Почетна / Фудбал / Прва лига

Крагујевчани се експресно вратили у Прву лигу, циљ је и даље стабилизација клуба

Иако слика на почетку прошлог лета није била обећавајућа, фудбалери Радничког 1923 први су прошли линију циља на српсколигашком „Западу”
ФОТО: www.fkradnicki.com/Андреја Костадиновић

То значи експресан повратак међу прволигаше, а остаће упамћен и као први у клупској историји, обично је најпопуларнијем крагујевачком клубу било потребно више времена да би средио редове.

За најзаслужније, сви на стадиону „Чика Дача”, апострофирају играче, који су изнели највећи део терета. Заслуге се не умањују ни тројици тренера: Радован Радаковић је селектирао и водио тим до јесењих почасти, Владу Чапљића није уплашило ни сазнање да неће моћи да рачуна на појачања током зимске паузе, док је препознатљивим шмеком, Славиша Ковачевић ударио глазуру.

Уз резултат радује да су и петорица омладинаца били укључени у први тим, па је остврена дупла добит, освојили смо прво место и добили играче за дужи период. Окосницу су чинили фудбалери из Крагујевца, док су они, условно речено са стране, донели што се и очекивало, представљали су освежење и појачања. Дугујемо захвалност тренерима, свако је у датом тренутку дао све што може. То могу да кажем и за остале људе у клубу, као и навијаче, подржали су нас у настојањима да се вратимо у Прву лигу – каже Александар Симовић, председник Скупштине.

Неспорна жеља је да се задржи играчки кадар, али и да се нађе решење у погледу струке за нову сезону.

Упоредо са биткама на спортском терену, може се рећи да је Раднички 1923 водио борбу и за преживљавање, јер су присутни бројни проблеми, најчешће финансијске природе.

Циљ у такмичарском смислу некако се сам по себи наметнуо, на тако нешто утицао је и реноме клуба. Како је трка одмицала тако су и амбиције бивале све веће, дошли смо у петом колу на лидерску позицију и нисмо је испуштали до краја. И даље је циљ стабилизација, без превеликих искакања у смислу амбиција, али са јасно израженом жељом да у сваком тренутку искористимо и најмању шансу да остваримо успех – јасан је Немања Димитријевић, директор повратника међу прволигаше.

После победе у дуелу са ФАП-ом, организовано је и славље у Плавој сали хотела „Шумарице”, уз присуство садашњих и бивших тренера и играча, навијача, спортских пријатеља и ривала...

Иза нас је сезона за памћење, оцена многих је да је такмичење на „Западу” најквалитетније у конкуренцији српсколигаша, па није било лако доћи до првог места. У велики успех убрајам и то што смо реализовали постављање терена са вештачком подлогом, у великој мери доприноси побољшању услова за рад свих селекција. Покушаћемо да средимо и терен са шљаком.Тежња је да наставимо са добрим резултатима, то је најбољи начин и да привучемо спонзоре и нова улагања у клуб, као и да наш стадион поново постане један од најпосећенијих у Србији. Нико се не плаши изазова, претходно искуство биће од велике користи, постоје воља и одлучност да наставимо у истом ритму –  каже Милош Обрадовић, потпредседник Скупштине Радничког 1923.

Присутна је жеља да се на „Чика Дачу” врате играчи поникли у Радничком и другим крагујевачким клубовима.

Познато је и да ће неке друге околности утицати на активности у прелазном року, али влада уверење да ће клуб успети да одговори и овом изазову.

Определили смо се да идемо постепено, без бомбастих најава. Радимо све што можемо да омогућимо несметано функционисање клуба. У колотечину смо увели исплату принадлежности свима у клубу, док и даље дугови из прошлости представљају проблем, али и то решавамо. Немамо превише простора за маневрисање и верујем да ћемо у догледно време све ствари поставити на место. Свесни смо да за прволигашки ранг морамо да освежимо екипу и учинићемо то у складу са могућностима –  каже Обрадовић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lane
Niste zasluzili ulazak u Prvu ligu,Sloga iz Pozege je imala duplo bolji tim od Radnickog.Brzo se vracate u Srpsku ligu zapad.
Петар
Табела те демантује .
iuz
drzte gace da vam odmah ne spadnu
Dejan
1. Metalac 2. Novi Pazar 3. Sloboda 4. Kragujevac Ko ide u prvu ligu
mile
ne lupaj, pazar ispada iz lige ako je uopste i bude igrao
Леки
Вратили смо се још прошле недеље, сад дај Боже опстанак у новом друштву да извучемо!
meraklija trecepozivac
Pozdrav iz Nisa

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.