Почетна / Фудбал / Прва лига

Братство одустало, ТСЦ прихватио да игра Прву лигу

Братство 1946 из Пригревице одустало од пласмана у виши ранг
ФОТО: М. Рашић

Братство 1946 из Пригревице, Првак Српске лиге „Војводина”, послао је допис ФС Војводине да, због финансијских проблема, инфраструктуре и Правилника о стручно-педагошком раду, одустаје од играња у Првој лиги.

ФСВ обратио се друпласираном Омладинцу из Нових Бановаца, као и трећепласираном ТСЦ-у из Бачке Тополе, да одговоре да ли испуњавају критеријуме за играње на прволигашкој сцени. Бановчани, на основу критеријума, такође, нису могли да прихвате понуђено место, док је из Бачке Тополе стигао потврдан одговор. Достављени су докази да ТСЦ испуњава све услове за такмичење у вишем рангу.

На основу тих изјава, Секретаријат ФСВ је на јучерашњем састанку, одлучио да Извршном одбору ФСС предложи да у Прву лигу Србије уђе ТСЦ.

Тополчани су, последњих година, међу најорганизованијим клубовима у Војводини, па није изненађење што су кандидати за „ванредно унапређење” и поред чињенице да су били „само” трећи у Српској лиги.

- Предузели смо што је до нас и сада је на потезу ФСС – каже Саболч Палађи, председник ТСЦ-а.- Надамо се лепим вестима са састанка Извршног одбора.

Првобитно су улазак у виши ранг обезбедили Темнић 1924 (Српска лига Исток), Телеоптик (Српска лига Београд), Братство из Пригревице (Српска лига Војводина), Раднички 1923 (Српска лига Запад).

Састав Прве лиге Србије за сезону 2017/18:
1. Бежанија (Београд)
2. Синђелић (Београд)
3. Телеоптик (Београд)
4. Металац (Горњи Милановац)
5. Слобода (Ужице)
6. Раднички (Пирот)
7. Динамо (Врање)
8. Будућност (Добановци)
9. Пролетер (Нови Сад)
10. ЧСК Пивара (Челарево)
11. Темнић 1924 (Варварин)
12. ТСЦ (Бачка Топола)
13. Раднички 1923 (Крагујевац)
14. Нови Пазар
15. Инђија
16. Јагодина
Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boca88
Teleoptik odustaje od prve lige(jos nije javno saopstenje),tako da drugoplasirana ekipa ide u prvu ligu ;)
sale
Posteno bi bilo svi koji odustaju od viseg ranga a izborili su ga u ligu bez briga pa tamo nek kombinuju i prodaju svoja mesta.
sale
Pa cemu onda takmicenje , dovoljno je da imas pare i budes treci i odes u visi rang ili budes prvi i prodas svoje mesto uglavnom sve gubi svrhu ako ne mozes da finansiras visi rang onda u ligu bez briga ovako sve smrdi da je neko tu uzeo neke pare a o postenom takmicenju ni reci , carsija prica da je neki politicar iz opstine koji daje neke opstinske pare podjednako svim klubovima oko indjije zabranio visi rang , svi igraju istu ligu i dele iste novce
007
BRAVO ZA BAČKOTOPOLCE a kad će moj rodni grad VRBAS da se digne i vrati stari sjaj od 50tih do početka 90tih..šteta što nemamo svog Orbana al je važno da imamo svog koleta i vlasti koje su mu dozvolile da za džabe kupi gigante kao što je šećerana Carnex koji su uz Vital ,koji je prodat isto tako peconiju mešetaru ,činili VRBAS najjačpm opštinom uz Maribor u SFRJ al oduvek je tako ko bi gore sad je dole i obrnuto ..a gore pomenuti je kao što je srozao VOJVODINU od 2001 do 2006. kad je bio predsednik tako mu se fućka za svoj rodni VRBAS ...dokle trpeti više
Dacy
Da je imalo pravde PLS bi igrao Moravac Orion i to sa najmladjom ekipom u ligi Istok. Temnic iz Varvarina niti ima uslove niti mladje kategorije al he pozatvarao sudjenje i 90% utakmica. Gazda im vlasnik lanca kladionica. Zato smo tu gde jesmo u fudbslu. Moravac Orion kao klub iz sela ima 5 selekcija od kojih su omladinci izborili plasman u Omladinskoj ligi Srbije a kadetska selekcija je ove godine ispala a jedina je nanela poraz Partizanu inace sampionu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.