Почетна / Фудбал / Прва лига

Радник славио у Ужицу и наставио пут ка елити

Испрсили су се Ужичани пред лидером, у другом мечу за редом крај Ђетиње одиграли неупоредиво борбеније него против Колубаре, али награда није стигла ни у виду утешног бода.
ФОТО: М. Јелисавчић

Слобода – Радник 1:2 (1:1)

Стрелци: Црномарковић у 36. за Слободу, Живковић у 20. и Миловановић (из једанаестерца) у 63. за Радник

Градски стадион у Ужицу. Гледалаца: 500. Судија: Лазар Лукић 7. Помоћници: Бојан Бановић, Драган Богићевић (Београд). Жути картони: Црномарковић, Дошљак, Долмагић (Слобода), Миловановић (Радник). Црвени картони:  Миличић (Слобода) и Миловановић (Радник).

СЛОБОДА: Тасић, Миличић, Ристић, Бабић, Милекић, Босман (од 85. Ковачевић), Грујичић, Дошљак, Поповић (од 78. Јанковић), Лекић, Црномарковић (од 67. Долмагић).

РАДНИК: Шејић, Миловановић, Крстић, Стојановић, Вукмировић (од 76. Овусу), Мемедовић (од 85. Белошевић), Јовановић, Недовић, Лазић, Баранин, Живковић.

 

Радник је на почетку показао колико је опасан из прекида, после убацивања лотпе из корнера Крстић је ударцем главом шутирао поред стативе. Између шанси гостију, Слобода је извела добар напад, после Лекићевог центаршута, Миловановић је у последњи час, испред Дошљака, избио лопту у корнер.

Босман је, у 20. минуту, изгубио лопту на центру, уследила је брза акција по левом крилу, Мемедовић је послао на 12 метара од гола, натрчао Живковић и сместио је у доњи угао – 0:1.

Уследио је напад Слободе, Црномарковић утрчао у казнени простор, док се борио да исконтролише лопту с леђа је натрчао Живковић, фудбалер Слободе је пао, али Лукић није сматрао да је било разлога за пенал.

Боље се Црномарковић снашао неколико минута касније. На додавање Дошљака, Поповић је шутира са 14 метара, штопери гостију су бликорали лопту, Црномарковић избио из другог плана и са петерца матирао Шејића.

Гол одлуке пао је после корнера: Тасић је каснио са истрчавањем, Миловановић главом шутирао у угао, где је на гол-линији Миличић играо руком и зарадио црвени картон, а Миловановић није дао ни промил шансе Тасићу да одбрани шут са 11 метара.

Ужичани су настојали да избегну пораз, после другог  жутог картона Миловановића имали су 15 минута да  учине нешто више, али Сурдуличани им нису дозволили да се размахну. Само једном Шејић је био на озбиљном искушењу, у четвртом минуту надокнаде снажан Лекићев шут са 20 метара скренуо је изнад пречке.

Семафор 19. кола Прве лиге Србије:

Слобода – Радник 1:2

Колубара – Моравац 0:0

Металац – Слога (К) 2:0

Инђија – БСК 1:0

Бачка – Бежанија 2:0

Синђелић – Јединство Путеви 1:0

Одложено:

Јавор Матис – Слога (ПМ)

Мачва – Пролетер

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Igor
Dr siguran sam danisi gledao utakmicu cim pominjes neke nedosudjene penale.Dobar fudbal su igrale obe ekipe, bez kalkuliacija, otvoreno,cvrsto.na solidnom terenu kakvi su vremenski uslovi bili.Razlika u kvalitetu ekipa je oducila ishod ove utakmice.Da bi ti bilo lakse procitaj izjavu trenera Slobode posle utakakmice.koji na gospodstven nacin cestita biranim recima pobedu boljoj ekipi.
dr
2 cista penala nisu svirana za Slobodu, toliko o tome
Sevojno
Tebi @dr, baš nedostaje Piskavac!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.