Почетна / Фудбал / Партизан

Саво Милошевић пред АЗ: Лупао сам чаше по стадиону због малера

Партизан ће у четвртак од 21.00 на стадиону у Хумској утакмицом против АЗ Алкмара почети такмичење у групној фази Лиге Европе
ФОТО: ФК Партизан

Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је данас да ће против АЗ Алкмара имати све фудбалере на располагању и да је оптимиста када је реч о предстојећој утакмици, али и проласку групне фазе Лиге Европа.

- Имали смо у уторак 29 играча на тренингу, спремних и орних. Лупао сам чаше по стадиону због малера. Имамо практично све играче на окупу. Имамо различите варијанте када су у питању противници и то је снага нашег тима, да можемо различите ствари да радимо у одређеним утакмицама - рекао је видно расположени Милошевић на конференцији за новинаре у Београду.

Партизан ће у четвртак од 21.00 на стадиону у Хумској утакмицом против АЗ Алкмара почети такмичење у групној фази Лиге Европе.

Милошевић много играча на располагању не види као „муке“.

- Нити су муке, нити су слатке. Сутра је само једна утакмица. У 15-ак дана ћемо имати шест утакмица. До децембра ћемо играти нон-стоп два пута недељно, не рачунајући репрезентативне паузе. Биће нам потребни сви. Играчи су свесни да нико од њих не може да игра седам утакмица у 20 дана. Може, али ћемо га покидати. Тактичка опредељења у складу са противником ће одредити ко ће играти - казао је Милошевић.

Дуел са АЗ-ом ће, због казне УЕФА, као против Молдеа у квалификацијама на стадиону гледати само деца из омладинских школа широм Србије и региона.

- Имали смо велики проблем у првој утакмици против Молдеа. Енергија је била толико позитивна да смо прво полувреме играли криминално. Сада очекујем да с тим искуством екипа већ зна шта је очекује, а да ће то бити велико изненађење за играче АЗ-а. Мислим да то може да буде велики плус за нас. Све указује на то да ће бити 20-ак хиљада клинаца. Ако оних пет праве такву буку, могу да замислим шта ће бити сутра - рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је навео да је АЗ „класичан пример холандског фудбала“.

- То је екипа која не одустаје ни у једној фази, као што игра већина холандских екипа. То је типична холандска школа. Млада су и перспективна екипа. Добро смо анализирали АЗ, имамо јасну слику о томе шта нас чека. Очекујем да дамо макисмум, пре свега. Ако тако буде, верујем да можемо да дођемо до доброг резултата - рекао је он.

Милошевић је навео да је екипа искористила репрезентативну паузу да се додатно спреми за предстојећу утакмицу.

Поред Партизана и АЗ-а у групи су још Астана и Манчестер Јунајтед. Милошевић верује у пролаз даље.

- Биће јако тешко, али није немогуће. Најбитније је да у великој мери зависи од нас. Пропусти ако их буде могу да се надокнаде. Ако будемо прави, имаћемо добре шансе када је у питању пролаз - рекао је Милошевић.

Из Партизана је речено да ће више од 200 аутобуса из унутрашњости Србије и региона довести децу из школа фудбала која ће сутра гледати утакмицу на стадиону у Хумској.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Miki
Čega se normalan stidi.....
Ranko
Uz duzno postovanje i respekt, mislim da Partizan moze mi treba da dobje sutra. Imamo dobar tim, igramo na nasem terenu, bez obzira sto nece biti gromoglasnog navijanja. Vazno je da startujemo pobedom i da se uz Mancester plasiramo dalje. Napred Partizan!
Vratite Klea u Partizan
Igrači Partizana u poslednje vreme ne iskorišćavaju mnogo odličnih šansi. Po "Transfermarktu" Kleu 30.11. ističe ugovor. Ove godine je na 19 mečeva postigao 13 golova uz 4 asistencije, a ima i srpski pasoš.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.