Почетна / Фудбал / Прва лига

ПЛС: Пироћанци од сна до јаве, заустављен лидер (ВИДЕО)

Бледи Крагујевчани у граду поред Нишаве, дуел имењака обележио ауготол Варјачића
ФОТО: Раша Ст.

РАДНИЧКИ - РАДНИЧКИ 1923 1:0 (0:0)

Стадион: Градски у Пироту. Судија: Давид Матић (Нови Сад). Помоћници: Никола Милосављевић (Београд), Милош Милићевић (Александровац). Жути картони: Толић, Дојкић, Миленковић, Влаовић (Раднички, Пирот), Никодијевић, Ћировић, Видовић (Раднички 1923).

РАДНИЧКИ: Докић, Манчић, Ивановић, Полић, Дојкић, Миленковић (Гајић), Милошевић (Апостоловић), Кукољ (Илић), Влаовић (Стојанов), Петров, Костић-Милутиновић.

РАДНИЧКИ 1923: Лукић, Петровић (Илић), Никодијевић (Ђукановић), Ковачевић, Ћировић, Видовић (Аврам), Варјачић (Максимови), Видовић, Вићентијевић, Филиповић, Ристовић (Томић).

 

Сусрет имењака на стадиону крај Нишаве заслужено је завршен поразом фаворизованих Крагујевчана од борбеније екипе Пироћанаца.

То се није могло закључити на почетку, чак и током првог полувремена. И једна и друга екипа више су биле заокупљене игром од шеснаестерца до противничког шеснаестерца, него да покушају да погоде мрежу. З

а бележницу није било ни полушанси, а једини ударац у првих 45 минута имао је Костић-Милутиновић, али голману Лукићу у руке.

У другом полувремену Крагујевчани су у 55. минуту преко Никодијевића шутирали на гол домаћина, али лопта се завршила у блоку одбране пиротског Радничког.

Прва права шанса на супротној страни за домаћине била је у 60. минуту кад је на центаршут Влаовић шутирао у доњи угао, али није изненадио голмана Лукића. И онда се гол дуго није чекао.

У 64. минуту лопту је добио са леве стране капитен Толић, шутирао у свом стилу снажно, а Варјачић погодио своју мрежу. Резултат који су домаћини сањали, али и заслужили од првог минута.

Брзоноги Кукољ је у 72. минуту кренуо сам у контранападу, али није био довољно концентрисан и идеалну прилику претворио је у промашај.

Вредно је кад се говори о доброј игри Пироћанаца у другом полувремену поменути мајсторије Немање Милошевића који је много минута провео сам у шеснаестерцу гостију, али је дриблинзима, мајсторским додавањима и изненадим ударцима на гол представљао сталну опасност за госте.

Тек у 74. минуту Крагујевчани су упутили први ударац у оквир гола, али лопта је била у рукама голмана Докића. И тако до краја успели су Пироћанци борбенијом игром, већим срцем и жељом да сачувају изузетно драгоцену победу и освоје бодове у борби за опстанак у друштву прволигаша.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sz
Da li taj kabel ulazi u super ligu?
mare fkv
Ma jok, ulazi Kolubara. Provereno.
Mile
Igrac Radnickog 1923 namerno daje gol ramenom

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.