici što ga svrstava u sam vrh svjetskog fudbala i čisto sumnjam da će ga neko nadmašiti
Прикажи још одговора
srele
Vidim uplakanog Bjekovića!!!!!!! Milan Galić je bio dio Partizana koji se više ne može nadomjestiti!!!!!! Da nije bilo Galeta ne bi bilo ni velikog Partizana!!!!! Neka mu je vječna slava i hvala!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.