Почетна / Фудбал / Партизан

Павловић: Биће ми тешко да престигнем Ивановића

Лазар Павловић, Партизаново 18-годишње благо, са два гола Спартаку истакао кандидатуру за најбољег стрелца у Купу Србије
ФОТО: М. Спасојевић

Лазар Павловић - Партизаново благо, уз презимењака Страхињу најсјајнији изданак из црно-беле „класе 2001”, већ са премијерним корацима у првом тиму уз видљив кофер знања са извором порекла - мајсторска радионица у „Земунелу”, једноставно - вундеркинд саздан од материјала за бљештав сјај и на европској сцени.

У смирај овдашњег лоптања, продукт ванредног стања и пандемије коронавируса, нарочито учинковит - сјајан у тријумфима Парног ваљка против Спартака (куп) и Вождовца (првенство), са приграбљеном шансом на изворној позицији „десетке” (услед повреде Сејдубе Суме) и, уз консензус стручног штаба и навијача, у потпуности искоришћене.

Фудбал је стао у лош час по вас, таман кад сте почели стандардно да играте и постижете голове. Kолико вам је криво и јесте ли помислили: зар је баш морало све ово?

- Наравно да ми је криво, ухватили смо добар ритам и почели да побеђујемо, али ситуација је таква да морамо озбиљно да схватимо ове околности да би се што пре вратили тамо где смо стали - казује 18-годишњи популарни Лаки, непосредно по импровизованом тренингу у кућним условима.

Kуп је, очито, ваше такмичење, прошлог пролећа управо сте дебитовали у полуфиналу против Радничког у Нишу, ако се настави ова сезона - хоће ли Партизан да га освоји и ви, можда, престигнете Ђорђа Ивановића по броју голова (пет)?

- Волео бих да се настави и надам се да ћемо да освојимо куп и наставимо традицију. Што се тиче престизања Ђолета Ивановића, биће веома тешко, међутим, надам се да ћу да постигнем доста погодака.

Имате част да носите број 10. Да ли можда знате још неке тако младе играче у европским клубовима с тим бројем на леђима и који је вама омиљени фудбалер с десетком?

- Стварно је велика част носити тај број у овако великом клубу, не знам да ли има тако млад играч са тим бројем још негде. Омиљени фудбалер с десетком ми је, наравно, Меси - закључио је Лазар Павловић, без сумње - зналац с лоптом огромног потенцијала, по стручњацима - предодређен за велика дела.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.