Почетна / Фудбал / Прва лига

СОЛДАТОВИЋ ДОСОЛИО: Лозничани разочарани суђењем

Да ли то неко шаље сигнал на Лагатор да Лозница није пожељна у Првој лиги Србије? Како на други начин протумачити оно што се дешавало у последње две утакмице на овом стадиону где су домаћини остали ускраћени за четири бода.
ФОТО: З. Јанковић

Пенал није досуђен против ЧСК Пиваре и Лозничани су то некако прогутали, али за дешавања у суботњих 90 минута, у ремију са Доњим Сремом (1:1), требало би имати јак желудац.

- Можемо да разумемо нечије ружне и уочљиве намере, али ово превазилази мере укуса. Нисмо без разлога сумњичави, јер неко нас гура у поразе, уплашили су се доброг старта Лознице и желе да нам сасеку крила. Крајње је време да се стане на пут оваквој појави и среди стање. Издижемо се изнад таквог понижења, смирујемо страсти и према свима остајемо гостољубиви. Код куће немамо поштено суђење, улажемо велики новац и питамо се где то води – јадикује Зоран Грујичић, председник Лознице.

Доњи Срем је немоћ демонстрирао фудбалском опструкцијом, између осталог превијањем играча по терену и симулирањем, али провокативни део тактике је толерисан.

На ивици толеранције било је неколико судијских одлука у првом полувремену када је Лозница заустављена пред голом ривала. Врхунац судијских грешака у низу уследио је у финишу, дезоријентисани Иван Стаменковић доделио је беку гостију Солдатовићу други жути картон, али без искључења!?

Тек на интервенцију четвртог судије Јована Шегрта, после више од три минута, послао је Солдатовића у свлачионицу.

- Суђење је, очигледно, било тенденциозно, усмерено против Лознице. Све је темпирано, јер на Лагатору нико не омета судије и не малтретира их, као што они раде нама. Поручујемо ФСС да се позабави регуларношћу такмичења док не буде касно, реч је о материјалној повреди правила игре. Не тражимо много, само чисто такмичење. Лозница је из унутрашњости, али амбијент нам није провинцијски. Како смо поносни на играчки кадар, задовољство нам је што имамо такву посету и верну публику. Чак се и противници диве атмосфери на Лагатору, док на другој страни гутамо пилуле горке попут пелена – јасан је Зоран Грујичић, уз нагласак да фудбалска радост на Лагатору није истрошена.

У ремију са Доњим Сремом још један победнички сценарио није остварен. Не заобилазећи чињеницу да је било слабости у издању домаћина, ван спортске ствари окупирају у размишљањима и коментарима немилих суботњих збивања. Терен има приоритет. За друге игре Лозничани нису заинтересовани, то отворено поручују. 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SS
Bravo Deni. Slazem se. Zasto ne daju 3 gola !?! Dokle ce sve nase ekipe da kukaju na sudije? Neka vec jednom nauce da igraju fudbal i kako da daju golove iz igre a ne samo da cekaju da dobiju neki penal!!! Zato nam je i fudbal u totalnom rasulu.
Ideal
Daj tri gola kada ti sudija ne svira nijedan faul na protivničkoj polovini već dopusti grubu igru u kojoj gubiš loptu na sredini terena, a potom sevaju kontre. Uz to, isključi ti igrača zbog toga što je prigovorio da igrač sa 2 žuta kartona nije napustio igru, a pomoćni sudija ti maše svaki put kada izađeš 1 na 1 sa golamnom i kao vrhunac ponište ti regularan gol. Da si igrao fudbal, znao bi koliko sudija može da te ošteti.
Pojilo
Oduvek su se igrale zakulisne radnje na terenu Lagatora, a protiv Loznice. Dakle još u periodu kada je Loznica 90-tih igrala tzv. Prvu B ligu. Bilo je utakmica gde su pojedini klubovi odučili Loznicu od fudbala kao što je to bio slučaj kada je gostovao Radnicki sa Novog Beograda i kada su ljudi dobili 3-1 u Loznici potpuno čisto. Međutim, lozničkoj publici se i danas prevrće želudac kada se sete "čuvenog" sudije Krstivoja Filipovića i njegovog deljenja (ne)pravde protiv Obilića, Zemuna I OFK Beograda. Taj trend se na žalost nastavlja i u ovom prvenstvu, a što je najgore sve to se dešava pred 1.500 - 3.000 ljudi. Loznica je uvek imala publiku, tim je oscilirao u kvalitetu, ali podrška sa tribina je uvek tu i što je najbolje tu publiku ne možete prevariti jer zna fudbalsku igru. Ako FSS želi da ponovo gurne Loznicu u niži rang onda neka nastavi ovako. Čisto da se zna da je u toj Loznici igrao jedan Kežman, Stojković, Milinković, Nemanja Maksimović i ko zna još koliko odličnih igrača.
Danny
Dokle ce sve nase ekipe da kukaju na sudije? Neka vec jednom nauce da igraju fudbal i kako da daju golove iz igre a ne samo da cekaju da dobiju neki penal!!! Zato nam je i fudbal u totalnom rasulu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.