Почетна / Фудбал / Партизан

Вучелић: Дуг између 21,5 и 22 милиона евра

Партизан је испоштовао закон: одржао је редовну годишњу Скупштину, како је и најављено – у „Земунелу”, као и прошли пут седница је била затворена за медије
ФОТО: В. Влајић

Председник Партизана Милорад Вучелић рекао је данас да је дуг тог фудбалског клуба 21,5 или 22 милиона евра и да је финансијски извештај прошао све државне органе.

- У време када је ревизија, коју су радиле ревизорске куће, извршена, пре три, четири године, дуг је био 15-ак милиона. Међутим, касније, скривеном документацијом и разним другим разрешењима, пре свега око спорова Андрије Живковића, тај дуг је био око 22 милиона. Ми смо платили само старе дугове око 12 милиона које су претходне управе имале, ми смо то сервисирали то припада клубу и сада смо стигли до евидентираног тачног дуга у цифру од 21,5 или 22 милиона евра - рекао је Вучелић за клупску телевизију после седнице Скупштине клуба.

Вучелић је рекао да дуг постоји, али и да постоје и потенцијали којим тај дуг може да се санира, међу којима и потенцијални нови спонзорски уговор, како би Партизан дугорочно имао пословну политику постављену како треба.

Он је рекао да је данашња Скупштина била радна, а не манифестациона, да се причало о свим проблемима и медијским нападима на Партизан, а пре свега о финансијској ситуацији, припремама за такмичење, припремама за Европу, прелазном року. Усвојени су сви извештаји Надзорног, Управног одбора и генералног директора.

- Детаљно се причало о финансијској ситуацији поготово што је та финансијска ситуација овога пута прошла све органе државе и пореске управе и финансијске полиције и свих могућих и да је пресек дат дефинитивно, коначно и неопозиво. Ми смо прихватили те извештаје али они нису били ни произвољни ни монтирани, него су почивали конкретно на ставовима свих надлежних државних органа од пореске управе и даље. Имали смо ту предност први пут и детаљно смо се упустили у ту врсту расправе - рекао је Вучелић.

На Скупштини се говорило и о прошлој сезони.

- Указали смо и на слабости у раду. Партизан је играо прошлу сезону слабије него што се од њега очекивало, указали смо и на околности за то, које нису само наше, које су некад вантакмичарске - рекао је Вучелић.

Председник црно-белих навео је да је Скупштина прошла беспрекорно и да сви у клубу „имају разлога за задовољство, за бригу али и за самокритику”.

Такмичење у Супер лиги Србије почиње у суботу, а Вучелић је рекао да је задовољан након што је тренер Саво Милошевић похвалио рад играча на припремама и истакао да се ради на појачањима.

- Мислим да су сви радили преко својих могућности, али нису на одмет појачања. Драгоцено је што су неки момци из омладинске школе показали напредак. Када је тренер задовољан и ми смо - рекао је Вучелић.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

slika vise od 1000 reci
YT: Smrt Propast Stradanja Vucelic
matori
Uz svo uvazavanje Uprave (ne mogu da im kazem da nisu odani Partizanu i da mu ne zele najbolje ) mislim da su morali da se povuku i da daju sansu drugima jer ima i mladjih i sposobnijih i sa novim idejama savremenog vodjenja fk. p.s. sada cekamo kvalif.za LE a tim jos uvek nije definisan .
Klinja
Au, al si naivan tako mator! Zar ti mislis da oni odlucuju o tome da se povuku? Zar mislis da bi im ONAJ dopustio da odu, kad tako lepo rade posao zbog koga su i dosli? Zar mislis da je ON slucajno odabrao bas ovu ekipu da radi to sto radi? Znaju se oni predobro. Komentar ti je logican, ali mami osmeh na lice.
Gavrilo
Gospodin je novinar i politicar i verovatno se jos nije snasao u ovim vodama sto ne mora da znaci da nece u skorije vreme
Marko Pavlović
Da se proda Pavlović Juveu za 8 miliona evra do kraja avgusta i dug će da bude ko zvezdin odnosno 14 miliona evra! To može!
SRBA
Pa kako ide onaj kurs za otplatu, 17 mili hiljada, tako komsinica radi. Onda hajde da damo milion i da izmirimo sve dugove.
bas tako
Bas nesto razmisljam na tu temu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.