Почетна / Фудбал / Партизан

Миросављевић о Молдеу: По Солскјеровом моделу

Некадашњи центарфор црно-белих, а сада спортски директор Чукаричког, за Журнал је анализирао Молде, о којем је углавном имао речи хвале
ФОТО: Н. Неговановић

Игром судбине пут групне фазе Лиге Европе Молде води преко Балканског полуострва. Прву препреку, с обзиром да су стартовали у другом колу квалификација, Норвежани су прескочили у Београду против Чукаричког, другу у Солуну против Ариса. Жреб их је вратио у Београд, где ће се намерачити у плеј-офу за Лигу Европе на освајача Купа Србије, Партизан.

Некадашњи центарфор црно-белих, а сада спортски директор Чукаричког, за Журнал је анализирао Молде, о којем је углавном имао речи хвале.

- Веома су озбиљна екипа, пре свега врло организована. У сваком тренутку знају где је ко на терену. Можда је у два меча против нас изгледало да у неком тренутку напамет „окрену страну”. Али, то уопште није било тако, све раде по шаблону, увек знају ко је где постављен. Веома су брза екипа, у транзицији изузетно опасни. Карактеристично је да су на домаћем терену прилично нападачки оријентисани, подигну бекове високо, а вештачки терен који је претходно поквашен, омогућава им да лопта иде брже. Играју у формацији 4-3-3, подигну бекове јако високо, где су им офанзивни везни бочни нападачи, а они уђу мало унутра, штопери се рашире... Фактички нападају са тих пет играча.

Истакао је Миросављевић потом и да такав приступ, прилично офанзивно оријентисан, има и своје мане.

- Кад им се одузме лопта, са два-три брза паса може да се прође њихов први блок и онда су у проблему, одмах се иде директно на њихову последњу линију. Управо им је дефанзивни део тима слабији, то је оно што би Партизан морао да искористи.

Појединачно, Миросављевић је сходно претходно реченом истакао играче у офанзивном делу тима.

- Посебна пажња мора да се обрати на сва три њихова нападача, ту мислим на цетралног и на два бочна, веома су опасни. И наравно капитен Ејкрем, момак са бројем седам, он је мозак екипе, није без разлога био у млађим категоријама Манчестер јунајтеда. Они нису класична скандинавска екипа, далеко од тога. Претходни тренер им је био Оле Гунар Солскјер, практично је формирао ову екипу и модел по којем играју. Карактеристично за њих је да хоће да играју фудбал, знају да спусте лопту.

Миросављевић нема дилему да да Партизан мора да оствари добар резултат у првом сусрету, како би побољшао шансе за пролазак у групну фазу Лиге Европе.

- Партизан мора да буде свестан да ће му у реваншу бити много, много тешко. Видели сте да су они лако добили Арис код куће са 3:0, а да су се мучили у реваншу и спасили се тек у продужецима. Партизан би питање проласка требало да реши већ у првом мечу, а много би им значило да остваре победу од бар два гола разлике, без примљеног гола. Наравно, то је много лакше рећи него остварити. У реваншу ће сигурно бити врашки тешко. Мислим да за Партизан није добро што се друга утакмица игра у Норвешкој, баш због тога сам нагласио да мора да искористи предност домаћег терена у сутрашњем мечу. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jakov
opet 3: 1 ce biti

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.