Почетна / Фудбал / Прва лига

ПЛС: ИМТ маестралан, Шапчани потонули до дна

Трактористи у великом стилу савладали прошлогодишњег Суперлигаша
ФОТО: М. Антић

ИМТ – MAЧВА  6:1 (2:0)

Стрелци: Савић у 20. и 36, Зорић у 54, Радочај из једанаестерца у 60, Луковић из једанаестерца у 74. и Стојановић у 89. за ИМТ, а Мићановић у 68. за Мачву.

Стадион ИМТ-а. Гледалаца: 600. Судија: Давид Матић (Нови Сад). Помоћници: Никола Милосављевић (Београд), Предраг Рађен (Нови Сад).

ИМТ: Којић, Зорић, Марковић, Глишић, Стефановић (од 64. Вукић), Ивковић (од 64. Луковић), Лучић (од 64. Стојановић), Стаменић (од 76. Еламе), Савић, Џиновић, Радочај (од 76. Ђуричин).

МАЧВА: Самуровић, Јеврић, Марковић (од 46. Кукуљичић), Белић (од 59. Мићановић), Арамбашић, Марјановић, Мијаиловић (од 73. Сладојевић), Адамовић, Пејчић (од 59. Стевановић), Ристовић (од 59. Арнаутовић), Николић.

 

Пола туцета лопти завршило је у мрежи лоших Шапчана, а по ономе што су разиграни трактористи приказали на терену, могли су да броје и до десет.

Већ у петом минуту утакмице која је протекла без картона, зицер је имао Зорић, шутирао је у голмана Самуровића. Радочај је, мало касније, убацио лопту, Ивковић је закачио главом и завршила је поред стативе.

Чувар мреже Шапчана спречио је, у 19. минуту, да лопта после Џиновићевог ударца са 20 метара заврши под пречком, али то је био увод за вођство домаћина.

После корнера и враћене лопте на десну страну, центрирао је Радочај, а Савић шутирао главом. Самуровић је лопту одбио до стативе, али вратила се штоперу домаћина и ногом је сместио у мрежу.

Дефанзивац црвених памтиће прво полувреме, у стрелце се поново уписао у 36. минуту. Корнер је извео Стефановић, а после Савићевог ударца главом лопта се од пречке одбила у мрежу.

Низ шанси пропустили су пулени Бојана Круља чим је почело друго полувреме. Највећу када је Стаменић направио дар-мар, па упослио Ивковића, који је имао пред собом празну мрежу, а погодио стативу.

Гол је висио у ваздуху, а пао је у 54. минуту. Радочај је поново био нерешива енигма, а упорном Зорићу коначно се посрећило да се упише у стрелце. Шест минута касније – исти актери. Зорић је оборен у казненом простору, а Радочај био сигуран са 11 метара – 4:0.

Најлепши гол, ипак, постигли су гости. После дуге акције, Мићановић, некадашњи играч ИМТ-а, ефектном параболом са 20 метара послао је лопту у  угао, пребацивши голмана Којића.

После играња руком у 74. минуту досуђен је још један пенал за трактористе. Реализовао га је Луковић – 5:1. Могао је, на дебију у новом клубу, да се радује и Камерунац Еламе, али пропустио је стопостотну шансу. Истакао се, међутим, у завршници, као асистент Стојановићу - 6:1!

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.