Почетна / Фудбал / Партизан

Два гола Тошића за победу Партизана над Чукаричким, повредио се голман Стојковић (ВИДЕО)

Прва два гола у Хумској пала после грешака Николе Дринчића и Саше Здјелара
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – Чукарички 2:1 (1:0)
Београд - Стадион: Партизана. Гледалаца: 2.500. Судија: Александар Васић. Помоћници: Дејан Петровић и Горан Станојевић. Жути картони: Јевтовић (Партизан), Стевановић, Ђурић (Чукарички). Стрелци: 1:0 Зоран Тошић у 18, 1:1 Немања Белаковић 46, 2:1 Зоран Тошић у 81. минуту.
ПАРТИЗАН: Стојковић (од 74. Јовичић), Н. Р. Милетић, Марковић, Митровић, Антонов, Пантић, Здјелар (од 65. Илић), Јевтовић, Тошић, Ивановић, Ожеговић (од 69. Тавамба). Тренер: Мирослав Ђукић.
ЧУКАРИЧКИ: Белић, Богосавац, Стевановић, Ђурић, Дринчић, Величковић, Овусу (од 46. Кајевић), Белаковић, Доцић (од 80. Тедић), Бојић, Мудрински (од 46. Стојановић). Тренер: Ненад Лалатовић.

 

Освета, без укуса сласти: Парни ваљак је четири дана после куп бламаже на Бановом брду у првенству савладао Чукарички и показао да, ипак, има чему да се нада 9. маја у реваншу масовнијег такмичења - с радним задатком: како надокнадити два гола минуса? У главној улози био је Зоран Тошић, аутор два гола и иницијатор лепог расположења међу Гробарима.

Чињеницу да се Никола Дринчић на трен оклизнуо искористио је Саша Здјелар, одузео му лопту у опасној зони и проиграо Огњена Ожеговића, нападач је сјајно уочио још боље постављеног Зорана Тошића, кадрог да са 15 метара, скоро из корака, уз помоћ леве стативе затресе мрежу гостију у 18. минуту – 1:0.

Црно-бели као да су се претплатили на поклоне Брђанима: чим је почело прво полувреме Саша Здјелар је кардинално погрешио - желео је да врати лопту ка дефанзивцима, пресекао ју је Немања Белаковић и са 15 метара, десном ногом, шутем у ближи, леви угао савладао Стојковића у 46. минуту – 1:1.

Гробари су све нервозније грицкали нокте, гледајући се у неверици нарочито после Стојковићеве повреде, али...

Улазак на терен Саше Илића подигао је Партизановим фудбалерима морал: колико је капитен важан за другове и за игру најбоље се видело приликом момента који је одлучио меч у 81. минуту, са стављеном тачком синоћ, ипак, најбољег, Зорана Тошића.

Он је маестралном соло-партитуром ударио тачку на Партизанову победу и мали градски дерби на Топчидерском брду: кренуо је с леве стране ивицом шеснаестерца, одиграо дупли пас са Сашом Илићем и правовременим шутом погодио десни угао за оду радости Гробара.

Семафор 2. кола плеј-офа Супер лиге:

Петак:

Вождовац – Напредак 1:0 (Ступаревић 7)

Субота:

Раднички (Ниш) – Црвена звезда 1:3 (Павков 43 - Крстичић 7, Пешић 57. једанаестерац, Ел Фарду 60)

Недеља:

Војводина – Спартак 0:2 (Шимура 28, Николић 81)

Партизан – Чукарички 2:1 (Тошић 18, 81 - Белаковић 46)

Семафор 2. кола плеј-аута Супер лиге:

Субота:

Јавор – Земун 1:0 (Мркаић 59)

Рад Радник 2:1 (Младеновић 30. аутогол, Бирманчевић 60 - Жакула 61)

Недеља:

Борац – Младост 0:2 (Димић 48, Пејић 62)

ОФК Бачка – Мачва 1:1 (Чековић 19 - Милинковић 89. једанаестерац)

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Partizanovac: vb
Igra Partizana pod Djukicem je ista i posle poraza i posle pobeda. Ipak da sačekamo jos ovo malo do kraja za konacnu ocenu. Trener se nece menjati sigurno do kraja sezone, i po mom misljenju nema smisla sad kritikovati Djukica, iako ima dosta toga da se pomene. Nadam se da je sad uvideo da Pantic i Zdjelar ne mogu da igraju zajedno u centralnom delu; Jevtovic je to bolje odigrao sa Zdjelarom, Pantic je bolji na strani kad igra. Tosic je nas najbolji igrac, kao sto sam i ranije pisao. Tavambu i Ozega ja vise ne bih nikad drzao zajedno na terenu; to su dva potpuno nekompatibilna igrača. Antonov je problem u odbrani, to se videlo i juce. Nije mi jasno sto ne pusti Vakulka malo da igra? Ivanovic je fizicki jako spreman igrac ali ima odredjenih tehnickih limita (sto je ocekivano, jer bi u suprotnom igrao negde drugo a ne kod nas), ipak mislim da ima kvalitet za Partizan, makar za Super ligu sigurno.
Milan
Auuuuu, ofsajd od najmanje 2 metra kod prvog gola partizana
Miki
Ozegovic kod prvog gola 3 metara u ofsajdu , užas sudjenje pomoćnog Sudije !!!!
lopta se odbila od igraca cukarickog,,,,,sedi jedan
Otac Oca Makarija
Evo slika govori sve, a pogledaj i snimak https://xdn.tf.rs/2018/04/23/ofsajd-830x0.jpg
Прикажи још одговора
matori
Odbrana opet cista 0. Dve greske u 93 min.Miletica se ne desavaju ni pionirima .Pod hitno remont -Trener je pokazao da ipak nije uspeo a mozda i ne zna da napravi prepozn.stil igre jer ovo lici na haos.p.s.setite se prosle sezone i Marka Nikolica.
Analizator
Prvi gol partizana iz ofsajda

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.