Почетна / Фудбал / Партизан

Три пенала у Новом Саду, Ивановић у 83. минуту донео са креча тријумф Партизану вредан коте три

Горан Закарић при резултату 1:1 у 21. минуту није био прецизан са 11 метара
ФОТО: partizan.rs

Војводина – Партизан 1:2 (1:1)

Нови Сад - Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 3.000. Судија: Момчило Марковић (Београд). Помоћници: Ивица Стојановић (Алексинац) и Дејан Димитријевић (Врање). Жути картони: Павловић, Смиљанић, Ивановић (Партизан). Стрелци: 0:1 Рикардо Гомеш у 6, 1:1 Милан Ђурић (једанаестерац) у 9, 1:2 Ђорђе Ивановић (једанаестерац) у 83. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Веселиновић, Саничанин, Деветак, А. Стојковић (од 67. Савић), Ђурић (од 88. Гајић), Митошевић, Милојевић (од 64. Топић), Лазаревић, Матић, Зукић. Тренер: Радован Кривокапић.

ПАРТИЗАН: В. Стојковић, Милетић, Павловић, Марковић, Шеховић, Смиљанић, Закарић (од 63. Илић), Шћекић, Ивановић (од 88. Остојић), Гомеш, Николић (од 46. Пантић). Тренер: Саво Милошевић.

 

Фудбалери Војводине поражени су од екипе Партизана резултатом 1:2 (1:1), у дербију претпоследњег кола плеј-офа Супер лиге Србије.

Пред око 2.500 гледалаца на „Карађорђу“, стрелац за госте био је Гомеш у шестом и Ивановић у 83. минуту, док је гол за Новосађане постигао Ђурић у деветом минуту.

Партизан је повео већ у шестом минуту и то после сјајне акције. У шеснаестерцу Војводине Закарић је прошао поред Веселиновића и Саничанина и са гол-аут линије одиграо повратни пас до Гомеша, који је петом, са пет метара, послао лопту у мрежу голмана Роцкова – 0:1.

Међутим, само три минута касније, већ је било 1:1. Матић је проиграо Зукића у шеснаестерцу Партизана, а на њега је стартовао Павловић, па је судија Момчило Марковић досудио пенал за црвено-беле. Сигуран реализатор најстроже казне био је Ђурић – 1:1.

У 20. минуту досуђен је нови једанаестерац, али овога пута у корист гостујућег тима. После корнера који је извео Закарић, у гужви у шеснаестерцу Војводине је пао један играч Партизана, а судија Момчило Марковић проценио је да је било основа за досуђивање новог пенала. Једанаестерац је извео Закарић и шутирао у леви доњи угао, али је Роцков прозрео његову намеру и сјајном одбраном спречио ново вођство гостију.

На нову шансу, чекало се до 34. минута, када је поново Партизан могао до поготка и то након што је Гомеш најпре дошао до лопте у дуелу са Саничанином, а потом и шутирао са око 11-12 метара искоса. Међутим, лопта је прошла поред стативе гола Роцкова. Гомеш је могао да постигне гол и у 50. минуту и то након одличног ударца са око 22-23 метра, али је Роцков још бољом одбраном избио лопту у корнер.

Гости су нову прилику пропустили у 70. минуту, када је са око 16 метара добро шутирао Ивановић, а Роцков поново избио лопту у корнер, да би након новог ударца Гомеша у 74. минуту лопта закачила Саничанина и прошла неколико центиметара поред стативе, да би у 82. минуту судија Момчило Марковић досудио други једанаестерац за Партизан на овом мечу.

После дубинског паса у шеснаестерац Војводине, у покушају да дођу до лопте били су Роцков и Гомеш, нападач Партизана је пао, а арбитар је проценио да је голман Војводине начинио прекршај. Овога пута, пенал за госте је извео Ивановић и рутински донео нову предност свом тиму – 1:2.

До краја меча, ни пред једним голом више није било прилика, па је утакмица завршена победом Партизана.

Листа стрелаца Супер лиге: 24 - Нермин Хаскић (Раднички Ниш), 19 - Рикардо Гомеш (Партизан), 18 - Огњен Мудрински (Чукарички), 17 - Мохамед Ел Фарду Бен (Црвена звезда), 14 - Алекса Вукановић (Црвена звезда), 13 - Ричмонд Јиадом Боаћи (Црвена звезда), Александар Пејовић (Младост).

Семафор 6. кола Супер лиге (плеј-оф):

Петак:

Пролетер (НС) – Црвена звезда 0:1 (Jевтовић 75)

Субота:

Младост – Чукарички 1:1 (Радивојевић 50 - Мудрински 40)

Напредак  Раднички (Ниш) 3:3 (Рушевић 4, Ндиај 24, Ивановић 42 - Нома 10, Грбић 36, Петровић 84)

Војводина – Партизан 1:2 (Ђурић 9. једанаестерац - Гомеш 6, Ивановић 83. једанаестерац)

Семафор 6. кола Супер лиге (плеј-аут):

Субота:

Динамо (Вр) – Спартак 2:1 (Мацукас 47, Гашић 50 - Марчић 34)

Мачва – Рад 0:0

Вождовац – Бачка 1:0  (Арсић 83)

Земун – Радник 2:1 (Томић 50, 63 - Кричак 29)

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Posteno
Posto kazete da imate odlican tim ali vam sudije smetaju da osvojite titulu sada kada ste se plasirali “za Evropu” i kazete da ste toliko dobri i jaki osvojite ligu Evrope posto vam nece suditi domace sudije. Koliko vredite pokazace kvalifikacije za ligu Evrope ali sa ovim timom i ovim igracima ako ne dovedete neko ozbiljno pojacanje ni prvo kolo ne mozete da prodjete ma ko god da vam sudi. Problem je u Partizanu koji nikada gori tim nije imao u poslednjih 50 godina samo sto vi to ne zelite da vidite. Da nije bilo tih sudija kojei su vam svirali te penale nebi ni Evropu igrali a toliko kukate na njih.
Realan
Toliko lazete o zvezdi da ce se uskoro cela Srbija smejati.
Los penzos 47
"Che",padalica je u tvojoj glavi.Ovde nije reč o Zvezdi,već o vašim dvostrukim aršinima.Konačno,šta je po tebi gruba igra?
Che @ Los penzos 47
Otpisani, pogledaj kako ti padaju Stojkovic, Ben, Marin, Boaci, i da dalje ne nabrajam. Cim padnu vicu "Sudija penal", i sudija normalno svira kako ne bi bio uklonjen. Posto si 1947. mora da pamtis cuven "CZ proleca" i Miljanove manipulacije. I nije cudo sto vas zovu ciganima. Nego, reci mi ti sto su vas svi drugi nazvali ciganima?
Mike
Valjda ce sada Prodati rockova maka i stojadinovic Njegovi menadzeri
Mrak(ic)
Nijedan nije bio, sramotno sudjenje,ni za vojvodinu ni za partizan, uzasan sudija
Sale
Zašto ovaj poslednji za Partizan nije bio? Pokupio ga golman samo tako. Ona prva dva nisam video, ali očigledno da nisu toliko ni bitni, naročito što je Partizan promašio...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.