Почетна / Фудбал / Партизан

Јанковић: Нећу да идем на силу

За две сезоне урадио сам много, учествовао у добрим резултатима, останем ли, нема проблема – каже Марко Јанковић
ФОТО: М. Рашић

Кад би се, којим случајем, правила фудбалска представа инспирисана насловом култне позоришне „Дуго путовање у Јевропу”, међу навијачима Партизана, апропо дешавања у двомечу с данским Нордсјеландом, не би било дилеме коме би поверили главну улогу. Једногласно – Марку Јанковићу!

Цетињанин (ето још једне симболике с ремек-делом Стевана Копривице), у Фаруму и Београду, завио је Скандинавце у црно, повише Аутокоманде довевши Гробаре у стање екстазе: голом и са две асистенције. Мало ли је?!

- Најважније: остварили смо добар резултат и испунили примарни циљ. И то – против ривала за дивљење – скромно, не стављајући себе у гро-план, вели Марко Јанковић, нерешива енигма за дефанзивце Нордсјеланда.

Да, али ви сте, сходно учинку за поштовање, играч утакмице?

- Из квалитетне игре екипе увек искочи појединац. У четвртак их је било више, ако баш хоћете - цео тим. Сви момци су били одлични, драго ми је, наравно, што подижем форму и попуњавам колоне. Некад иде боље, некад слабије, али увек се трудим да будем на нивоу.

Рањив је и Бешикташ

Бешикташ се провукао кроз „иглене уши”?

- Турци су рањиви, видело се у Аустрији. Имамо прошлогодишњи пример против  Олимпијакоса, било је густо, видело се да можемо да играмо са Грцима. Далеко од тога да ћемо да се предамо.

Први меч је у Београду?

- Плус! Традиција показује да је Партизан у групну фазу УЕФА такмичења углавном пролазио после реванша у гостима.

Бешикташ је ослабљен: Негредо је подигао сидро?

- Великим клубовима један играч не значи превише. Изузев ако није Меси...

Партизановцима није свеједно, из Турске најављују да вам је можда ово била последња игра у црно-белом дресу, кажу – опасно је загризла Бурса?

- Не знам ништа о томе. У Партизану сам, спремам се за наредне изазове и дуеле са Бешикташем. Да ли ће нешто да се догоди у међувремену – не знам.

Чини се, можда је и време да се поново отиснете преко границе, иако генерални директор Милош Вазура ставља на чекање ту опцију?

- Јесте... Није смак света и ако останем, али требало би много ствари да се поклопи па да се оде у неки клуб, посебно ако сматрате да је вашег ранга и у коме можете да напредујете. Далеко до тога да желим да идем на силу. Уколико останем, нема никаквих проблема, даћу све од себе, али постоји опција да до краја прелазног рока одем.

Зимус нисте хтели у француски Амијен, сад - шта би писало на новчићу баченом у фонтану?

- Нека од „Лига петице” и клуб у коме бих могао да напредујем. Не желим да навијачи помисле да сам нереалан, већ ако одлазим нек' то буде у клуб који негује фудбал и у ком може да се напредује.

Испада, превазишли сте српски фудбал?

- Играч се после неког времена засити. Дешава се и врхунским фудбалерима, траје одређени период. Ако сте довољно јаки у глави схватите да то само може да вам шкоди и -морате да превазиђете кризу. Да се разумемо, све је до вас: ако кренете да падате, тешко ћете у бољу средину.

С друге стране, ако Партизан надигра Бешикташ – Лига Европе представљала би изазов?

- Нисам оптерећен да морам да одем на силу. За две сезоне у Хумској урадио сам много, учествовао у добрим резултатима... Једноставно, оставићу траг, испунио сам себе, остварио жеље. Останем ли, нема проблема...

Једно је, пак, сигурно: Марко Јанковић из двомеча с Данцима и те како је потребан Парном ваљку!

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
O Jankovicu mozemo da mislimo sta hocemo, ali ovo je zdravo razmisljanje. Cemu trcati u neki drugi klub? Pa, onda da tamo samo sjedis na klupi (ako je jaci klub) ili da se boris za opstanak u ligi (ako je slabiji klub). Idi kad si stvarno spreman i kad je u pitanju ponuda koja ce zadovoljiti i tebe i Partizan. Mislim da je ovo pozitivan primjer za nase mlade igrace. Neke optimalne godine za odlazak u inostranstvo su izmedju 22 i 24 godine; nikako prije toga.
Ljekar
Mare care cigani te se plaše
misa tumbas
ma idi ne brini
011
pre dva dana si rekao da je vreme da ides,idi buraz....
011
Napolje

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.