Почетна / Фудбал / Партизан

Вазурa: Поносни смо на ствари које остају иза нас

- Ангажовали смо, за сада, играче са наших простора: Дингу, Пешукића и Вујачића, наравно, у договору са стручним штабом. У плану су још један или двојица штопера, убрзо и леви бек, плус, преговарамо са многим странцима. Желимо да решимо што више ствари до одласка у Словенију – отворио је „Пандорину кутију” летње пијаце Милош Вазура.
ФОТО: И. Милутиновић

Упитате ли Милоша Вазуру, генералног директора Партизана, у ком периоду године има највише пословних обавеза, као из топа добићете одговор: 1. јун – 31. август. Разлог: прелазни рок.

У то смо током јучерашњег интервјуа на стадиону у Хумској могли и да се уверимо: мобилни телефони, на опцији „сајлент”, нон-стоп су, услед позива и порука, поскакивали са стола.

- Ангажовали смо, за сада, играче са наших простора: Дингу, Пешукића и Вујачића, наравно, у договору са стручним штабом. У плану су још један или двојица штопера, убрзо и леви бек, плус, преговарамо са многим странцима. Желимо да решимо што више ствари до одласка у Словенију – отворио је „Пандорину кутију” летње пијаце Милош Вазура.

Не поменусте Александра Лутовца?

- Имамо договор с Лутовцем, кад се врати са Европског првенства за младе у Италији и Сан Марину биће и то озваничено. Добио је слободу на арбитражи, реално – наше четврто појачање. Био је опција и у јануару.

У фокусу је продаја Страхиње Павловића, Светозара Марковића и Рикарда Гомеша?

- За сву тројицу постоје понуде, преговори... Кад буде нешто конкретније, обелоданићемо.

Павловић је пред парафом за Јувентус, за Марковића су загризли Болоња и Олимпијакос, Рикардо „свађа” Арапе?

- Поред поменутих, постоји још неколико заинтересованих клубова.

Цене: осам, два и четири милиона евра?

- Веће од оних којима баратају медији. Можда се зато и чека. Нећу да лицитирам.

Продајом трилинга обезбедили бисте новац за годину лагоднијег живота?

- Првенствено, морамо да уложимо у замене – да бисмо били спремни за квалификације за Лигу Европе. Павловић, Марковић и Рикардо су играчи Партизана, ако не стигну адекватне понуде – нећемо ни да их продамо.

Леви бек биће Србин?

- Имамо сва имена, али још не излазимо у јавност с њима. Док не постигнемо договор...

За централни део одбране већ извесно време фигурира Урош Витас?

- Кад будемо близу... Ето, испливало је за Дингу, па проблем са Уралом! Кад људи чују да им играче жели Партизан, траже више него што би неким другим клубовима.

Бојан Остојић још није потписао нови уговор: понуђени је финансијски слабији од претходног?

- Остојић је дуго у Партизану, прошле године није одиграо много утакмица, али јесте добро баш ону коју је требало. Причамо...

Вељко Бирманчевић и голман Немања Стевановић, прошле сезоне у Чукаричком, поново ће на позајмице?

- Видећемо шта каже струка...

Ни Лука Цуцин није био на прозивци?

- Цуцин је играч Партизана. Ићи ће на позајмицу: у Спартак, или негде другде.

Јован Кокир, бисер из „класе 2000”?

- У преговорима смо с неким клубовима.

Бојан Балаж, годину млађи, прешао је у ТСЦ?

- Балаж је отишао за проценте (50 одсто), проценимо ли да треба да га вратимо у наредне три године – увек можемо то да учинимо.

Колико Партизан може финансијски да се „испружи” за квалитетне странце?

- Зависи... Имамо примере Леонарда, Евертона, Тавамбе... Дошли су без обештећења, отишли за велике паре. Легионаре планирамо у офанзиви – шпицу и вези.

Пуном паром радите терен са све грејачима, биће то - „зелена лепотица”?

- Велика ствар, претходна дренажа урађена је пре 27 година?! Очекујем да за 20 дана све буде готово. Поносни смо на ствари које остају иза нас: терене у Хумској и „Земунелу”, „блатушу”, капије, камере... Из УЕФА су нам рекли да полуфинале Лиге Европе може да се игра на нашем стадиону. Е, а сад још са травом... – задовољно се смешка Вазура.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mix
PFC desperantno treba po jednog Lea, Klea, Zuku (ili makar Evija),da zadrzi oba mlada centarhalfa i Valientea(!), da dovede tog Vitasa, da nadje briljantne bekove sa obe strane, ali mlade (ne starije od 23-24 g.), da nadje jednog Moreiru i da zadrzi Pantica.. Jedino bih se slozio da nadju i bolje od pobrojanih! Nema srece od Brezancica i ovih crnogorskih vedeta. Moguce da Dinga opravda dolazak.Trebaju nam i ozbiljna pojacanja na krilima ,pogotovo ako ode Bambi koji je cesto povredjen,ali je igrac od kvaliteta za Partizan kakvog zelim gledati!Lutovac nije nista bolji, naprotiv, od Zakarica, a trebamo makar jednog boljeg od njega,njih!. Eto, to je Partizanova formula za titulu i LE,pa izvolite vi uhlebnici u klupskoj upravi! Nemoguce,a? Zbog toga ste tu a ne radi sebe!
Dule "Grobnar"
Iza vas dvojice je vec sada ostala PUSTOS! A sada planirate da "prezivite" jos godinu dana sa prodajom Pavlovica i jos dva ili tri igraca. To je sve od vase "planske" klupske politike. ODLAZITE VEC JEDNOM!
Prolaznik
Partizanu treba jedan vrhunski zadnji vezni kao Everton ili Žuka. Razmišljajte o tome. Nadam se da će Šćekića da prodaju, kao i Zdjelara.
Dule "Grobar"
Slazem se za Scekica, da se proda, ali se ne slazem i za Zdjelara. On po meni sasvim zadovoljava na mestu zadnjeg veznog, ali mu treba jos jedan slican, da igraju u paru, na pr. kao Everton.
1984
Kao vatreni navijač Partizan sa stažom dužim nego što ti imaš godina kažem da je ovo jedna od najgorih sezona od kada pratim Partizan, a pratim ga 40 godina. Ta pojačanja koja ste morali da dovedete zbog Radojice i Ramadanija i činjenica da nemat prebijenog Evra da dovedete makar jedno ozbiljno pojačanje pre nego što prodate nekog od projektovanih igrača za popunu ojađene kase samo potvrđuje moju konstataciju. U Partizanu je alfa i omega menadžerska agencija Lian sports i ona se već više od 10 godina pita za svaki detalj prelaznog roka, a povremeno se aktivira i menadžerksa agencija Božovića koja agresivno nameće svoje pulene i CZ i Partizanu pa kome šta zapadne. Protraćili ste uspehe i novčanu dobit od pre dve godine do koske i uterali klub u još veće dugove uz igrački kadar koji je blizu amaterskog, a košta kao ozbiljan profesionalni. Naravno niko vas ne može i neće oterati iz kluba dokle god vlada aktuelan politička struktura koje ste izvršni deo.
Radan
Potpisujem sve sto ste rekli, uz konstataciju da Dinga jeste sa nasih prostora, a druga dvojica su stranci, koji uz zemljaka Scekica cine 75% kvote za strance. Koliko god da bude dobar taj cetvrti stranac, nece biti neke vajde pored ovih.
Grobar
Dokle više sa kupovinom levih bekova! Kada sam pročitao naslov mislio sam da je u pitanju šala. Zar pored Uroševića, Šehovića i Miletića kupujemo još levih bekova?! U odnosu na neka druga mesta u timu oni su sasvim u redu. Tu pre svega mislim na Uroševića, a Šehović će još napredovati, ima potencijal. Očigledno je da pomenuta dvojica nemaju menadžere bliske upravi pa im se sprema zamena! I Miletić je iznad nivoa prosečnog igrača u Partizanu.
Гробар54
Скоро си писао, да је Урошевић доста напредовао,од како је Сава дошао,посебно,на неколико задњих утакмица,што се слажем!А сада,је антифудбалер,по теби?!Чудни ветрови дувају у твојој глави!
Pigeon
Covece, sta je tebi!? Pa Urosevic je antifudbaler, stalni kikser...Miletic kiksira, ali mnogo redje, ali kada kiksne to je "biser", Sehovic jos neiskusan i ne moze sam da iznese sezonu. Sigurno nam treba levi bek, prvoj dvojici reci "cao!", a vidim gomilaju igrace na stoperskim pozicijama, sto znaci da nas ovaj zavlaci, jer prodace i Pavlovica i Markovica, i Valijente je na izlazu, Ostojica zezaju...vezara je obican muljator, AVsns skola, ali tek ima da uci...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.