Почетна / Фудбал / Прва лига

МАЧВА ВИДИ ЕЛИТУ: Леканић: Не дамо трон

Адут Мачве, лидера Прве лиге, Немања Леканић био двоструки стрелац у Лазаревцу у победи 2:1 над Колубаром
ФОТО: З. Лазаревић

Победа Мачве у Лазаревцу имала је јунака. Немања Леканић је са два гола преокренуо резултат и донео клубу из Шапца три бода за сигуран корак према елити.

Рођени Сарајлија стасавао је у еминентним фудбалским школама, а у Шабац стигао, пре две године, из Смедерева. Ненаметљив, пословно упоран и борбен и посвећен колективу и заједничком успеху, стекао је симпатије саиграча и публике.

После озбиљне повреде прошлог лета, током јесењег дела је, углавном, добијао епизодне улоге, да би се добрим играма наметнуо за стартну поставу.

- Требало је времена да се вратим у жељену форму, нисам се предавао и сада је коначно све дошло на место. Утакмица у Лазаревцу је круна вишемесечног повратка, јер сам и у претходним мечевима добро играо, али нисам успевао да се упишем у стрелце. Био је тежак меч, домаћин је ишао на све или ништа, али успели смо да славимо. Пресрећан сам због тога, а још више због невероватне приче у Мачви. Имам срећу да будем део екипе која свакодневно пише блиставе странице историје клуба. Пре само годину и по били смо повратници у Српску лигу и нико нам није давао шансе за брз повратак у прволигашко друштво, а сада смо главни кандидати за Супер лигу – каже Леканић.

До краја првенства остало је још десет кола?

- Много труда и знања уложили смо у походу на врх и не пада нам на памет да челну позицију препуштамо. Трудићемо се да стечену предност и увећамо. Шабачка публика заслужује највиши ранг а и Мачва као клуб где царује добра атмосфера и свако на најбољи начин ради свој посао. Заблистао сам у Лазаревцу, али нисмо подређени индивидуалном учинку.

На реду је утакмица са Оџачанима?

- Сваком противнику прилазимо са максималном озбиљношћу. Знамо да је у питању добар ривал, поготово када је одбрана у питању, али учинићемо све да још једном обрадујемо навијаче. Надам се да су голови из Лазаревца само почетак моје успешне серије, иако је најважније да Мачва добро игра и побеђује у континуитету. Тек ће да буду исписане најлепше странице Мачве – јасан је Леканић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas
Drago bi mi bilo da Macva konacno udje u Super ligu! I u SFRJ i u SRJ stalno su bili drugoligasi, uglavnom oko 2-3 mesta, i nikako nisu uspeli da se domognu eliti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.