Почетна / Фудбал / Партизан

Јунајтед лако са Партизаном, европско пролеће све даље

Црвени ђаволи се у најјачем саставу поигравали са београдским црно-белима
ФОТО: EPA/PETER POWELL

Манчестер јунајтед – Партизан 3:0 (2:0)

Манчестер Стадион: Олд трафорд. Гледалаца: 62.900. Судија: Матиас Гестраниус (Финска). Помоћници: Јан-Петер Аравирта и Мико Алакаре (Финска). Жути картони: Јанг (Манчестер јунајтед), Натхо, С. Павловић (Партизан). Стрелци: 1:0 Мејсон Гринвуд у 22, 2:0 Ентони Марсијал у 33, 3:0 Маркус Рашфорд у 49. минуту.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Ромеро, Ван-Бисака, Мегвајер, Рохо, Јанг, Фред (од 63. Гарнер), Мектоминеј (од 75. Лингард), Гринвуд, Мата, Рашфорд (од 67. Переира), Марсијал. Тренер: Оле Гунар Солскјер.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, С. Павловић, Остојић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Натхо (од 60. Тошић), Асано (од 70. Ф. Стевановић), Сума, Садик (од 86. Ивановић). Тренер: Саво Милошевић.

 

Партизан је све даље од европског пролећа после лоше игре и убедљивог пораза у Манчестеру!

Тренер Црвених ђавола променио је скоро пола тима у односу на меч у Београду, на терену није било Џонса, Лингарда, Гарднера и Вилијамса

Стратег црно-белих Саво Милошевић само је уместо Тошића убацио Шћекића.

ВИДЕО: Манчестер јунајтед - Партизан 3:0 (2:0).

2. минут: Оправдано је поништен гол Рашфорда због офсајда.

4. минут: Садик је, такође, постигао гол лобом, али је и тај погодак поништен због офсајда.

7. минут: Ван Бисака је центрирао по земљи са десне стране, окрзнуо је штопер Павловић, дошла је на тацну Рашфорду који је пласирао, на срећу црно-белих метар поред стативе.

9. минут: Сјајан лажњак Мате код гол-аут линије, повратна за Рашфорда на три метра од гола, кренуо му је у сусрет Стојковић, бацио се и одбранио, а из другог покушаја докопао се и лопте.

12. минут: Садик је обигравао око казненог ривала, додао Шћекићу, подигнуо је везиста лопту, пребацио одбрану ривала, утрчавао је Асано, али је није добро закачио.

15. минут: Поново је пробио по страни Ван Бисака, набацио усамљеном Рашфорду на волеј на 11 метара, а он је лансирао лопту небу под облаке.

22. минут: На двадесетак метара лопту је примио Рашфорд, а онда је између шесторице играча Партизана проследио на десну страну до гринвуда, који је на десетак метара заломио Урошевића у казненом, а онда лако матирао Стојковића - 1:0.

26. минут: Сума је вукао контру, кад је стигао до двадесет метара одлучио се да гађа десну страну гола, промашио је за метар, два.

27. минут: Марсијал је шутирао са 17 метара искоса, лопта је завршила који центиметар изнад рашљи гола Партизана уз уздахе са трибина.

33. минут: Урошевић је пробао са бековске позиције да испуца лопту, лопта је завршила код Марсијала, отресао је ван казненог Павловића, у казненом су клизећим пробали да га зауставе прво Остојић, па опет Павловић, нису успели, дошао је Француз после слалома до Стојковића и онда испод њега гурнуо лопту - 2:0.

34. минут: Могао је Марсијал да постигне два гола у два минута. Изгубио је Шћекић лопту на својој половини, добио је Француз пас у простор, изашао сам пред истрчалог Стојковића, пробао лобом, али је пребацио и голмана и пречку.

42. минут: Нови пас у простор за Рашфорда, опет је био сам испред Стојковића, али погодио га је у незгодно место. Од шансе ништа, а морали су и да потрче Партизанови лекари да чувару мреже укажу помоћ.

45+2. минут: Продор Јунајтеда са леве стране, убачена лопта у петерац, промашио је Марсијал за нови мат.

49. минут: Није га хтело у првом, али је друго отворио на сјајан начин Маркус Рашфорд. Дуга лопта са десне на леву страну, Јанг је уштоповао за Рашфорда, који је налетео и левицом са 13 метара "убио паука" у десном ћошку Стојковићевог гола - 3:0.

52. минут: Са 19 метара из слободног ударца одлично је пробао Јанг, али је лопта лизнула стативу и закопрцала се у мрежи са спољне стране.

53. минут: Павловић је изгубио лопту на тридесетак метара, лопта је дошла до Рашфорда на левој страни, заобишао је чувара, бацио му се у ноге Стојковић и одбранио приземан шут.

59. минут: Гађао је Фред са 27 метара из слободњака под пречку, Стојковић је полетео и лопту избио у корнер.

71. минут: Капитен Црвених ђавола Јанг је пробао да дрибла Тошића код свог казненог, Партизанов резервиста му је одузео лопту, фаулиран је, Јанг је добио жути картон због повлачења.

Семафор Л групе Лиге Европе:

1. коло (19. септeмбар):

Партизан - АЗ Алкмар 2:2 (Натхо 42. једанаестерац, 61 - Стенгс 13, Боаду 66)

Манчестер јунајтед - Астана 1:0 (Гринвуд 73)

2. коло (3 октобар):

Астана - Партизан 1:2 (Сигурјонсон 85 - Садик 29, 73)

АЗ Алкмар - Манчестер јунајтед 0:0

3. коло (24. октобар):

Партизан - Манчестер јунајтед 0:1 (Марсијал 43. једанаестерац)

АЗ Алкмар - Астана 6:0 (Копмеинерс 39. једанаестерац, 83. једанаестерац, Боаду 43, Стенгс 77, Сугавара 85, Идриси 90+2)

4. коло (7. новембар):

Манчестер јунајтед Партизан 3:0 (Гринвуд 22, Марсијал 33, Рашфорд 49)

Астана - АЗ Алкмар 0:5 (Боаду 29, 77, Мидтсјо 52, Идризи 57, Хацидиакос 76)

5. коло (28. новембар):

Астана - Манчестер јунајтед у 16.50

АЗ Алкмар - Партизан у 18.55

6. коло (12. деценбар):

Партизан - Астана у 21

Манчестер јунајтед АЗ Алкмар у 21

Коментари43
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jug
Vidim ovde UTAPAJU TUGO ONI KOI U DVE UTAKMICE PRIMIŠE DEVET GOLOVA! Ej bre BRUKATE SRBIJU!
Željko Pavlović
Nije. Da se pobedi AZ u Hagu.
nemam pojma
Koliko god pokušavali da izjednačite, 9 NIJE JEDNAKO 4! Kao što i TRI boda nije jednako 4 BODA. Partizan je zasluženo izgubio drugu utakmicu sa Mančesterom, ali PRVU NIJE. Gde mu nije sviran čist penal, a koji je sviran engleskoj ekipi. Znači, zasluženo bi bilo da je uzeo 1 bod iz ta dva susreta. Sa druge strane Totenhem, engleski klub manje slavnog imena od trostrukog prvaka Evrope, MU, rasturio je zasluženo zvezdu, RASTURIO, dao 9 golova a mogao još nekoliko. Partizan nije ponižen za razliku od komšija, koliko god pristrasni mediji pokušavali da pretstave drugačije. Drugo, AZ je klub koji vredi 30 mil. evra više od FKP. Ima igrače procenjene na 12 i 10 mil. evra, i bolja je ekipa od Partizana. Partizan nema šanse u Holandiji, radi se o mnogo bržoj, talentovanijoj ekipi, koja ogromnim koracima napreduje. Tako da je za Partizan uspeh svaki bod, pobeda protiv Astane, za još veći koeficijent i zarađen novac od UEFA.
Pigeon
Evro prolece nije nista dalje, nego sto je bilo i pre ove utakmice! Ovo su ocekivani rezultati. Druga je stvar sto mediji naduvavaju. Partizan je svoje prosuo na JNA i protiv MU i protiv AZ, uzevsi samo 1 bod i to je odmah bilo jasno da ce biti jako, jako tesko. Dobiti AZ da strani? Mozda i moze, ali ne sa ovakvim izdanjem...
Madjionicar
Nadam se i nadacu se do kraja, ali objektivno AZ je bolji (ja bih rekao, bolji i od Mancestera u ovom momentu) i nije nikako realno da ocekujemo tu pobjedu u Holandiji. Imali smo svoje sanse u Beogradu i protiv njih i protiv Engleza, nismo ih iskoristili i to je to. Sve u svemu, ja nisam razocaran igrama u Evropi ove sezone, ali jucerasnji poraz mi je bas pao tesko, ne zbog poraza nego zato sto nismo uopste igrali nego smo samo izbijali loptu naprijed i branili se cijelu utakmicu (kao Zvezda u LS). A onda smo jos zadnjih 10-15 minuta, kad su nam ljudi pustili malo da igramo i drzimo loptu u nogama, samo zadrzavali igru i kao da smo jedva cekali kad ce se utakmica zavrsiti da ne bi kojim slucajem primili jos 3 gola. 90% ovih igraca vise nece nikad imati priliku da igraju na Old Trafordu i ti cekas kad ce sudija da svira kraj?! Meni to nikako ne ide u glavu. Jedini je Suma letio terenom (mada nemam sta prigovoriti ni ostalim strancima) jer zna covjek da ga je sinoc gledao cijeli svijet.
gropn III
objektivno, realno stanje i surova stvarnost ! Mancester, milioni, selekcija,tradicija .... sve je protiv naseg Partizana ! i sada bi naklakse bilo da vam se horski pridruzim i pocnem "pu, Savo, pu Celo, pu Vazuro, pu Vucelo ... " NECU ! ja Partizan volim NE zbog imena, funkcionera. uspeha, ili neuspeha, nego branim godine i godine ceptenja, sikiracije radosti koje sam prosao uz ovaj klub ! jasno je da smo mogli jos najmanje 3 da primimo ... ali igraci Partizana su igrali koliko su mogli ! i sada horski " uzeli su pare, slaba pojacanja, menadzeri ..." ma NE ZANIMA ME ! navijacu, bodricu, i strepeti za Partizan dok sam ziv! takav mi je bio otac, takva su mi deca ! To je deo TRADICIJE ! juce sam saznao da sam uzivo gledao JEDNU od 100 najboljih Evro meceva ikada (revans sa Kvins Parkom) ! za mene je to isto kao da sam dotakao Raj ! prema tome, crno beli GLAVU GORE ! " MI VOLIMO I BODRIMO, SAMO JEDAN KLUB NA SVETU CELOM ! I PEVAMO SVAKI DAN, SAMO NAPRED PARTIZAN" !
partizanovac
Napred!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.