Почетна / Фудбал / Прва лига

НОВОПАЗАРСКА УЗАВРЕЛА ЗИМА - Шемсовић: Издаја! Не закопавајте „живог човека”

Новопазарски спортски радник са најдужим стажом у фудбалу против иступања из Прве лиге
ФОТО: С. Жупљанин

Ври крај Јошанице, ни близу као у неким фудбалски срећнијим и не тако давним временима, али тензија најпопуларнијег спорта и даље бди изнад зидина Градског стадиона. Далеко је Нови Пазар од елите, међутим, идеја о иступању из прволигашког такмичења подгрејала је страсти и поново избацила на површину стару тему – је ли популарни клуб заиста вечита жртва на овдашњим просторима?

Док трају лицитације „за” и „против” идеје о дефинитивном повлачењу из такмичења, глас диже и доскорашњи председник Ћерим Шемсовић.

– Илузорна је и утопистичка било каква прича о иступању из Прве лиге! Нема везе са спортом, нити са животном реалношћу. Нови Пазар заслужује да настави такмичење и на терену реши статус, да „одлучи” где и коме припада. Не прихватам идеју о одустајању од такмичења, била би то класична издаја – јасан је активни новопазарски спортски радник са најдужим стажом у српском фудбалу.

Не би Шемсовић да околиша и ствари завија у целофан:

– Било је свакојаких, па и већих, неправди у претходним годинама против Новог Пазара и нико није ни помишљао да неспортским средствима намирује нечије, личне или безличне, интересе. Окусио сам на својим плећима колико су болна та искуства и никад нисам повлачио нечасне потезе. Будимо поштени, некад су и судије грешиле у нашу корист. Кад се црта подвуче, све некако дође на своје.

Приватизација, под хитно

Доскорашњи председник Новог Пазара апелује:

– Време је да се призовемо памети, да спасимо што се може. Фудбал нам јури у провалију, ако настави овај јуриш, нећемо моћи да га вратимо у живот. Не залуђујмо се успесима репрезентације и вечитих ривала у Европи. Државни тим воде репрезентативци из иностраних клубова, у Звезди и Партизану доминирају странци. Много је отворених проблема и само може да их реши – приватизација. Ништа више... – доследан је Шемсовић.

Новопазарцима су, о томе се стидљивије прича, досадили и изливи национализма на нашим стадионима...

– Први сам против било каквог екстремизма и испољавања најприземнијих страсти на стадионима. И успели смо да очистимо наше двориште, тај пример требало би да следе и остали. Смучило ми се све то, преварио сам се у проценама да је то време остало иза нас. Залажем се за најоштрије санкционисање распиривања било какве мржње на трибинама.

Ни тај аргумент, сматра Шемсовић, не пије воду у прилог идеји о повлачењу Новопазараца са прволигашких терена.

– Не закопавајте „живог човека”! Клуб јесте у проблемима, али не и нерешивим. Нико нема право да га „сахрањује” пре времена. Напокон, генерације су стварале клуб спортском борбом и нико нема тапију на традицију новопазарског фудбала.

Апеле бившег председника, у време мандата, за спас нико није озбиљно схватао. И сада остаје доследан летос промовисаној политици.

– Само јаки привредници и спонзори могу Нови Пазар да избаве из кризе. Уз мене су летос били само фудбалски доброчинитељи, ангажовани истовремено у Јошаници, осталима је било лепо да се шепуре на трибинама и нису ни помишљали да уложе који евро у клуб. Имао сам времена да проникнем у структуру дугова и сада остајем доследан у тврдњи – уз мало добре воље и њих клуб може да се реши.

Не мисли Шемсовић да се уплиће поново у лавиринт проблема и нерешених односа унутар клуба и око њега.

– Нису ме, на срећу, питали шта мислим. И баш ми прија због тога. Да су се јавили, одмах би од мене тражили и новац. Плаћам и сада поједине рачуне и није ми жао. Знају сви колико сам дао и увек ћу помоћи клуб, али прошло је време кад је Шемсовић финансирао Нови Пазар, а други одлучивали у моје име – децидирана је порука дугогодишњег председника клуба са Јошанице.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mihailo
Ovaj covek treba da radi FSS jer je jedan od retkih pametnih i postenih.
Stari delija
Ne predajte se Pazarci! Ta sredina zaslužuje jak klub i u što višem nivou takmičenja. Nadam se da neće doći do gašenja kluba, što bi bilo ravno sportskoj tragediji. Ja sam stari zvezdaš, ali sam uvek imao simpatije prema vašem klubu, bez obzira na neke neprimerene situacije, a verujte ima još dosta ovakvih ljudi, ljudi koji razdvajaju sport od dnevne politike. Ne dozvolite da budete upisani u istoriji kluba kao neko ko je uništio klub! Od srca vam želim da uspete i klub dovedete u mrnu luku!
mister no
slazem se , napred pazarci !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.