Почетна / Фудбал / Прва лига

Вукчевић шокирао Шапчане голом у 90. минуту, бод остао у Београду

Лидер прволигашког каравана Мачва без два бода остала у последњем минуту, Лазаревић погодио мреже на обе стране, Оџачани заслужено дошли до бодова и увећали шансе у борби за опстанак
ФОТО: В. Марковић

Синђелић (Бг) – Мачва 2:2 (1:1)

Београд – Стадион: Синђелића. Гледалаца: 500. Судија: Ђорђе Максимовић (Инђија). Помоћници: Атила Хармат (Суботица), Миљан Мишић (Зрењанин). Жути картони: Пишчевић, Голубовић, Сакић (Синђелић), Леканић, Дамњановић, Станчетић (Мачва). Црвени картони: Дарко Рамовш (представник Синђелића) у 79. минуту, Огњан Дамњановић (Мачва) у 85. минуту. Стрелци: Лазаревић (аутогол) у 45, Вукчевић у 90. за Синђелић, Јевтић у 33, Лазаревић (пенал) у 54. за Мачву.

СИНЂЕЛИЋ: Симић, Милошевић, Тошић (од 74. Голубовић), Пешић, Шапић, Пишчевић, Ракић (од 65. Ивановић), Станковић, Вукчевић, Туфегџић (од 85. Варга), Цакић.

МАЧВА: Митар Пејовић, Филип Пејовић, Ђермановић, Лазаревић, Јевтић, Јовановић, Леканић (од 70. Станчетић), Обровац, Матић (од 90. Ахчин), Гемовић, Живковић (од 58. Дамњановић).

 

Лидер из Шапца оставио је снажнији утисак, али стручни штаб мораће озбиљно да се позабави радовима са одбрамбеном линијом. Шапчани су прокоцкали вођство у финишу првог дела, као и неки минут пре него што је дарежљиви Ђорђе Максимовић означио крај.

Тражили су домаћини, у шестом минуту, најстрожу казну после старта Јевтића над Ракићем. Обровац је извео прекид, а Пишчевић интервенисао у моменту када је лопта ишла ка мрежи. Бек Леканић, бивши играч домаћина, био је спретнији у петерцу, поред корнер линије послао је повратну лопту, намеру је прочитао Синђелићев капитен Пешић и спречио Бојана Матића да буде стрелац.

Цакић је био вештији од Живковића, није било опасности за гол Мачве, затим је ударац из угла извео Обровац, лопта је прелетела дефанзивце Орлића, дочекао је Јевтић и погодио мрежу – 0:1.

Центаршут Туфегџића и шут Ракића главом у доњи угао одбранио је Митар Пејовић. То као да је била најава буђења Орлића. Цакић је центрирао пред Пејовићев гол, Тошић је искоса шутирао из гужве, лопта је на путу ка мрежи погодила Лазаревића и завршила у голу – 1:1.

Симић је прозрео намеру Матића, а онда је Максимовић престрого и са закашњењем досудио казнени ударац за Мачву. Сматрао је да је дуел Тошића и Матића за најстрожу казну. Лопту је узео Лазаревић и искупио се за аутогол са беле тачке – 1:2.

На центаршут Цакића закаснио је Ивановић, затим је Цакић још једном припретио и погодио пречку. На другој страни, Гемовић, такође, бивши играч Синђелића, ударцем са 20 метара уздрмао је стативу. Голубовић је раздрмао Орлиће улазио је у зону шута у казненом простору Мачве а одбијена лопта као на тацни да је сервирана Вукчевићу, ударцем са осам метара донео је бод једном од „дављеника“.

Семафор 24. кола Прве лиге Србије:

Петак:

Оџаци – Пролетер (НС) 3:1 (Галић 40, 63. једанаестерац, Бабић у 61 - Миросављев 47)

Синђелић (Бг) – Мачва 2:2 (Лазаревић 45. аутогол, Вукчевић 90 - Јевтић 33, Лазаревић 54. једанаестерац)

Субота:

16.30: БСК Борча – Земун

16.30: ОФК Београд – Бежанија

16.30: Инђија – Јагодина

16.30: Будућност (До) – Динамо (Вр)

16.30: ЧСК Пивара – Слобода

16.30: Колубара – Радничкии)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.