Почетна / Фудбал / Партизан

А, Садик је био „мистер промашај”...

Партизан у првој четвртини сезоне може да се похвали несвакидашњим податком: мрежу ривала тресло чак 14 играча
ФОТО: Н. Неговановић

Партизан, коначно, игра лепо за око и прети из свих оружја: суд навијача црно-белих, с топлином у срцу као продукту добрих издања љубимаца, тријумфатора, између осталог, у дуелима за истакнуто место у клупској галерији с натписом 2019/20. – против Црвене звезде у првенству и Астане у Групи Л Лиге Европе.

Нападачку разноврсност Парног ваљка, код ривала окарактерисану као „опасност са свих страна”, најбоље илуструје чињеница да је 43 гола (23 у првенству, шест у купу и 14 у Европи) на 19 утакмица (10 у борби за бодове, једној у најмасовнијем такмичењу и осам на међународној сцени) од почетка сезоне  ауторизовало чак 14 играча. Признаћете, делује нестварно, то је, малтене, пола екипе!

Сласт егзекуције осетили су Умар Садик (8), Сејдуба Сума (6), Зоран Тошић, Ђорђе Ивановић (5), Филип Стевановић (4), Бибрас Натхо, Лазар Марковић, Огњен Ожеговић (3), Немања Р. Милетић, Страхиња Павловић, Рајко Брежанчић, Александар Шћекић, Александар Лутовац и Такума Асано (1).

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ...

- Партизан ове сезоне није дао гол једино Малатији у Турској

- Највише погодака црно-бели су дали Водојажи (6), Мачви и Радничком (4), Раду, Пролетеру, Конахсу и Малатији (3)

- Парни ваљак може да се подичи са 21 егзекуцијом код куће и 22 на страни

- Црно-бели у просеку постижу 2,26 голова по мечу

О ултраофанзивној оријентацији и доминацији пред противничким голом додатно казује податак да се тренер Саво Милошевић, главни иницијатор Партизановог заокрета, или, повратка коренима, неколико пута жалио на слабу ефикасност?!

Констатовали бисмо – с разлогом, у прилог тези додавши пример: Умар Садик, први снајпер црно-белих, међу навијачким „плебсом” све до два прецизна хица у Казахстану важио је за „мистер промашаја”!

Важне голове, поред Нигеријца – са најбољом сезоном у краткотрајној каријери, „потписали” су Сејдуба Сума – очигледно неки нов, пробуђен, задовољан и Зоран Тошић – зналац да преузме одговорност и погоди кад је тешко (за сада – још није из слободног ударца?).

Омалени Гвинејац дефинитивно се уселио у срца Гробара и скинуо са себе бреме промашене, скупо плаћене инвестиције поготком против Црвене звезде, претходно – ставивши лични печат на изузетно важне победе у Хумској против Малатије и Молдеа. Подсетимо, против Турака погодио је за 3:1, у дуелу с Норвежанима изједначио на 1:1. Да није...

Ако је неко, за све учињено у каријери, заслужио круну у виду презимена на семафору у вечитом дербију, то је – Зоран Тошић, са злата вредним, победоносним голом и против Молдеа. Одомаћена крилатица међу тифозима – кад је тешко, Бамби!

О величини подвига Ђорђа Ивановића у шеснаестини финала Купа Србије против Водојаже и „петарди”, без обзира на снагу ривала (зонаш), говори подсећање да је у црно-белом дресу фудбалер са претходним идентичним учинком легендарни Марко Валок, још 1956!

Фудбалофиле у Србији радује појава Филипа Стевановића, бисера чија ће звезда, без сумње, још жешће да засија, егзекутора четири пута, чак и у квалификацијама за Лигу Европе.

Од Бибраса Натха и Лазара Марковића, са по три „стреле” у срцима ривала, логично је очекивати још веће домете, поготово кад им физичка спрема буде на максимуму. Идентичан салдо има и Огњен Ожеговић, већ месец и по члан немачког друголигаша Дармштата.

Важност гола Немање Милетића у реваншу са Молдеом – за Партизанов пласман у Лигу Европе, добрано је већ „опеван”, по заслузи. На Југу се орило и због поготка Александра Шћекића у Велсу, јединог, за замајац на путу ка другом по вредности такмичењу на Старом континенту.

Јапанац Такума Асано одушевио је на дебију пошто је матирао голмана Малатије Фарнолеа, међутим, од тада – ништа... Појава на листи стрелаца Страхиње Павловића, Рајка Брежанчића и Александра Лутовца наводи на закључак: Парни ваљак је непресушан извор опасности по сваког ко му изађе на црту...

НИГЕРИЈАЦ СЕ НАДА ПОЗИВУ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Умар Садик је био најбољи стрелац репрезентације Нигерије на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру, али тренутно није на списку селектора?!

- Спреман сам за позив. Молим се да ми се жеља оствари. Напоран рад и резултати на терену говоре у моје име. Кад дође прилика, сигуран сам да ћу да је искористим.

Нападач Партизана је у разговору за медије у отаџбини истакао:

- Гледао сам пријатељску утакмицу против Украјине и било је узбудљиво. Срећан сам због начина на који играмо. Екипа, заиста, изгледа уиграно и доминирала. Драго ми је и због теста против Бразила. Увек је добро кад се игра против најјачих.

Селектор Гернот Рор, за сада, предност даје Виктору Ошимену (Лил), Емануелу Денису (Бриж), Питеру Олајинки (Славија, Праг)...

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Neverovatno koristan igrač u napadu.Mlad, duvao klupu i to je problem, međutim, kada prođe fudbalsku školu F.K.Partizan, NEKOLIKO PRIPREMA, vredeće minimum 3-4 miliona na tržistu, ali to je manje važno, važnije je da će biti deo temelja šampionskog i velikog partizana u nadolazećem vremenu...NAPRED PARTIZAN !!!
Bcs Šabac
I sada je.Non stop je u ofsajdu.
dejavu
U januaru svakako sledi kupovina klasičnog špica, makar i otkupili Sadika koji je ipak pozadinski napadač. Asano ostaje misterija. Iako je u suštini koristan defanzivno kada se igra visoki presing, ako ovako nastavi do zimskog prelaznog roka, klub će ipak morati da prihvati bilo kakvu ponudu i osloboditi mesto stranca za nekog produktivnijeg.
Madjionicar
Igraci se ne kupuju/mjenjaju svakih 6 mjeseci. Mali je broj igraca koji samo dodju i odmah se uklope u tim, tj ti igraci sigurno ne vrijede samo par stotina hiljada evra ili milion evra kao Asano nego vrijede po desetine i stotine miliona. Budimo malo realni i dajmo momku malo vise vremena da nam pokaze sta moze. Po meni, Asano ima i te kakav potencijal i vrijedi ga malo i istrpiti (a i ne trpimo ga bas nesto toliko, momak i dalje igra sasvim ok, jedino sto ne daje golove) jer bi nagrada na kraju mogla biti ogromna. Nek proigra kako je fudbalski svijet od njega ocekivao kad ga je Venger pronasao i doveo u Arsenal i Partizan ce na njemu zaraditi duplo vise nego sto bi ikad mogao na nekom nasem domacem igracu.
Labud
Uz Tatka najbolje ocenjeni igrac u LE na svim relevantnim sajtovima. Labud pogledao. Da vi ne morate.
Pigeon
Pa, ne znam da li je "bio", to cemo tek da vidimo, ali da postoji kod njega napredak-postoji! Ocigledno je da se sa njim radi. Popravio je sut, manje drzi loptu...jos ne znam kako igra glavom (ono sto sam naslutio je bas traljavo, ali on ima visinu i trebalo bi i taj element da usavrsi), a to je za spica jako vazno. Vidi se da ima skolu, lako se otvara, kada sa onolikim nogama deluje bagaljivo, on je u stvari nekako kontrolise...Moja najveca zamerka-sut, kao da se formira i napreduje, tako da mozda od njega i postane dobar spic. Za sada ne treba slavopojke, ali je on svakako na dobrom putu.
Druye
Daj jedan validan argument za tu svoju tvrdnju. I kupićemo ga za 1.5 miliona i prodaćemo ga za veće pare... a ti vrati snimak sa derbije i gledaj kako su Milunović i Degenek pasli travu za njim, samo gol mu je falio tad... a sada mu više ni to ne fali.
@BokiUSA
Samo ti gledaj Boacija i tvoje koji su dvadeset golova iz penala dali i vodeci su strelci.A da li je najgori vreme ce pokazati.Moze bolje a nama i ovakav je dobar.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.