Почетна / Фудбал / Партизан

ПАРТИЗАН БЕЗ БУНКЕРА У НОРВЕШКОЈ - Здјелар: Не би требало да се бранимо јер нисмо много добри у таквој игри

Саша Здјелар очекује да Партизан у другој утакмици против Молдеа не одступи од препознатљиве игре
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Тешку победу Партизана против Молдеа у првој утакмици плеј-офа за Лигу Европе креирао је цео тим и стручни штаб црно-белих. За минималну предност с којом ће у среду кренути пут Норвешке заслужни су стрелци Зоран Тошић и Сејдуба Сума, али и сви остали играчи са много претрчаних километара, безброј добијених дуела, прекршаја на сваком делу терена.

Један од таквих је Саша Здјелар. Увек пожртвован, борбен, на њега нико не може да се наљути зато што није дао све од себе за победу црно-белих. Без обзира да ли је асистирао за гол, повео акције код оба поготка као што је био случај у четвртак против Молдеа, бивши млади репрезентативац Србије, играч је који не штеди снагу и срце да одради свој део посла и допринесе успеху тима.

Исход првог сусрета не оставља вам много простора да калкулишете у реваншу. Хоћете ли у реваншу ипак, да браните или нападате с циљем да што пре затресете мрежу и увећате шансе за пролаз?

- Не би требало да се бранимо јер нисмо много добри у таквој игри. Сигурно је да морамо да будемо опрезни. Молде је и на нашем стадиону показао да уме да буде опасан ако долази до шанси. Од почетка до краја морамо да будемо мудри.

Јесте ли с њим у тиму ближи пласману у Лигу Европе?

- Свако од нас па и он жели да игра у групној фази. То су најлепше утакмице за све нас. Због тога ћемо све учинити да славимо у Молдеу. Свесни смо колико је исход двомеча са Норвежанима важан за играче, стручни штаб, руководство и навијаче, добро ћемо да се спремимо и урадимо све што је потребно да прођемо даље – закључио је Здјелар.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

сДЈ
Волим ПАРТИЗАН
sumpor
Treba izbaciti sve klubove base da se nauce pameti pa makar I u trecoj ligi igrali e onda bi znali sta znaci fer plej...
Drinkwater
Ne volim kad igrač Partizana izjavi za medije ovako nešto a pogotovo ako u to još i veruje. Odbrana gola je timski rad u kome učestvuje svih 11 igrača na terenu, svaki u zoni svoje odgovornosti i ona je pre svega stvar taktičke discipline i vrhunske koncentracije. Ne može igrač a pogotovo ne sme trener da priča kako njegov tim "ne zna da se brani" jer je danas čvrsta i organizovana odbrana temelj svakog uspeha u kolektivnim sportovima (fudbal, košarka, rukomet, vaterpolo...) i najvažniji segment igre po kome se danas i prepoznaju najveći svetski treneri. Nezamislivo mi je da npr. legendarni trofejni treneri kao Murinjo, Ferguson, D.Vujošević, Ž.Obradović, Lino Červar ili Dejan Savić izjave kako njihov tim "ne zna baš najbolje da se brani" a svoju filozofiju igre su zasnivali baš na granitnoj odbrani. Ne igraš fudbal ispred zgrade sa ortacima pa ti nije važna odbrana već se fudbalom baviš profesionalno. I da razbijemo predrasudu - znati dobro braniti se ne znači igrati bunker!
Drinkwater@Mađioničar
Da, i ja kao i ti, verujem da je pre mislio na ofanzivni način igre kojim bi trebalo da se suprotstavimo Moldeu a ne da "ne znamo da se branimo". Odbrana ne znači "bunker" kao što ni napad nije bezglavo srljanje. Možda se samo nespretno izrazio, a možda je mislio i na onu obaveznu "žutu minutu" koja nam se gotovo redovno događa u igri kada isuviše naivno ispadamo u odbrani i primamo neoprostivo lake komade kao vs Malatije i Moldea. To je ono što brine sve naše navijače ali unosi nesigurnost i u psihu samih igrača pa im noge naglo otežaju u nekim kritičnim i složenim situacijama pred našim golom. Verovatno i Zdjelar u podsvesti još uvek premotava slike tih kikseva. Znam, greške su sastavni deo igre, svestan je sigurno i Savo tih naših povremenih "ispadanja iz sistema" i sigurno radi na dizanju samopouzdanja i taktičke discipline kada se prelazi u fazu odbrane ali mi u Norveškoj jednostavno više nemamo pravo na još jednu sličnu grešku. 
Madjionicar
Ili je momak, svojim rjecima, samo htio da kaze da ne treba da idemo u Norvesku da se branimo nego da igramo svoju igru? Ja se konkretno sa tim slazem (ako je moja interpretacija onog sto je receno tacna). Vidjeli smo proslo kolo u Turskoj na sta licimo kad izadjemo na teren da se samo branimo.
Бари
Напред Молде за све оне клинце са трибина што воле ЗВЕЗДУ а било их је више од пола!
Drinkwater
Ma da, svu decu na stadionu si ti lično prebrojao i razvrstao po klupskoj pripadnosti. Mora da si ih anketirao u poluvremenu. Hahaha, kakvi sve likovi postoje u ciganskoj sekti. Dobro je što možete da date samo krv a ne i mozak:-))
Che @ Bari
Samo iz demokratskih razloga pozdrav za domace izdajnike kojima je CZ ispred Srbije.
beodud
Pobeda za sve klince, da upamte zasto su dolazili

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.