Почетна / Фудбал / Партизан

ПУКОВНИК ИЛИ ПОКОЈНИК - Партизан на Олд трафорду гања европско пролеће (21,00 - САСТАВИ)

Менаџер Оле Гунар Солскјер најављује нападачку игру и победу: "Да нас се Партизан не сећа по добром"
ФОТО: Н. Неговановић

Манчестер јунајтед вечерас може да обезбеди пласман у шеснаестину финала Лиге Европе. Са три бода из дуела са Партизаном Црвени ђаволи би обезбедили најмање друго место у групи и због тога ће имати прегршт мотива против црно-белих.

– Ствари би по нас требало да крену набоље од ове утакмице. Надам се да се Партизан овог меча неће сећати са задовољством. За победу је пресудан добар старт, осетио сам то и као играч. Ми смо ове сезоне и кад смо почињали нападачки правили корак уназад – најављује Оле Гунај Солскјер, менаџер енглеског великана, да би његов тим вечерас требало да игра другачије у односу на претходне сусрете.

Лига Европе њеном освајачу из 2017. служи и за пружање шансе младим играчима. Леви бек Брендон Вилијамс изборио је једанаестерац против Партизана у Београду, на терену је био и Џими Гарнер, Мејсон Гринвуд је остао на клупи, а био је једини стрелац против Астане у првом колу.

– Давање прилика младима је од дугорочног значаја. Импресивно је да ми на три утакмице у Лиги Европе нисмо примили гол – напоменуо је Норвежанин.

Извесно је да вечерас у саставу Манчестер јунајтеда неће бити Виктора Линделофа због повреде, а већ дуже време на листи неспремних налазе се и Пол Погба, Немања Матић, Лук Шо, Диого Дало, Ерик Баји и Аксел Туанзебе.

– Разочаравајуће је за мене кад не могу да рачунам на Погбу. Играчи који су замењивали повређене су, међутим, одлично одрађивали посао. Биће сјајно кад се Пол буде вратио, јер ћемо имати јачу конкуренцију на тој позицији.

Енглески новинари се, по обичају, нису обазирали на вечерашњег противника, више их је занимао изглед Црвених ђавола у наставку сезоне, стога је Солскјер мало говорио о мечу са Партизаном.

Ешли Јанг обично не игра утакмице у Лиги Европе, можда вечерас буде био на терену јер због жутих картона нема право да игра у недељу у премијерлигашкој утакмици. Искусни бек Манчестер јунајтеда није желео да се осврће на критике упућене њему и саиграчима.

- Свако има право на своје мишљење. Знам шта гледам на тренинзима сваког дана. Радимо вредно како бисмо постизали боље резултате. Нећемо дозволити да пораз у Борнмуту поквари наше расположење. Верујем да су пред нама победе – није се Јанг директно осврнуо на меч против Партизана.

Може ли Партизан у колевци фудбала, иако са етикетом аутсајдера, вечерас против Манчестер јунајтеда да „заљуља” изненађење: на „Театру снова” привиђење бод(ов)а од круцијалне важности за пролеће у Европи преточи у јаву?

У „ратном плану” Саве Милошевића, радног наслова „Инвазија на Енглеску”, пажљиво су исцртани почетни положаји црно–беле војске, са дефинисаним правцима кретања и котама с наредбом – заузети. Кажу – и то с правом, фудбал је спорт у којем Давид најчешће савлада Голијата, отуд, ко Владимиру Стојковићу и друговима сме да ускрати право на наду?

Уосталом, зар навијаче Црвених ђавола, Парни ваљак није растужио и 1966?

 – Немам ништа против да одиграмо лошије него у Београду, међутим, да резултатски буде обрнуто – алудирао је, већ у првој реченици, Саво Милошевић на „неправду” од пре две седмице на Топчидерском брду.

„На прву” откравио атмосферу, те...

– Шалим се... мало. Било би идеално ако поновимо све оно што смо радили у Хумској и – одиграмо још 15 одсто боље.

Намеће се: постигнете гол?

– И гол, наравно, иако сматрам да можемо у свим сегментима још боље. У првом мечу били смо мало и импресионирани противником, сад знамо с чиме се суочавамо, очекујем бољу реакцију. Отпочетка! Додуше, биће много теже, Манчестер игра код куће, домаћин свуда у свету ужива предност, мораћемо да се адаптирамо и на ту ситуацију. Уколико успемо да издржимо притисак великог стадиона и Солскјерове чете у првом полувремену, можда и имамо неке шансе.

Астану жуља пораз из Холандије

Астана ће у другом мечу четвртог кола Групе Л данас да угости АЗ Алкмар (16.50). Партизану би пасовало да му откине и неки бод, али...

– У фудбалу је све могуће, Астана је успешно завршила првенство, вероватно сад може мало више да се фокусира на Лигу Европе. Претпостављам да их и тај убедљив пораз из Холандије негде жуља, тако да очекујем да ће – пробати. Ништа није искључено – резонује Саво Милошевић.

Нонсенс: Партизан игра боље у Европи него у првенству, могу ли навијачи можда да рачунају и на ту карту?

– Сигурно да је екипа мотивисанија за Лигу Европе, поготово кад је у питању овако велики противник. С обзиром на снагу и величину Манчестера, не мора то да буде никаква гаранција. Понављам, најбитније је да прикажемо максимум, видимо где смо у овом моменту. Измерили смо се у првој утакмици, видели да можемо много – то је добро, било би лепо да то сад потврдимо. То би значило да београдско издање није било случајно.

Сви су спремни?

– Јесу...

Очекујете ли од судије из Финске да буде фин, за разлику од „естрадног Шпанца” (Хавијера Естраде)?

– Надам се да нећемо да причамо о суђењу после утакмице.

Рекосте после убедљивог тријумфа Партизана над Војводином да сте забринути због пораза Манчестера од Борнмута?

– Нисам забринут, али је горе за нас што је Јунајтед изгубио пре неки дан. С обзиром на то да доста шкрипи у првенству, сигурно да ће пробати да што пре обезбеде пролаз у групној фази Лиге Европе. Знам како бих ја размишљао. Учиниће све да добију утакмицу.

Мења ли то нешто у вашим плановима?

– Не...

Дакле, на „Олд Трафорд” истрчаће офанзивни Партизан?

– Да!

Можете ли да претпоставите Манчестеров тим?

– Не, заиста. Очекујем да ће у односу на дуел у Београду почети још неки првотимци, међутим, не могу да тврдим.

Прораде ли емоције кад крочите у Енглеску?

– Да, ту сам ситуацију већ имао кад смо играли у Велсу, мање – више то је исто. Увек се подсетим неких ствари...

Какав вам је са Астон Вилом скор против Јунајтеда?

– Лош...

Добитни тим не треба мењати: стартери из окршаја с Војводином почеће и вечерас на Острву?

– Не бих да откривам...

Семафор Л групе Лиге Европе:

1. коло (19. септeмбар):

Партизан - АЗ Алкмар 2:2 (Натхо 42. једанаестерац, 61 - Стенгс 13, Боаду 66)

Манчестер јунајтед - Астана 1:0 (Гринвуд 73)

2. коло (3 октобар):

Астана - Партизан 1:2 (Сигурјонсон 85 - Садик 29, 73)

АЗ Алкмар - Манчестер јунајтед 0:0

3. коло (24. октобар):

Партизан - Манчестер јунајтед 0:1 (Марсијал 43. једанаестерац)

АЗ Алкмар - Астана 6:0 (Копмеинерс 39. једанаестерац, 83. једанаестерац, Боаду 43, Стенгс 77, Сугавара 85, Идриси 90+2)

4. коло (7. новембар):

Манчестер јунајтед Партизан у 21

Астана - АЗ Алкмар у 16.50

5. коло (28. новембар):

Астана - Манчестер јунајтед у 16.50

АЗ Алкмар - Партизан у 18.55

6. коло (12. деценбар):

Партизан - Астана у 21

Манчестер јунајтед АЗ Алкмар у 21

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bons
Kako lepo vece.Mnogo mi je lepo.Laku noc grobari.
Djeneral Draza
Evo bas gledam Astana-AZ, debakl Astane kod kuce. Tezak , pretezak posao ceka Partizana, cak i da nekako pregura Junajteda, jos teze ce biti u Alkmaru, odlicna ekipa, brza, mlada, napadacka, kao lanjski Ajaks. Sumnjam da moze Partizan do drugog mesta, ali valja se boriti pa sta bude.
Tosic?
Opet sa desetoricom...
Labud
Valjda Savo to vidi. Dati mu zadnjih 20 minuta. Ovako mu klinac od 18 godina na toj strani decu napravio.
Karlo Veliki
Partrizan veceras nema sta da izgubi, a od Mancester Junajteda nije sramota izgubiti. Vazno je izaci hrabro na Old Traford i muski braniti crno-bele boje.. Sinoc smo videli kako ne treba igrati. Verujem da Partizan ume drugacije. Ako nema tako skupe igrace ima bar one koji se ne predaju lako.
Jeste
Od Fergusonovog Junajteda ne, ovaj Junajted je u donjem delu tabele i jos ovo takmicenje igra sa B sastavom.
Pigeon
Sve je moguce. Ono sto ocekujem od Partizana je muska borba, trcanje i zalaganje. Skoro sam komentarisao Slaviju, pa bih opet. Kuci su igrali odlicno i ipak izgubii od Barse, ali su se i u narednoj utakmici isprsili i uz dozu srece ipak iscupali bod. Hocu da kazem da se trud obicno isplati. Neka daju koliko mogu, bez rezerve i niko im nece zameriti cak i los rezultat. Ipak je MU iz "druge dimenzije". Pozdrav svim partizanovcima!
Zuk
Hvala i zivi nam bili svi nasi navijaci a oni drugi neka crkavaju od muke.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.