Почетна / Фудбал / Партизан

Ђурић о претходна три меча: Разочаравајуће, Николић има поверење

Пројекција навијача Партизана после победе у вечитом дербију – Парни ваљак чека мегдан са Војводином са пет бодова предности у односу на Лале и седам на Црвену звезду.
ФОТО: Н. Неговановић

Реалност после пораза од Јагодине и ремија са ОФК Београдом – црно-бели у дерби 11. кола улазе поравнати са Новосађанима, само два корака испред вечитог ривала. На све се надовезао болан пораз од Бешикташа у Лиги Европе, најубедљивији на домаћем терену у историји. Знак за аларм и сецирање проблема: шта је то труло у „држави Хумској”?

- Разочаравајуће. Нисам очекивао овакав расплет. Тема за размишљање свих нас у клубу. Посебно за струку – каже Драган Ђурић, председник Партизана.

Да ли сте забринути?

- И више него забринут! Са тимом и условима какве има Партизан овако нешто није смело да нам се догоди. Хајде пораз од Турака, много су јаки, али неуспеси против Јагодине и ОФК Београда...

Како сте све то поднели, нарочито у среду, Топчидерским брдом се разлила романтика?

- Тешко! Свако ко воли Партизан не може да буде спокојан.

Евидентно – после тријумфа над вечитим ривалом у црно-бело јато увукла се грешна мисао: првенство је завршено?

- Чудно. Делује као опуштање. Питање за струку... Трагично је да најстарији играчи: Данко Лазовић, Саша Илић и Никола Дринчић највише трче, изгарају. Ако хоћемо да победимо, морамо да створимо много више шанси, форсирамо нашу препознатљиву пас игру. Не знам шта се дешава?

Причали сте са тренером Марком Николићем?

- Јесам, после Јагодине. Разговарамо и пред сваку утакмицу. Причаћемо и наредних дана.

Шеф струке ужива поверење управе?

- Наравно!

Против Партизана су сви екстра мотивисани, за Јагодину и ОФК Београд то се посебно очекивало?

- Увек је тако. Не видим разлог зашто не би и било. Посебно у последње две године.

Верујете у излазак из кризе, нормалне за фудбал после брилијантне серије?

- Да, већ од утакмице са Војводином. Али, ако хоћемо да надиграмо Новосађане мораћемо да се боримо као у другом полувремену сусрета са ОФК Београдом. То је рецепт.

Значи, Гробари могу мирно да спавају?

- Партизан има најквалитетније играче, најјачи тим. У последњих годину и по дана скоро нико нас није напустио. За разлику од других, који су преко лета остајали чак и без десеторице. Е, зато морамо да имамо резултате – нагласио је председник црно-белих Драган Ђурић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

GROBAR TOPOLA
Dragi moji prijatelji,pratim klub od 1974. Bilo je uspona i padova sto je i normalno. Medjutim sadasnja situacija u klubu,kako organizaciona tako i igracki je katastrofa.Sto to kazem-pa igracki mi smo toliko jadni da nam igra zavisi od tri igraca koji ukupno imaju vise godina nego ostatak ekipe,njih osam.Ilic Sasa,svaka cast za proslo vreme ali brate vreme je za drugi posao,Danko,nemam komentar.Nikolic izjavljuje ovo su najbolji igraci.Slazem se ali ti drugih i nemas,a mogao bi da probas i neku utakmicu sa Fofanom i malim Saponjicem,odmori ove zvezde.Nije sramota izgubiti ali brate mi nemamo igru,nama igru kreiraju stoperi.Oteran je Stanoje trener koji je bio perspektiva struke u klubu,a mi lutamo i lutacemo u nedogled jer meni se smucilo vise gledajuci nase utakmice.Pozdrav svim Grobarima,VOLIM PARTIZAN.
Војна хунта
Волим играча срчаног, храброг, борбеног и пожртвованог као што је Предраг Лука. Чак и када греши, ја аплаудирам таквим играчима јер видим да троши и последње атоме снаге да грешку исправи. Тај  поштен однос према дресу, клубу и навијачима заслужује да се награди много већом подршком играчу уместо што стално цепидлачимо или тражимо длаку у јајету. Да је Лука опуштенији, да није стално у грчу због притиска навијачке ПОРОТЕ која је увек склона да донесе осуђујућу пресуду био би много конкретнији и ефикаснији у завршници. Желим овим путем да га охрабрим и посаветујем: Лука, момче, кад ти долази висока лопта, немој шутирати главом, увек је дочекај на ВОЛЕЈ! Нико ти неће замерити!
Војна хунта
Партизан је у 2.полувремену против Офк Београда издоминирао и тотално сабио Офк у крило њиховог голмана али због претеране нервозе најискуснијих изостала је реализација. Није било ни среће. По мени, кад играмо ЈСЛ, пре свега утакмице код куће, Лука треба да игра по десној а Живковић по левој страни! Лука има предност над Грбићем јер увек игра са огромном енергијом и пожртвовањем а осим тога, боље пробија по боку кад се противник брани зоном са по 8-9 играча у блоку јер је спретнији с лоптом, окретнији и експлозивнији од такође брзог Грбића али типичног нападача за контре и полуконтре јер му треба простор. Грбић је, рецимо, кориснији од Луке у Лиги Европе где је Партизан тај који се брани и иде на контре и полуконтре. За домаћу употребу Лука је кориснији!
Mile
Nikolic mora da ide iz Partizana.Partizan nema igru,igraci lose stoje u polju i da ne nabrajam dalje.Sve je to krivica trenera.Nikolicu idi za godinu dana si uspeo da napravis drugi Rad.ODLAZI.
srele
U Partizanu se više ništa ne zna. U stvari "ko se pita"? Nikolić očigledno "NE" ,ali još uvijek ćuti ne otvara se! Saša Ilić neprestano galami na saigrače, vidjelo se i na šefa stručnog štaba! Je li on glavni?!!!!! Samo znam kada uđe u igru više pomaže protivniku nego nama!!!!! Možda je bolje da Drinčić i nije postigao gol protiv Zvezde!!!!! Sada pokušava sa svih pozicija i iz svih daljina. Previše je odnosno nedopustivo nervozan i ljut! Pita li se on?!!!!!! Lazović "vječiti ofsajd igrač", " pričalica" ponekad pogodi, ali očigledno on se ponaša kako njemu odgovara!!!!! Škuletić, igra na rubu nonšalancije, neodgovornosti i neozbiljnosti! Ko mu to dozvoljava? Pita li se Volkov?!!!! Kome je od aduta očigledno ostalo izvođenje auta!!!!! Ovo nama iskrenim navijačima teško pada. Dobro je iskreno razgovarati, ali od toga se ne živi, odnosno ne pobjeđuje!!!!!!!!!!!!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.