Почетна / Фудбал / Партизан

Николић: Осудити такав гест, иако мислим да у њему није било зле намере

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да очекује победу против крагујевачког Радничког у шестом колу Суперлиге, како би екипа наставила са добрим играма и резултатима из претходног периода.
ФОТО: ФК Партизан

Црно-бели после пет кола заузимају прво место са максималних 15 бодова и гостују у Крагујевцу екипи Радничког на крилима доброг резултата против Тотенхема (0:0) у Лиги Европе.

- Да би резултат са утакмице против Тотенхема добио смисао, морамо да наставимо са добрим играма и у првенству. У том погледу гостовање Радничком нам је важније од Тотенхема, а потребно је да будемо још више мотивисани и останемо чврсто на земљи. За нас је Суперлига приоритет јер од ње живимо и верујем да ћемо забележити још једну победу - рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Он је потврдио да ће меч у Крагујевцу пропустити Милош Остојић и Дарко Брашанац, али и Владимир Волков који ће због повреде примицача одсуствовати наредних 10 дана.

Партизан мечом у Крагујевцу почиње серију гостовања, пошто после њега играти још четири меча у гостима против Бежаније у Купу Србије, ОФК Београда и Младости из Лучана, али и Астераса Триполиса у Лиги Европе.

- Утакмица са Радничким је прва од пет везаних гостовања и нисам чуо за такав случај у Србији. Пред нама је велики изазов, који није нерешив, али ће нам помоћи сјајна амтосфера која влада у екипи. Иако играмо ефикасан фудбал, не верујем да ћемо сада постићи 10 голова Радничком у два меча, као прошле године пошто тимови који води тренер Беквалац примају мало погодака. Карактерише их велика диспциплина и агресивност, а посебну пажњу морамо да обратимо на прекиде - навео је млади стручњак.

Николић се осврнуо и на антисемитски транспарент који су навијачи Партизана истакли на мечу против енглеског тима, због чега му прети казна Европске фудбалске уније (УЕФА).

- Такав гест треба осудити, иако мислим да у њему није било зле намере. Ми то можемо да разумемо, али људе са стране не занима шта ми мислимо. Нервира ме то што се више говори о инциденту на трибинама него нашој игри на терену. Све је у четвртак било изванредно, осим тог минорног и за нас небитног инцидента. Показали смо да добро организујемо утакмицу и створимо слику у Србији да је могуће бити део лепе фудбалске представе. Све је изгледало као сан који је неко морао да поквари - закључио је Николић.

Утакмица шестог кола Суперлиге између Радничког и Партизана игра се сутра од 16 сати на стадиону Чика Дача у Крагујевцу.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nash
e bio sam na tekmi i video lika celavog kako unosi transparent pod protektoratom nekog matorog lika koji ga je sproveo kroz muriju i redare...
31
Nikoliću dovedi Frajdeja iz Mladosti dečko razbija !
Shone PFC
Seti se zasto ne igra Fofana i zasto se odrekao Eliomara,zasto nije dao ugovor Mutombu iako je decko odigrao na probi sasvim korektno.Jednostavno Nikolic vise voli da igraju njegovi bivsi ucenici iz Rada nego strance koji bi bez sumnje bar 10 puta vise pokazali.
sasha
nekoga neko placa da nasim evro utakmicama pravi probleme.
Bojan
Da li je bilo namere ili ne, da li nam je to potrebno gospodine Nikolicu? Problem je sto se stalno te greske ponavljaju iz godine u godinu, i nikako da krenemo napred. Jednostavno i kada krenem jedan korak napred, uvek se vratimo dva unazad. Dokle? Dajte vise da budemo civilizovani i kulturni, dosta smo ziveli u izolaciji, a ne zivimo u nekoj diviljni Amazonije, vec u jednoj evropskoj drzavi zvanoj Srbija.
PENZIONER
neko sa strane sve radi ... da nas po svaku cenu zaustavi , osujeti i dozivljaj pokvari . sta mislite ko je ??? ON vise za nas u zivotu nije bitan , da mu se ime i imena spominju ... ONI su proslost KOJU ZA PROSLU SEZONU PREZIREMO . STO SE TICE TRANSPARENTA ... ni slova nema o ZLE namere (neko se glupo narugao ili je necija podvala... ) , neko ovde vodu na tu vodenicu navrce , da opravda sve svoje DUGOVE , PROMASAJE , LAZI , PREVARE I PLJACKE ... (samo ako se uzme u kontekstu : da se oko SRAMNE kazne lalatovica , terzica i zvezde sto manje polemise) , gde su ostale NE ispunjene obaveze oko : uslovne licence , isplata , uplata ... DUGOVA I POREZA ?! sve jasno precrtano iz proslg prvenstva ...
Bojan
Slazem se Sasa sa vama, ali ne treba da gledamo na njih, vec bolje na sebe. Mi gradimo nas imidz u svetu, a oni svoj. Odgovaramo svi za svoje postupke, pa je bolje da se uljudimo i budemo deo tog tima koji se bori i zeli pobede. Ima tu dosta toga da se ispravi, ali ako smo jedinstveni, u tome mozemo.
BosanaC
Slepi kod ociju i glupi kod mozga. Vi stvarno gram razumnog razmisljanja nemate. Podvala,ha,ha,ha. Jel to objasnjenje saljete u UEFA
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.