Почетна / Фудбал / Прва лига

Jaпанац задовољио, Мрдаковић погодиo после 11 година

Романтичари и Будућност одиграли пријатељски меч (2:2), искусни голгетер изједначио и постигао први гол за ОФК Београд после више од деценије
ФОТО: Д. Жарковић

ОФК Београд – Будућност (До) 2:2 (0:2)

Београд - СЦ ФСБ на Ади Циганлији. Гледалаца: 100. Судија: Дејан Трипковић (Београд). Помоћници: Никола Рабреновић и Никола Боровић (Београд). Стрелци: Цуцкић (из једанаестерца) у 52. и Мрдаковић у 73. за ОФК Београд, Суботић у 23. и Добријевић у 40. за Будућност.

ОФК БЕОГРАД: Матек, Јасуоко, Шаренац, Трајковић, Златковић, Цуцкић, Ратковић, Ђокић, Денковић, Стојановић, Радуновић. Играли су још: Вранеш, Марјановић, Живановић, Шишков, Мрдаковић, Лука, Станковић, Секулић.

БУДУЋНОСТ: Јадранин, Лучић, Ђушић, Радуловић, Ђорђевић, Јанњић, Недељковић, Јеличић, Суботић, Владисављевић, Добријевић. Играли су још: Смиљанић, Благојевић, Тановић, Ранђић, Дивац, Першић, Кркобабић, Митровић, Кнежевић, Јелачић, Стојковић.

 

Фуриозан почетак Добановчана и два гола предности у првом полувремену, нису деморалисали Романтичаре у покушају да преокрену ток меча и резултат – 2:2.

Прву шансу имао је јапански интернационалац на проби у ОФК Београду Јасуоко, да би у девет минута касније Шаренац неспретно реаговао и лоптом даривао стрелца првог гола – Суботића.

Јасуоко задовољио

Стигао је прекјуче Јасуоко и већ сутрадан с Будућношћу одиграо пробни меч, да се оцењивало, за „осмицу”.

- Јапанац има нешто фудбалски велико – истиче спортски директор, Божидар Миленковић. - Интересантан је играч, живахан, упоран. Умешно је држао десну страну, нашао у стопостотној шанси, потом изнудио пенал. Задовољио јесте, опет, не бих могао у овом тренутку подробније да кажем у вези с његовим ангажовањем. Видећемо... 

Вођство је 40. минуту увећао Добријевић, после кикса голмана Матека. Слабом реакцијом на центаршут, испустио лопту, омогућио је нападачу Будућности да искаже сналажљивост у петерцу.

Агилном Јасуоку било је довољно седам минута у наставку да изникне испред голмана гостију, натера да посегне за рушењем. Цуцкић, сходно таленту и надолазећем фудбалском умећу, био је сигуран са беле тачке.

И, не само што је умањио гол-разлику, припомогао је у 73. минуту Мрдаковићу да постигне првенац у плаво-белом дресу, после 11 година. Искусном голгетеру било је довољно неколико минута да искаже голгетерски нерв и искусно реагује на Цуцкићев центаршут, одбијену лопту сместио је иза леђа Смиљанића.   

Да буде занимљивији финиш, побринуо се млађани Шишков. Неискуство је учинило да посегне за ефектирањем, у жељи да главом „поцепа мрежу” лопту је послао преко пречке.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gogy
Napred Bsk Borca!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.