Почетна / Фудбал / Партизан

Милошевић: Mорамо да будемо спремни на пакао у последње четири утакмице

Фудбалери Партизана сутра гостују Звезди у трећем колу плеј-офа Супер лиге Србије
ФОТО: И. Веселинов

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да је предстојећи дерби против Црвене звезде беома битан, али је истакао да није утакмица "бити или не бити" за црно-беле.

- Не желим да говорим о важности дербија, то сви врло добро знате. Наша ситуација је и даље јако компликована, али трудимо се да је поправљамо. Последња утакмица у Нишу можда представља резултатски корак уназад, али ја је тако не гледам. Екипа је у доброј мери одговорила на оно што смо тражили, имали смо и шест-седам играча који нису могли да наступају на тој утакмици... - рекао је Милошевић новинарима на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана сутра гостују Звезди у трећем колу плеј-офа Супер лиге Србије.

- Ова утакмица јесте јако битна и може да буде јако битна за нас. Може да нам донесе много, али није утакмица која представља бити или не бити. После тога имамо још четири утакмице где треба да обезбедимо улазак у Европу и то је најбитније за нас у овом моменту. Дерби има своју специфичну тежину, али не сме да буде утакмица бити или не бити.

Милошевић се делимично сагласио са констатацијом новинара да добра издања црно-белих у овосезонским дербијима може да значе његовој екипи.

- Те две утакмице сигурно могу да помогну много, јер је екипа показала да уме и да зна како да изађе на крај са овом екипом Звезде. То може да буде мали плус пред сутрашњи меч.

Обе екипе у сутрашњи дерби улазе после пораза у претходном колу.

- Све утакмице пре дербија, резултати, стање на табели… све то пада у воду кад почне дерби. Порази у претходном колу неће утицати ни нас, ни на Звезду. Важност утакмице је велика и за нас и за њих, и то је нешто са чиме ћемо се борити и ми и они и ко буде успео да боље одупре психолошком притиску тај ће бити у великој предности - рекао је Милошевић.

Новинаре је занимало и да ли би био задовољан бодом.

- У ситуацији у којој смо, можда да, али не бих сад априори потписао. Ремијем не добијамо пуно у односу на пораз, а победа може да нам донесе пуно…

Партизан би евентуалном победом и дербију и освајањем Купа успео да "спаси" сезону.

- Партизан мора да обезбеди Европу. Ова утакмица сутра нама може да буде велики корак ка томе, али ако не буде, ми морамо да будемо спремни на пакао у последње четири утакмице и да кроз првенство обезбедимо Европу. То је примарни циљ. Ако успемо да освојимо и Куп, то је велики бонус.

Новинари су упитали Милошевића и како њему делују речи председника клуба Милорада Вучелића који је рекао да "део фудбалског естаблишмента ради на томе да Партизан буде пети".

- После ови последњих резултата, има подлогу то што је председник рекао. Али, ја немам времена да се бавим тим стварима, морам да се фокусирам на екипу. Не могу да водим рачуна о томе шта раде друге екипе и део естаблишмента.

Тренер Партизана је навео да ће сви осим Марка Валијентеа бити спремни за дерби.

Арбитар на "вечитом" дербију биће Новак Симовић, а Милошевић поново није желео да коментарише судије.

- Нећу коментарисати ни судије ни суђење, ни пре ни после утакмице.

Утакмица се игра сутра од 19.00 на стадиону "Рајко Митић".

Семафор 3. кола Супер лиге (плеј-оф):

Четвртак:

15.30: Раднички (Ниш) Чукарички

18.00: Младост – Војводина

18.00: Напредак – Пролетер (НС)

19.00: Црвена звезда – Партизан

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.