Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан против десеткованих Шапчана жели трећу победу у низу (18,00 – САСТАВИ)

„Мачва је доста дисциплинована и борбена екипа. Шапчани често играју на граници дозвољеног, то је њихов стил“
ФОТО: Н. Неговановић

 

Јесен препуну осцилација и годину из које ће да памти освојен Куп Србије, Партизан завршава вечерашњом утакмицом против Мачве. Прилику да остваре трећу узастопну победу у шампионату црно-бели, једноставно, не смеју да испусте како би у релативно добром расположењу отишли на зимску паузу.

Бар на један дан, можда и дуже уколико Црвена звезда сутра не победи Чукарички, Парни ваљак може да смањи заостатак за лидером и улије себи наду да је на пролеће могућ преокрет у борби за титулу, поготово што ће бодови после 30. кола бити преполовљени.

- Мачва је доста дисциплинована и борбена екипа. Шапчани често играју на граници дозвољеног, то је њихов стил. Упознати смо са кадровским проблемима нашег последњег овогодишњег ривала, недостајаће им четири играча због картона, као и двојица повређених. Било како било, очекује нас тежак задатак, поготово што нам у прилог не иду ни најављене временске прилике – рекао је Зоран Мирковић, Тренер Парног ваљка.

Одавно црно-бели нису лакше освојили бодове него што је био случај у прошлонедељном окршају са Радом на Бањици (3:0).

- Било је добрих утакмица и пре меча са Грађевинарима, али игра на претходном сусрету представља модел за убудуће. Кад се на таквим мечевима постигне гол на време, па још и други, онда то све иде много лакше. Тим поново има задатак да што пре затресу мрежу, али свака утакмица је прича за себе и може да се заврти у другом правцу.

Жесток окршај са екипом Радника у претходном колу десетковао је редове шабачког суперлигаша, па ће на гостовању Партизану играти без шесторице - повређених Ристивојевића и Ђоковића, „пожутелих” Гаврића, Обровца и Адамовића, као и Јовановића који је зарадио директан црвени картон.

И поред тога, пред гостовање на Топчидерском брду у Мачви је владало празнично расположење, јер се данашња утакмица доживљава као лепа шанса за ново доказивање и промоцију клуба.

- Мој мото је да у животу не постоје случајности, па сам пре два месеца суперлигашку тренерску каријеру започео утакмицом против Црвене звезде, а календарску годину ћу завршити дуелом против Партизана - каже шеф стручног штаба Мачве Дарко Тешовић.

Тренер Шапчана са запаженом играчком каријером у Хумској, наглашава да не зна шта га чека у двобоју са бившим клубом.

- Партизан је увек то што јесте, без обзира на тренутну форму и положај на табели, као и на то шта се о њему прича. Никада нисам играо против Партизана, али добро знам шта не воле његови фудбалери. Уствари, очекује нас лепа утакмица у којој наши играчи морају бити стопроцентно концентрисани и дати све од себе, јер за противника имамо екипу која уме ривала да натера на грешку. Желео бих да у правом спортском амбијенту, какав се очекује, у меч уђемо мирно и покажемо праве вредности. Чињеница је да ћемо играти ослабљени, али ће зато шансу за доказивање добити играчи који је до сада нису у пуној мери имали.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vidik
Ivica Kralj nije mogao da obeca upravi nk partizana da ce njegovi igraci da se sklanjaju na terenu, ali je obecao da ce da izadju sa manje od 50% prvog tima !!!! I takvu Macvu nisu mogli da pobede.....katastrofa....lepo rekao Mirkovic, nije navikao na ovako nesto, navikli su da im Tole apsolutno sve zavrsi u prvih 25 kola "samo" ....
DIREKTOR DOMA PENZIONERA
Kada je poslednji puta sviran penal na stadionu JNA za Macvu.
belo
zasto nikolic_?
Marko
Partizan ima najbolju odbranu!
@Marko Vidi stvarno
daleko najbolju cak 2 gola manje od Zvezde!!!!!!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.