Почетна / Фудбал / Партизан

КРЕЋЕ ПОТЕРА ЗА ЗВЕЗДОМ - Партизанов опоравак у Лучанима (15, Арена спорт 1)

Саво Милошевић уочи Партизановог гостовања у Лучанима тврди да Јапанац Асано има можда најбољу реализацију у екипи
ФОТО: partizan.rs

И за поклонике Младости и бројне присталице Партизана данашњи меч у Лучанима биће фудбалска пикантерија.

Не доводи се у питање ни жеља, као и мотивација ученика Горана Станића да се у што бољем издању супротставе реномираном ривалу, чиме би се дао пун допринос да предстојећи дуел завређује биране комплименте, али што се такође може третирати као занимљив детаљ долазећег сусрета јесте податак да је квартет првотимаца Младости својевремено бранио боје Партизана.

Наиме, четворица искусних интернационалаца Обиора Одита, Никола Лековић, Милан Бојовић и Елиомар Силва поглавља играчких каријера исписивали су боравком у Хумској. Ипак, њихов садашњи статус, логично жеље и амбиције уочи данашњег меча, каналише ка повољном исходу Лучанаца.

Стицајем околности, тројица нападача сигурно размишљају како угрозити гол Владимира Стојковића, дефанзивац Лековић како сачувати врло неугодне бочне играче црно белих.

– Тешка утакмица нас чека, Партизан је осетно унапредио стил и ритам игре у односу на претходну сезону. Што потврђује кроз утакмице не само у шампионату већ и на европској сцени. Тако да ће требати и концентрације током читавог меча, изнад свега и максималне агресивности у настојању да осујетимо остварење њихове амбиције. С друге стране, добро смо се припремили и, уколико будемо довољно стрпљиви и безрезервним ангажовањем сваког појединца договоре спроведемо у дело, можда бисмо и могли да изборимо задовољавајући резултат - поручио је Лековић.

Зна одакле његовом тиму претиће највећа опасност.

Са свих страна - кроз осмех тврди, Лековић. - Да ово не звучи као шаљив коментар, Партизан игра врло офанзивно. Играчи попут Садика, Асана, затим искусних Тошића и Натка, из другог плана луцидног Суме... крајње су неугодни за чување. Али, верујем да ћемо ипак успети колико-толико чврстом игром у одбрани да учинимо овај дуел резултатски неизвесним - нада се дефанзивац Лучанаца.

Искуство учи: најтеже су првенствене утакмице уочи европских, на примеру Партизана – знак упозорења пред дуел у Лучанима додатно је „упио” црвено: гостовање Младости је после репрезентативне паузе (у прошлости трусно тло за црно-беле) и као увертира у спектакл са (ејјј) Манчестер јунајтедом!

- Невероватно, последњих неколико дана размишљам како смо успели да имамо више проблема у првенству него у Лиги Европе. Ако не будемо противнике у лиги схватали озбиљно, биће и даље тако. Очекујем да поправимо неке ствари у приступу – каже Саво Милошевић, шеф струке Парног ваљка.

Лучанци су далеко од „мачијег кашља”?

- Младост је екипа која шест, седам година, практично под вођством Ненада Миловановића, игра препознатљив фудбал. Волим да га назовем „тотални”, због ситуација „један на један” преко целог терена. Ни ове сезоне ништа се није променило у филозофији, незгодни су на свом терену, међутим, неопходна нам је победа.

Како против тог несвакидашњег, „тоталног” фудбала?

- Игра то и Лалатовић, прво с Радничким, слично и у Војводини. Успевали смо да изађемо на крај са тим. Незгодно је прилагођавање на нешто другачије: већина наших клубова игра исто. Има и супротних примера: Инђија, Вождовац, делом Јавор... Показали смо у Европи способност да се прилагодимо различитим профилима и филозофијама.

Пред мали градски дерби са Вождовцем нотирасте као опасност Машовића и – задао вам је највише проблема. Сад?

- Овај пут нећу да издвајам добре индивидуалце, у Младости су и они у функцији екипе. Лучанци су увек међу искуснијим тимовима у лиги.

Међутим, тријумф се не доводи у питање?

- Потребан нам је још бољи приступ него против Вождовца! Не могу да грешим душу, био је и тад добар: интензитет на горњој граници, што мени говори да као стручни штаб нисмо добро „поставили” утакмицу. Вероватно смо погрешили. Имали смо проблеме, било је објективних разлога: путовање из Казахстана и одмор појединих играча, суштински - тактички нисмо добро одиграли. Да ли ми нисмо добро објаснили играчима, или они нису испоштовали - мање је важно. Трчали смо доста, не и добро. Значи – проблем је у нама. Или до играча. Или и једно и друго.

Партизан може да се подичи с деветорицом репрезентативаца, но - тек сте се у петак комплетирали?

- Био сам шест, седам година у савезу, увек сам истицао како имамо проблем са клубовима око пуштања играча. Било би лицемерно да сад, кад сам с друге стране, причам обрнуто. Сваком фудбалеру импонује да игра за државни тим, велики је то подстрек за каријере, од момака кад се врате очекујем да буду срећнији, задовољнији, енергичнији, то је највиши ниво фудбала. То што имамо велики број репрезентативаца схватам као плус, искуства која доносе могу само да нам користе, без обзира на тешка путовања. У Лучанима ћемо заиграти с најјачим саставом, нема више калкулација.

Један од репрезентативаца с развученијим осмехом при повратку је Такума Асано. Очекујете ли да после гола за Јапан настави серију и у црно-белом?

- Оно што сам пре месец и по рекао за Садика, важи и за Асана. Дуго је вукао повреду стопала. Ни од једног играча не очекујем да постиже голове на свакој утакмици, нисам то тражио ни од Садика, иако је први шпиц. Оно што знамо са тренинга и из клуба где је играо пре - завршница му је, можда, понајбоља у екипи, уме да постигне гол и левом и десном, само је питање тренутка кад ће да крене. Срећом, оформили смо тим у коме је више играча способних да затресу мрежу. Можда је добро што није Асано досад дошао до изражаја, биће нам потребан у надолазећим мечевима.

Значи, биће Јапанац као онај с дебија, против Малатије?

- Људи се обично оптерећују головима, али Асано је урадио доста у битним утакмицама. Сви причате о поготку Суме на дербију, целу причу тад је завршио Асано. Као тренеру ми је битно да сваки играч ради нешто за тим. Не постоји ниједан који ће стално да даје голове или асистира. Има безброј других ствари потребних да бисте остварили жељени резултат. Такума ради добро, да не причам о његовој трци, вољном моменту. Могу свима да поручим: не брините се за Асана!

Семафор 12. кола Супер лиге:

Петак:

Чукарички - Војводина 0:0

Црвена звезда - Рад 3:1 (Павков 6, Марин 39. једанаестерац, Гобељић 75 - Перендија 66. једанаестерац)

Субота:

15.00: Младост - Партизан

18.00: Јавор - ТСЦ

18.00: Пролетер (НС) - Радник

18.00: Раднички (Ниш) - Напредак

18.00: Спартак - Инђија

18.00: Вождовац - Мачва

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LALA
Ovo treba snimiti i POSLATI SVIM TV KUĆAMA U SVETU PA I UEFI! DA VIDE ŠTA SE RADI U"BANANA"DRŽAVI!
dada
Ajde pobijedite grobari da nebude opet ZVEZDA kriva.....................
provereno
Bice jedan penaltizan
dejavu
Konačno fudbal. Samo još kad bi rupaši prestali da spamuju Partizanove vesti i komentare.. .
ej ti pismeni Elwood
daj napravi razmak posle zareza kad si toliko pismen, nista bolji nije ni ostatak teksta!
ćela@E. Blues
Da li si ti ta osoba koja razlikuje Detonit , Demeks , Nitrol od TNT ??? Ako neznaš . pitaj ove iz Lučana , da te edukuju !!!!
Прикажи још одговора
PENZIONER
ZA KIM POTERA ... POTERA ZA ZLOM KOE U SRPSKOM SPORTU VLADA !!!??? parizan samo treba ako moze sa ubacenim TROJANCIMA u partizan o ljudi u i oko zvezde da izdzi i odigravava utakmice koliko moze ... ptotiv klubova prijatelja zvezde, sudija, disciplinskih komisija FSS i naravno medija koji stoje i u potpunosti podrzavaju pravdajuci sve ... sto drzavni-evropski projekat zvezda radi ... od juce se ZLO u srpskom sportu se nastavlja ...
JUG
Za svo vreme dok je TOLE BIO U FSS, BILO JE MANJE SPORNIH UTAKMICA!BILO JE MANJE PENALA ZA PARTIZAN NEGO U DOSADA U OVOJ SEZONI! A TEK GOLOVI IZ AUTA!
Dare
Od Toletove tiranije, Zvezda se polako oporavlja! Bila je to užasna decenija, gaženja, ponižavanja, krađa... Ali dr. Terzinjo stao svima na put, pa sad samo kmečeeeee, xaxaxa

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.