Почетна / Фудбал / Партизан

Рикардо и Николић јуре коту 33

Ђурђевићевих и Леонардових 54 заједничких егзекуција представљају историју и чине се ненадмашним
ФОТО: И. Веселинов

Огњен Ожеговић, нападач Партизана тренутно на позајмици у Арсеналу из Туле, апострофирајући „чудне путеве господње” и анализирајући свој учинак у Хумској, рече: „Пожелео бих нападачима црно-белих да дају голова и имају асистенција као Леандре Тавамба и ја прошле године”.

Ожег и Тава „боли глава”

Леандре Тавамба у сезони 2017/18: 51 утакмица и 19 голова: 12 у првенству, један у купу и чак шест у Европи!

Огњен Ожеговић у истом периоду: 41 меч и 14 погодака: девет у шампионату, два у најмасовнијем такмичењу и три на међународној сцени.

Навијачи Партизана с позитивним судом: „Ожег и Тава – противнике боли глава!”

Апропо чињенице да су шпицеви родом из Градишке и Јаундеа заједно протекле сезоне 33 пута затресли противничке мреже, „леп” задатак за актуелне вође навале: Рикарда Гомеша и Немању Николића, игром случаја – оволетошње новајлије на Топчидерском брду.

Међу навијачима Парног ваљка за „вјеки вјеков” остаће голгетерски салдо Уроша Ђурђевића и Леонарда да Силве Соузе из сезоне 2016/17, упамћене по раном испадању из Европе и ренесанси на домаћој сцени, зачињеној дуплом круном и тријумфалном вожњом отвореним аутобусом београдским улицама. Заједно, чак 54 егзекуције!

Занимљиво је учинак поменутих нападачких тандема погледати и кроз призму тимског, претворивши га у процентуални, као „идеју водиљу” фудбалерима пристиглим из португалског Национала и суботичког Спартака, овенчаних етикетом успешних у ранијим срединама.

Партизан је, тако, у сезони 2016/17. на 45 утакмица постигао 87 голова (78 у првенству и девет у купу), те Ђурђевићевих 28 и Леонардових 26 представљају 62,1 одсто екипних. Мало ли је?!

Парни ваљак је у сезони 2017/18, уз напомену да је чак и у фебруару текуће године играо на три фронта, могао да се подичи са 103 поготка (71 у шампионату, 14 у најмасовнијем такмичењу и 18 на међународној сцени) на 57 мечева, отуд – Тавамбиних 19 и Ожеговићевих 14 чине 32 одсто тимских.

Тандем Ђука – Лео све пред собом млео

Урош Ђурђевић у сезони 2016/17: 34 утакмице и 28 голова: 24 у првенству и четири у купу!

Леонардо да Силва Соуза у истом периоду: 38 мечева и 26 погодака: 24 у шампионату и два у најмасовнијем такмичењу.

Довољно за закључак одушевљених Гробара: „Тандем ЂукаЛео све је пред собом млео!”

Занимљиво је и тренутно „пролазно време” Рикарда (5 – Мачви, Рудару 2, Нордсјеланду и Бешикташу) и Николића (1 - Мачви): од 20 егзекуција црно-белих (шест у првенству и 14 у Европи)  на овосезонских 14 дуела њихових шест заједничких представљају 30 одсто.

Дакле, репрезентативац Зеленортских Острва и члан идеалног тима Супер лиге из прошлог првенства на добром су путу да бар процентуално понове скор Леандреа Тавамбе и Огњена Ожеговића, без обзира што су већ у старту лимитирани играњем на само два фронта. Подсетимо, куп такмичење још није почело...

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
ljudi, ovaj Nikolic je panj nevidjeni. Ja ga posmatram I pokusavam da nadjem jedan pozitivan element ali dzabe...ni driblinga,brzine, gradjenja ...Tavamba barem kad se zagradi izgleda ko napadac.
Pedja
Samo da se uigra ova ekipa i da se niko od igraca ne dovodi, tim ce da raste sa svakom novom utakmicom i bice uigrani samo tako. Nista ne disrajte i videcete za 8 meseci, ima da cepaju mreze.
Zole
Cinjenica je da imamo nikad jadniji tim u zadnjih 10 godina, jos od one generacije sa Asprogenisom, Vukeljom, Grubjesicem, Bajicem i ta ekipa iz sezone 06/07 kad smo bili 3.u prvenstvu. U ovom danasnjem Partizanu niko osim Zakarica i Rikarda ne zasluzuje prvu postavu, Pantic, celavi Miletic i Jankovic da budu u uzoj konkurenciji, a ostali su bruka i sramota Ilieva i Djukica. Ocajni, mlitavi, smuseni Partizan poput ovog nisam gledao ne pamtim. Katastrofa je blaga rec
gari
Svaka ti je ko Njegoseva , tako misli velika vecina Grobara ,mada je i Miletic sem borbenosti dosta tanak po pitanju znanja fudbala.
dejavu
Od odbrane sve krece ljudi. Prepuni smo kiksera. Da bar dovedu jednog da valja slobodnog ili odnekud gde jos moze, da utice malo na stabilnost ostalih. A lako cemo posle ko daje vise golova.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.