Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан са играчем више, "доктором" Натхом и уз ветар у леђа од 20.000 деце само до бода против Алкмара

Асано, Садик и Марковић се испромашивали, Манчестер голом Гринвуда победио Астану
ФОТО: И. Веселинов

Партизан – АЗ Алкмар 2:2 (1:1)

Београд - Стадион: Партизана. Гледалаца: 20.000 деце. Судија: Марко Гуида (Италија). Помоћници: Ђорђино Перети и Данијеле Биндони (Италија). Жути картони: Здјелар (Партизан), Мидсјо (АЗ Алкмар). Црвени картон: Јонас Свенсон (АЗ Алкмар) у 27. минуту. Стрелци: 0:1 Калвин Стенгс у 13, 1:1 Бибрас Натхо (једанаестерац) у 42, 2:1 Бибрас Натхо у 61, 2:2 Мајрон Боаду у 66. минуту.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, С. Павловић, Остојић, Урошевић, Здјелар, Шћекић (од 79. Сума), Натхо, Тошић (од 63. Марковић), Асано, Садик (од 88. Гигић). Тренер: Саво Милошевић.

АЗ АЛКМАР: Бизо, Свенсон, Влар, Мидсјо, Стенгс (од 84. Класи), Купмајнерс, Боаду, Де Вит, Идризи (од 31. Сугавара), Вијндал, Вујтенс (од 54. Хацидиакос). Тренер: Арне Слот.

 

Фудбалери Партизана одиграли су нерешено 2:2 (1:1) са Аз Алкмаром у првом колу групне фазе Лиге Европе.

У несвакидашњој атмосфери пред 20.000 деце на трибинама у Хумској, први до гола су стигли гости, који су у 12. минуту повели преко Стенгса.

Од 27. минута Алкмар је остао са десеторицом на терену, пошто је Свенсен због старта над Такумом Асаном на ивици шеснаестерца добио директан црвени картон.

Због прекршаја над Умаром Садиком, црно-бели су у 41. минуту добили пенал, а са беле тачке изједначење је донео Бибрас Натхо

Исти играч у 62. минуту донео је вођство Партизану, које је, међутим, трајало само пет минута.

На 2:2 изједначио је Боаду, што је био и коначан резултат сусрета.

ТОК МЕЧА:

2. минут: Асано је прошао по левој страни, упутио повратну на ивицу казненог, тамо је Тошић налетео и промашио лопту, пробао је Натхо, али је гађао изнад пречке.

6. минут: Боаду је прошао кроз казнени, до петерца, шутирао искоса, али је лопта неког закачила и завршила који центиметар поред стативе, у корнеру.

8. минут: Садик је кренуо сам против свих, један на шест, дошао до 25 метара, а онда се бацио, на срећу судија му није показао жути картон због симулирања.

10. минут: Садик је дошао до лопте у казненом, оклевао, на крају упутио повратну ка Тошићу, који је десницом са ивице казненог шутирао који метар изнад пречке.

13. минут: Асано је био у контри, иза леђа му је утрчавао бек Урошевић, није га Јапанац испоштовао, кренуо је да дрибла, изгубио лопту, уследило је испуцавање лопте гостију, дугу лопту је примио Идризи, био је то напад три на два, уследило је додавање на страну Боадуу, а онда и лопта у средину ка Стенгсу, који је само подметнуо ногу и гурнуо лопту у празну мрежу - 0:1.

17. минут: Са 22 метра шутирао је по средини, по земљи, Натхо, али је лопта била лак плен за голмана Бизоа.

26. минут: Здјелар је стартовао на Влара на средини терена и добио жути картон.

27. минут: Натхо је дубинском лоптом на 17 метара нашао Асана, који је утекао одбрани холандског тима, ипак, стигао га је Свенсон, с леђа ухватио рукама, судија се није двоумио, искључио је десног бека АЗ Алкмара. Тошић је из слободног ударца погодио живи зид.

31. минут: Сугавара је из тактичких разлога ушао уместо нападача Идризија.

36. минут: Поново је у главним ролама била црно-бела интернационална осовина Натхо-Асано. Са десне стране центрирао је Израелац, Јапанац је утрчао на седам метара и неометан шутирао главом, али мало изнад гола.

41. минут: Садик је у казненом добио лопту од Тошића, вукао га је Вутенс, Умар је пао, а судија из Италије показао је на пенал.

42. минут: Бибрас Натхо са креча смирено, по земљи, у контра страну од голмана Бизоа - 1:1.

46. минут: Натхо је шутирао са двадесетак метара, али право у Бизоа.

48. минут: Асано најбржи у контри, искоса је избио сам пред голмана холандског тима, али је Бизо одбранио.

49. минут: После корнера убацио је Тошић, на петерцу највиши Асано, али је гађао главом поред стативе.

52. минут: Натхо је пробао да гађа са капице казненог, али је лопта отишла мало изнад пречке.

61. минут: Партизан је добио доктора фудбала када је довео Израелца Натха! Све зна са лоптом, што се видело и приликом вођства црно-белих. Прво је кроз ноге ривала гурнуо лопту ка Садику и пружио му прилику да се прослави, али је Умар успео само да погоди стативу када се нашао сам пред голманом, лопта се одбила ка ивици казненог, натрчао је Натхо и гађао и погодио мрежу - 2:1.

63. минут: Тошића је заменио повратних у Хумску Лазар Марковић.

66. минут: Мало опуштање Партизановог одбрамбеног реда је кажњено, дуга лопта Стенгса, утекао је Боаду беку Милетићу, кренуо ка Стојковићу, а када је пришао само је послао лопту испод голмана црно-белих - 2:2.

77. минут: На шут са 25 метара одлучио се Шћекић, али је Бизо парадом приграбио лопту.

79. минут: Деца су тражила- деца су добила. Тренер Милошевић је у игру увео Суму уместо Шћекића.

82. минут: Сума је од Натха добио лопту на ивици казненог, окренуо се, намештао, шутирао са 13 метара, лопта је прохујала поред десне стативе.

84. минут: После велике грешке одбране холандског тима лопта је дошла до Марковића, сам је био на седам метара по средини гола, решио је да одатле лобује голмана Бизоа, пребацио је пречку...

88. минут: Гигић је ушао уместо Садика, све карте је бацио тренер црно-белих на напад у покушају да дође до победе.

Семафор Л групе Лиге Европе:

1. коло (19. септмебар):

Партизан - АЗ Алкмар 2:2 (Натхо 42. једанаестерац, 61 - Стенгс 13, Боаду 66)

Манчестер јунајтед - Астана 1:0 (Гринвуд 73)

2. коло (3 октобар):

Астана - Партизан у 16.50

АЗ Алкмар - Манчестер јунајтед у 18.55

3. коло (24. октобар):

Партизан - Манчестер јунајтед у 18.55

АЗ Алкмар - Астана у 18.55

4. коло (7. новембар):

Манчестер јунајтед - Партизан у 21

Астана - АЗ Алкмар у 16.50

5. коло (28. новембар):

Астана - Манчестер јунајтед у 16.50

АЗ Алкмар - Партизан у 18.55

6. коло (12. деценбар):

Партизан - Астана у 21

Манчестер јунајтед - АЗ Алкмар у 21

Коментари44
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

8 PUTINK
Ovom utakmicom zavrsili smo dalje takmicenje u Evropi
Yugo
Komsije hvala vam na cestitkama o osvojenim bodovima za Srpski fudbal. I usput da dodam da smo Mi imali sudjenje kakvo NIKAD nismo imali zadnjih 7 godina u nasoj super ligi. Da se Nama a I Vama ovako Posteno sudilo u toj Nasoj ligi vi NIKAD ne bi bili Sampioni. Da je Markovic dao (kao sto je Marin promasio)I mi bi imalil TRI BODA, Ali to je Sudbina. Pozdrav.
Marko Pavlović
Hoćemo Astana-PFK x2.
zero
Partizan igra naivno jer nema trenera sa iskustvom. Ako u odbrani imas spore i stare a u napadu brze, sa Nethom, onda se ne vrsi pritisak na golmana protivnika, vec igra mudrije. Stojkovic i Miletic deluju konfuzno i odsutno. Ako imaju probleme to neko mora da zna i pomogne, ili da se udalje iz prve postave do oporavka. Ocekivao sam vise a sada vidim da je i nereseno mnogo. U sustini nas fudbal, srpski i Partizanov, kao da ne gleda sta Evropa radi. Tu je CZ ispred svih srpskih klubova ali sinoc smo videli da i oni prilicno kaskaju.
Che
Holandjani su mlad i snazan tim, pun energije za razliku od nas. Mozda je vreme da se oprostimo od pojedinaca poput Stojkovica, Miletica, Ostojica,Scekica, Sume obavezno,.i pruzimo sansu Stevanovicu, Dingi, Vujacicu, Sehovicu i Lazaru Pavlovicu. Sa ovakvom postavkom igre protiv CZ primicemo pet komada, jer i oni igraju po bokovima preko izuzetno brzih Van Para i Garsije, a tu je i Marin. Svaka cast Nethu. On je toliko dobar da ga mi je zao sto je sa Sumom, Scekisem i Mileticem. Cudi me da nasi skauti nikako da odu u aficke zemlje i nadju par igraca dobi 16-17 godina i dovedu u Teleoptik. Valjda su sposobni da od 5 ubodu dvojicu pravih.
Brazilac 11
Slažem se za mlade igrače, ali se ne slažem sa daljim komentarom što se tiče zvezde, govorim isključivo o fudbalskoj igri i normalnom suđenju.Empirijski gledano, derbi će biti završen 0:0, ako ne bude sudijske lakrdije.Ukoliko bude iznenađenja, posle teških utakmica u evropi, Partizan će pobediti sa dva gola razlike, jer igra mnogo bolji fudbal od zvezde.Zvezda ima tri igrača odbrane i donekle Garsiju.Dakle, ako bude iznenađenja i Partizan bude trčao kao protiv AZ-a, pobediće sigurno.Međutim, empirija je empirija: biće 0:0, ili još jedna sudijska lakrdija.To je moja prognoza, videćemo.Slažem se da skauti moraju bolje da rade, ali je još važnije popraviti rad u pionirskoj školi fudbala.NAPRED PARTIZAN !!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.