Почетна / Фудбал / Партизан

Зоран Тошић: Будни смо, победа ће нам много значити

Партизан ће у четвртак од 19.00 гостовати Црвеној звезди на стадиону „Рајко Митић” у 33. колу Супер лиге Србије, а Тошић је изразио наду да ће добити прилику у стартној постави
ФОТО: В. Марковић

Фудбалер Партизана Зоран Тошић рекао је данас да његова екипа и поред тога што нема шансе да освоји титулу у предстојећем „вечитом” дербију против Црвене звезде жели победу, јер жели да се домогне пласмана на европску сцену.

- Дерби је посебан, без обзира на стање у екипи и ситуацију на табели. Пошто смо изгубили шансу за титулу остаје нам да у нашој највећој утакмици покажемо да имамо квалитет и да добрим резултатом останемо у трци за позицију која води у Европу - рекао је Тошић новинарима у СЦ Телеоптик.

- Кад мало боље размислим, драго ми је што смо, на неки начин, угрожени по питању пласмана на међународну сцену. То значи да морамо да будемо опрезни и концентрисани. Ништа нисмо осигурали. То нас гура напред, да победимо сваку утакмицу. Ако смо изгубили шансу за титулу, нисмо за Европу. Морамо да потрудимо да бисмо завршили тамо где хоћемо. Будни смо - додао је он.

Партизан ће у четвртак од 19.00 гостовати Црвеној звезди на стадиону „Рајко Митић” у 33. колу Супер лиге Србије, а Тошић је изразио наду да ће добити прилику у стартној постави.

- Надам се да ћу овог пута бити у саставу. Једва чекам да утакмица почне и радујем јој се. Жао ми је што и својим, као и грешкама неких других људи нисам имао прилику да играм у претходним дербијима. Надам се да то сад неће бити случај - рекао је Тошић и додао да је претходни меч против Радничког пропустио како би „100 одсто спреман дочекао вечити дерби”.

На констатацију новинара да је Партизан у оба овосезонска дербија био бољи ривал, Тошић је рекао да екипа у „мечевима када је најпотребније даје све од себе”.

- На „мањим“ мечевима, где смо апострофирани као фаворити, имамо проблем, фали нам глад за победом, бодовима... На томе морамо да радимо. А ове „велике“ утакмице као да извлаче најбоље из нас. Кад изгубиш шансе за титулу онда екипа пада, са те стране немамо мотив као раније, али без обзира на то ко истрчи на терен, дерби је утакмица која се игра посебним жаром, те не мислим да ће нас утицати позиција на табели или бодовна разлика.

Тошић је рекао да Звезда заслужује максимално поштовање.

- Имају добру екипу, такмичили су се на три фронта, дугачка им је клупа, доста је ту квалитетних појединаца. Играју на свом стадиону, на првом су месту, очекује се да у овом тренутку фаворити. А ми ћемо из мирноће, пошто нисмо под морањем, да тражимо шансу. Једва чекам да почне утакмица, да се надмећемо и надигравамо - додао је Тошић.

Он није желео да коментарише судије, као и да је победа у дербију битна екипи, без обзира што би Раднички из Ниша евентуалним тријумфом над Чукаричким пришао на само бод заостатка.

Зоран Тошић се осврнуо на навијаче Партизана и изрази жаљење што су подељени у три фракције.

- Жао нам је што нисмо заједно, што не подржавамо и бодримо клуб. Играма и победама ћемо покушати да привучемо што више публике. То нам је обавеза. Надам се да ће се у будућности све решити. Притисак не осећамо, јер кад изађеш на терен престанеш да размишљаш о томе да ли су три групе навијача и какви све проблеми постоје - закључио је Тошић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Zvezda zeli da ne izgubi titulu zbog jednog Partizana,pa prema tome koliko je Miloje srece protiv vas najmanje neresen rezultat.Taj rezultat bi odgovarao Zvezdi da je bilo nereseno izmedju Radnickog i Partizancica....
Neverovatno
Dali gol is offside. Protivniku ponisten cist gol. Dva igraca Im morala biti iskljucena. Nisu sutnuli na gol I Jos tvrde da su bili bolji u derbiju... Kakvo licemerje. Kakav bezobrazluk

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.