Почетна / Фудбал / Прва лига

Вучић после десет година донео елиту Земунцима голом у 21. минуту

Земун се победом над Јагодином после десет година вратио у Супер лигу, Ужичани без мотива одиграли меч код куће после сазнања да не могу до Супер лиге, Оџаци се новим поразом дефинитивно опростили од прволигашког друштва, као и БСК Борча, чека се још један путника за нижи ранг
ФОТО: М. Јелисавчић

Слобода – Динамо (Вр) 1:1 (0:0)

Ужице - Стадион: Градски. Гледалаца: 400. Судија: Дејан Глигоревић. Помоћници: Никола Милосављевић иМилош Караџић. Жути картони: Митић, Стајић, Гашић (Динамо). Стрелци: 1:0 Дошљак у 52, 1:1 Стојковић (једанаестерац) у 75. минуту.

СЛОБОДА: Ђурић, Миличић, Глишовић, Јоксимовић, Атанасковић, Видић,  Цветковић (од 68. Станић), Дошљак, Нешовић (од 37. Намани), Пеличић (од 80. Славковић),  Ђерић.

ДИНАМО: Лангура, Стошић, Онимиси, Митић, Гашић, Зорановић, Недељковић, Крунић (од 53. Стојковић), Стајић, Младеновић (од 68. Сурака), Христић (од 67. Ђокић).

 

Помирени с чињеницом да је Супер лига недосањан сан, фудбалери Слободе су без мотива одиграли меч са Динамом, реми је последње због чега су, аплаузом поздрављени од малобројних симпатизера, могли да жале улазећи у свлачионицу.

Миличић је у петом минуту одлично извео слободан ударац, Лангура је „прочитао“ намеру и успео да лопту скрене у корнер. Нешовић је, у 15. минуту, из повољне ситуације слабо шутирао, као и неколико минута касније Стошић на супротној страни.

Стопостотну шансу за Слободу прокоцкао је, у 29. минуту, Пеличић. Гашић се на 35 метара од гола спетљао са лоптом, Пеличић је имао отворен пут ка голу, ушао је у шеснаестерац али уместо шута додао је лопту противничком играчу. До одмора само још једна прилика, Ђерић је покушао да Нешићев центаршут скрене у мрежу, опет је Лагура био на месту.

Слободина иницијатива уродила је плодом у 52. минуту. Јоксимовић је пронашао Дошљака пред голом гостију, не оклевајући нападач Ужичана је поред неколицине играча Динама лопту послао под пречку.

У 75. минуту судија Глигоревић је проценио да је пред голом Слободе Миличић с леђа гурнуо играча Динама. Лопту је на белу тачку поставио Стојковић и донео бод гостима.

После тачно десет година, фудбалери Земуна вратили су се у Супер лигу. Невиђено славље настало је после последњег звиждука судије Никитовића, гледаоци су у рекордном броју (3.000) дошли на Градски стадион, да присуствују повратку у елитно друштво, а бројни фудбалски гурмани сјурили су се са трибина на терен. Слика за пример и уживање. И памћење.

Мрежа Јагодине затресла се у 21. минуту, после убачаја Ристовића из корнера, на супротној стативи испрсио се Немања Вучић и, испоставило се, постигао гол вредан суперлигашке сцене - 1:0.

Семафор 29. кола Прве лиге Србије:

Слобода – Динамо (Вр) 1:1 (Дошљак 52 - Стојковић 75. једанаестерац)

Пролетер (НС) ˜– Будућност (До) 2:2 (Миросављев 45, Новаковић 62 - Суботић 35, 69)

Oџаци ˜– ЧСК Пивара 2:4 (Галић 28, Станковић 83 - Мезеји 10, Танасић 60, Галијаш 85, Трифковић 90)

Раднички (Пи) ˜– ОФК Београд 1:1 (Марко Манчић 55 - Стојановић 89)

Мачва ˜– Бежанија 1:3 (Матић 32 - Милошевић 31, М. Стојановић 88, Јеремић 89)

БСК Борча ˜– Инђија 1:2 (Јовановић 48 - Вујасин 43, 81. једанаестерац)

Колубара ˜– Синђелић (Бг) 0:0

Земун ˜– Јагодина 1:0 (Вучић 21)

Напомена: Мачва и Земун су се пласирали у Супер лигу, из прволигашког ранга испали су ОФК Београд, Оџаци, БСК Борча и чека се још један путник за ниши ранг. Нови прволигаши Нови Пазар и Металац, повратници из Супер лиге, као и Темнић (Српска лига Исток) и Телеоптик (Српска лига Београд), чекају се још два (Српска лига Запад и Српска лига Војводина).

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dijara
To sam sve znào pre pocetka sezone.U Zemunu kum,u Macvi visoki clan partije Ivica Kralj.E zato te je tadasnja uprava Partizana ,kakva god da je izbacila iz kluba.Plus to sto si se sa Stanojevicem i Kratajicem talio za ugovore igraca.Kako i ona sramota od trenera Stanojevica koji je ni kriv ni duzan uzeo velike pare zbog Partizana a na kraju ga i tuzio.Partizàn ti jw napravil tim,dobio si titulu na dlanu pa se na kontu toga prodao.I tako ai nam vratioCuvaj te ne zasluzeno zaradjene pare.Nwcws moci vise maglu prodavati a ja se nadam da te Partizan nece vratiti.I one koje si oblmanuo ,shvatili su ko si.
lane
Baraz se nazalost ne igra...
opet ja...
- da li se igra baraz izmedju Borca (Cacak) I Slobode (Uzice) ?
grunf
Zemun winwin SNS novi koalicioni partner titovih velikana
NSCZ
Zemun preko politike i saveza, cak su i taurunumi ispolitizovani.
taurunum
Tacno! Ali mislim dobro je da ima neka navijacka grupa koja nije! Eto vasa na primer, koja god bila, samo dok vam vodje ne popadaju i onda ih ovi imaju u saci! Ako mislis da ima nekih vodja koji do sad nisu padali varas se! A ako mislis da to funkcionise drugacije onda si mnogo naivan!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.