Почетна / Фудбал / Партизан

СЛОВАЦИ ЗВАЛИ, ОН ХОЋЕ СРБИЈУ - Динге већ два века у Пивницама

Доминик Динга, Партизанов новајлија из руског Урала, тврди да није могао да одоли позиву Сава Милошевића и великог клуба
ФОТО: partizan.rs

Доминик Динга – Словак из Пивница, општина Бачка Паланка!

- Први клуб – локална Славија. Деда ми је играо фудбал, теча је сад тренер.

Словаци су желели да играте за њихову младу репрезентацију?

- Било је неко интересовање, али циљ ми је да играм за Србију.

Кад су Динге дошле на ове просторе?

- Доселили су се пре 150, 200 година. У Војводини је плодна земља, сви се баве земљорадњом. Уживам у селу, лепше ми је од града. У Београду још нисам нашао стан, гледаћу да је близу тренинг центра.

Ко вам је дао име?

- Мама. У Словачкој има много Доминика, али и у Италији, Немачкој...

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar""
Pivnice je selo sa oko 3-3,5 hiljada stanovnika, pored Backe Palanke. Tamo Slovaci zive vec oko 200 godina. Upoznao sam neke tamosnje Slovake, zaista su sjajni, kao ljudi. Ovi koje sam ja upoznao su retko vredni ljudi - za njih su na pr. Slovenci - crnogorci. Bave se vrlo uspesno poljoprivredom. Jako pzae i neguju svoju tradiciju i vrlo su naklonjeni Srbima.
istina
Dinga je mnogo dobar igrac, samo mi zao sto to u Zvezdi nisu primetili
Миле
Свака теби част и хвала ти ако волиш Србију, али играј за своју земљу, за свој народ. Свака птица своме јату лети и тако је најлепше.
Топограф
Географија ти баш и није јача страна, је л'?!
Zoran
Ne mogu verovati koju si frapantnu glupost ovde napisao. Njegova familija zivi u Srbiji 200 godina a ti kazes da Srbija nije njegova zemlja. Prekrsti se covece i neka ti Bog pomogne.
Marko Pavlović
Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.