Почетна / Фудбал / Партизан

Милошевић: Привилегија – после 53 године Јунајтед у Хумској

Меч између Партизана и Манчетер Јунајтеда игра се сутра од 18.55 на стадиону у Хумској
ФОТО: ФК Партизан

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред меч трећег кола Лиге Европе против Манчестер Јунајтеда, рекао је његов тим има част и привилегију што игра против тако великог клуба.

- Причати о важности и посебности сутрашње утакмице је излишно. Верујемо да је екипа спремана и свесна оного што нас чека, а чека нас изванредно тешка утакмица. После 53 године имамо прилику да играмо против Јунајтеда. То је празник фудбала. Ово је прилика да се измеримо колико вредимо. Играње у Европи доноси много. Треба да нам буде част и задовољство што може да играмо са њима - рекао је Милошевић новинарима на конференцији за медије.

Меч у Београду пратиће и легендарни Сер Алекс Фергусон, који је Милошевића саветовао да се бави тренерским послом.

- Велика част што Фергусон долази да гледа утакмицу, у годинама је кад не иде ни на све утакмице Јунајтеда. Привилеговани смо што ћемо га видети на утакмици. Видећу га вечерас на вечери па ћемо разговарати о разним стварима. Надам се да ће видети добру екипу Партизана. Имамо и неколико младих играча, које можемо не да понудимо, већ да представимо сутра на утакмици. Нема много таквих играча у Европи. Велика част и привилегија што могу да кажем да могу да са њим сарађивао у УЕФА. То је једно од најдрагоценијих искустава које имам у животу - рекао је Милошевић који је упитан и шта ће Фергусону да покаже и препоручи у Београду.

- Има много ствари које могу да препоручим, али као и за сваког Шкота један добар алкохол - нашалио се Саво.

Милошевић је истакао и да очекује испуњен стадион.

- Очекујем фер и спортско навијање, због свих проблема у прошлости. Ово је празник фудбала. С те стране не очекујем проблеме. Видели сте у Пиониру колико публика може да стимуланс.

Улога фаворита је на страни гостију, а Милошевић је упитан може ли Партизан да направи изненађење као неки тимови против црно-белих у Суперлиги.

- Верујем да можемо да очекујео максимум од Партизана свих 90 минута. То смо већ показали у претходном периоду. Видећемо колико ће то бити довољно. Не можемо предвидети снагу и екипу Манчетсера, али дужни смо да дамо свој максимум. Када сан дошао, идеја ми је била да Партизан приближим европским екипама. Мислим да је Партизан показао напредак у тим европским утакмицама. Сутра је прилика да још једном видимо колико смо се приближили европском клубовима. Ако у томе успемо, то ће бити већа победа и од три бода, иако се нећете сложити са мном - а онда је одговорио и каквог ривала очекује сутра у Хумској.

- У овом моменту не могу да будем сигуран како ће играти. Мислим да неће играти са три играча у последњој линији, вец са четири као у већем делу сезоне. Што се тиче састава, тешко је предвидети - рекао је тренер црно-белих.

Милошевић је упитан и како коментарише анализу колумнисте Скај спорта да ће утакмица у Београду бити луда и да ће резултат бити 1:1 и да Јунајтед треба да буде срећан ако се меч тако заврши.

- Лако је њему да прича… Не можемо себи да дозволимо луксуз да прихватимо та размишљања. Видели сте синоц меч Тотенхема и Црвене звезда, колико је тешко и колика је разлика. И ми ћемо имати сличне проблеме као Звезда. Идемо да дамо 100 одсто, ако моземо преко биће идеално. Никакво друго размишљање не треба да имамо - закључио је Саво.

Првотимац Партизана Саша Здјелар рекао је да се радује сусрету са једним од највећих клубова на свету.

- Утакмица коју сањамо и желимо да игрмао. Сањамо да играмо у њиховој лиги, сањамо против њих. За нас утакмица као и свака друга. Знамо шта радимо, имамо тим и надам се да ћемо ући у утакмицу онако како смо се договорили - рекао је Здјелар.

Меч између Партизана и Манчетер Јунајтеда игра се сутра од 18.55 на стадиону у Хумској.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Todor strasni
Imao sam i imam dobar predosjecaj za sutra. O tome kakav je to spektakl za sve nas izlisno je govoriti. Ljudi, dolazi M. Junajted, jedan od najvecih klubova na svijetu. Istorijski, ostrvske ekipe nam leze. Izbacivali smo taj isti MJ u vrijeme kad su oni bili svjetski prvaci. 2 puta Njukasl, pa KPR, Seltik...Vremena se jesu promijenila, vidjeli smo sinoc onu igru macke i misa ali, slozice se sa mnom moji Grobari, Partizan izgleda mnogo evropskije od Zvezde. Uci hrabro, napasti ih, igrati nas visoki presing, ostaviti srce na terenu i nagrada ce doci. Savo, ljudi, vjerujemo u vas. Nadam se da ce navijaci biti na tom istom, evropskom nivou i da ce, kao i sinoc, biti taj vjetar u ledja igracima. Kad je takva atmosfera nema ko u nasem hramu ne moze pasti. I dajte ljudi, manimo se politike sutra, rasizma, Kosova, podjela na frakcije makar na tih 90 min. Samo podrska Partizanu najljepsim navijackim pjesmama na svijetu.
Mixi
Leze, leze. Bice 0:3
@Todor strasni
Mancester je veliki klub ali kao tim nikad gori Mancester,14.su u ligi. A Totenhem je vicesampion Evrope aktuelno tako da ti poredjenje bas i nije na mestu. I ne znam zasto vas stadion uporno zovete hramom? Sta onda reci za Marakanu? Na njoj je igrano finale kupa sampiona i evropskog prvenstva. Igralo se mnogo puta pred 100.000 gledalaca,padali velikani Real(2x),Liverpul(2x),Bajern,Arsenal...U njenim prostorijama u zvezdinom muzeju se nalaze trofeji klupskog prvaka sveta i Evrope sto je prava retkost u ovom delu Evrope...Ako je JNA hram onda je Marakana hram na kvadrat!
Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.