Почетна / Фудбал / Партизан

Садик о "чувеном телефону": Морао сам да се јавим жени

Кад смо први пут дошли на ручак жена, кћерка и ја, хтео сам да платим, али ми нису дали
ФОТО: И. Веселинов

Умар Садик, вођа навале Партизана, у сусрет „недељи истине” – премијери у Лиги Европе са АЗ Алкмаром и вечитом дербију са Црвеном звездом, осврнуо се и на несвакидашњи детаљ из мегдана са норвешким Молдеом, у предворју другог по вредности клупског такмичења на Старом континенту.

Подсетимо, нападач из Нигерије, пошто га је тренер Саво Милошевић заменио, сео је на ограду на источној трибини и током другог полувремена разговарао мобилним телефоном?!

- Не знам шта се догодило, за мене је све било нормално. То је разлика у култури, изашао сам, истуширао се и позвала ме је супруга, занимало ју је зашто не играм. Рекао сам да сам у реду и да ћу је звати после. У тих 30 секунди све се то издешавало. Нисам очекивао такву реакцију јавности, хтео сам да седнем да гледам утакмицу. Позвонио ми је телефон и онда сам се јавио, јер сам видео да ме је жена позвала. Тим је победио, међутим, сви су причали о томе после – евоцира успомене Умар Садик.

Кад смо већ код српске културе, онда... Африканац открива анегдоту из београдског ресторана:

- Кад смо први пут дошли на ручак жена, кћерка и ја, хтео сам да платим, али ми нису дали. Рекли су ми да навијају за Партизан и да нећу платити рачун. То ми се први пут догодило, био сам изненађен. Рекао сам: „то је фудбал у Србији”. Овде су људи, дословно, луди за својим клубовима.

Члан Роме на позајмицу у Хумској у граду на обалама Саве и Дунава живи са супругом и кћеркицом Ајшом:

- Ајша је највећи и најлепши поклон који сам могао да добијем. Благослов. Жени се, такође, веома допада Београд, иако је све ново за њу. Култура је најбоља у Европи, ништа не може да се пореди с њом. Можда у Грчкој...

 

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Sadik je ljubomoran pa zenu proverava telefonom, a na ogradu se popeo misleci da ce kao u Africi da je vidi sa grane drveta.
Radan
Kada on kaze kultura, misli na nacin zivota, koji je inace u Srbiji zaista drugaciji nego na Zapadu. Ta emotivnost u sportu, to je nebo i zemlja, mi bi se ubili ako nam klub za koji navijamo izgubi, a tamo odakle je on dosao, to je posao; izasao iz igre, uzeo tel u ruke, javio se, ne vidim u tome problem. Ali problem je u tome sto je on jako nesiguran na terenu, mada, ne mogu da mu osporim borbenost. Videcemo kako ce biti dalje. Za Partizan je prioritet LE, i sta tu napravi, napravio je. Prvenstvo je, koliko vidimo vec zatvoreno, a verovatno je i Kup obecan Lalatovicu. Sa ovakvom upravom, trenerom i igrackim fondom, proci grupu LE i biti drugi ili treci je uspeh. U ovakvim okolnostima.
Kum Žoržo
Pa, radovaće se žena umesto njega??
Madjionicar
Naravno da misli na mentalitet, s tim sto ne misli sigurno na mentalitet/kulturu Zapada posto ovo na Zapadu nebi sigurno proslo – Zapad ne dozivljava stvari emotivno kao mi, ali je profesionalizam profesionalizam i tu su sigurno striktniji nego mi milion posto – ali nije vazno. Njegov mentalitet i njegova percepcija onoga sta je ispravno/kulturno, a sta ne jeste razlicita od nase i ja mu vjerujem da nije mislio nista lose kad je sjeo na onu ogradu i uzeo telefon da prica. Objektivno, ovde je kriv klub koji ga nije obrazovao po dolasku u Beograd i jasno mu stavio do znanja sta se od njega ocekuje i koja su pravila ponasanju u klubu. Meni je uopste bilo nezamislivo da mu je Savo dopustio da se udalji od klupe i izoluje od ostatka tima i to pogotovo u momentu kad se igra onoliko vazna utakmica. Ljudi se fokusiraju na ono sto je snimila kamera, a nisam jos cuo jednu osobu da je rekla kako to da je Sadik uopste na toj ogradi i ko mu je dozvolio da se udalji od klupe i ima telefon kod sebe?
Прикажи још одговора
Zuk
Ovo ponasanje je jos jedan odraz koliko Savo pedantni strucnjak ima kontrolu nad ekipom, sprema nam se katastrofa protiv Alkmara.
Zole
Vidi se da je Savo radio sa njim na reprezentativnoj pauzi, sad makar lici na profesionalnog fudbalera i ima fudbalske poteze kao ovaj kod gola, zaista lep gol. Ali i dalje neshvatljivo promašuje iz izglednih situacija, ona sansa kada je zaobisao golmana i spetljao se, pa pogodio prvu stativu.. Presmešno stvarno. Ali ajde, na pozajmici je i to je olaksavajuca okolnost
Madjionicar
Objektivno, i onaj gol sto je dao je bio cisto splet sretnih okolnosti. Ona lopta je mogla 'ladno da zavrsi, sto mi ono kazemo, "nebu pod oblake", ali eto, srecom i po nas i po njega, zavrsila je "pod precku". Jednostavno, momak nema nikakav osjecaj za sut; sve mu je nabij iz sve snage, pa sta bude. A steta bas, jer stvarno zna uci u sansu kao malo koji napadac koji je igrao za nas. Jos samo da ih zna i realizovati, ali onda ga Roma najvjerovatnije nebi ni slala na pozajmice, a pogotovo ne kod nas.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.