Почетна / Фудбал / Партизан

НАЈВЕЋИ ТРАНСФЕР ПАРТИЗАНА У 21. ВЕКУ - Павловић остаје до јуна на позајмици

Партизанов вундеркинд прошао лекарски преглед у Монаку и питање је дана кад ће да потпише уговор, уз опцију по мери црно-белих
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

И последња препрека највећем Партизановом трансферу у 21. веку је отклоњена: Страхиња Павловић је прошао и лекарски преглед у Монаку!

Дакле, не постоји више ни најмања кочница за сеобу црно-белог вундеркинда у Кнежевину, у понедељак, током боравка „високе” делегације Парног ваљка у Француској са утаначеним и финансијским детаљима: 10 милиона евра за обештећење и још три кроз бонусе (два – ако одигра 20 утакмица, један – избори с новим клубом учешће у Лиги шампиона или Лиги Европе).

И, још једном договореном ставком, без сумње – такође битном и по мери јединог српског представника у другом по рејтингу клупском такмичењу на Старом континенту: останком у Хумској, на позајмици, до јуна 2020. и краја сезоне!

Додуше, стисак руку челника Партизана и Монака још није преточен и у парафе на папиру, међутим, то је, тврде упућени, само питање дана, без обзира што еминентни члан Лиге 1 није једини високобуџетни колектив (!) са жељом да приволи свом јату 18-годишњег дефанзивца, бисера стасалог у чувеној мајсторској радионици у „Земунелу”. Треба ли Кнежевима савет: пожурите?!

Подсетимо, рођени Шапчанин летос је био већ виђен у Лацију (трансфер вредан 5,5 милиона евра), али – Римљани су у последњи час одустали, разлог – штоперови проблеми са срцем. У међувремену, Парни ваљак је чак и од познатих европских лекара, пославши им на увид здравствени картон и резултате, добио преко потребни деманти италијанске дијагнозе, те...

Идентичан суд донели су и француски доктори, уз напомену: део Партизанове експедиције у земљи Галских петлова био је и Сеад Малићевић, задужен за здравље фудбалера црно-белих.

Био је то, дефинитивно, тренутак да председник Милорад Вучелић, генерални директор Милош Вазура, доскорашњи спортски директор Ивица Илиев и Павловићев менаџер Звонимир Вукић (некадашњи ас Парног ваљка и репрезентативац) додатно развуку осмехе.

Клуб са Топчидерског брда вишеструко је профитирао: финансијски – другом најуноснијом продајом икада (једино испред – одлазак Матеје Кежмана у ПСВ: лето 2000, 27 милиона марака) и спортски – Страхиња Павловић биће и на пролеће од сувог злата за остварење највиших такмичарских циљева.

Задовољство на стадиону повише Аутокоманде...

ПОТВРДА И ИЗ КНЕЖЕВИНЕ - Петров: Да, гледамо га

Олег Петров, потпредседник и извршни директор Монака, за француске медије казивао је о потезима Кнежева у зимској пијаци и, наравно, куповини Страхиње Павловића:

- Ове зиме нећемо да потпишемо много играча. Припремамо се за следећи летњи прелазни рок...

Међутим, прелазак Партизановог вундеркинда је, по свему судећи, већ уговорен:

- Нећу тренутно да дајем коментар, али да, Павловић је играч који напредује, стиче искуство и гледа га неколико клубова. Монако је један од таквих.

Напоменимо: Петров је „десна рука” председника Кнежева Дмитрија Јевгеневича Риболовљева (са 6,8 милијарди долара капитала 224. на Форбсовој листи), по упућенима – пре извесног времена у Београду, на иницијалним преговорима са црно-белом врхушком.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa yumbas
dosta kritikujem nase igrace ali I sa pravom jel mi se cini da ih dosta igra zbog nekoga . Raznorazni Pesukici, Zakarici ....sacuvaj boze sta se tu skupljalo godinama. Pavlovic je stvarno dobar igrac I jedan od retkih koji se vec dobro dokazao iako mlad. Jak, dobar 1na 1 bez velikih I cestih gresaka, zna I da iznese loptu ubaci se napred ....stvarno dobar.
misa yumbas
kad jedan klub ponudi 10 miliona onda I ostali pocinju da pokazuju interesovanje .Da smo pametni da ga ne prodajemo uzeli bi za godinu jos vise . Na kraju ipak najtuznije je da pola od ovih para a ako ne I vise od toga nikad nece videte klubsku kasu !!!!!!!!!
Madjionicar
Sve, sve, ali procenti od sledece prodaje se ne spominju nigdje. Da li to znaci da nismo nista naucili na slucaju Milenkovic ciji ce procenti (da su uzeti) jednog dana vrijediti daleko vise od onih 5 i po miliona koliko smo za njega dobili ili smo mozda ipak nesto naucili, ali pametno cutimo o tim procentima da bi danas-sutra pojedinci mogli te pare od procenata da lakse strpaju u svoje dzepove? Uvijek ista prica sa ovim Partizanovim upravama – ili nemaju pojma sta rade ili namjerno rade na Partizanovu stetu. Bas je bilo tesko uzeti 10 miliona na Pavlovicu u pm. Kao da 18-ogodisnjaci kao on rastu na drveci, pa je trebala neka pretjerana sposobnost da mu se nadje kupac u Evropi.
misa tumbas
sto da se dogovaraju za buduce procente kad Vazura I drustvo ne znaju kolko ce ostati u buducnosti? Njima je bolje da drpnu sto pre I sto vise
Cika sa drveta
Lako je napraviti igraca kao Pavlovic. Ali napraviti upravu kao sto je ova crnogorska, bas tesko. Oni su jedinstveni. Pa sta nam je vaznije?
Joco
Ja momku želim veliku karijeru ali se bojim da ne prođe kao većina naših mladih igrača koji su prerano otišli.
Mika-alas
U nasoj ligi imas ovakve igrace kao on koliko hoces....jedino sto kod nas ako ne igras za bg.blizance nisi ni za sta.....neka se prosetaju malo menadzeri po ovim nizim rangovima nase lige od Pirota pa na dalje ima igraca na toj poziciji kojima Strahinja ne moze da cisti kopacke....
misa tumbas
haha sto lupas...igrati u Pirotu I Ligi evrope je noc idan. I ja sam najaci na terminu kad igramo sa firmom ....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.