Почетна / Фудбал / Прва лига

Врањанци на корак до историјског успеха, пласмана у елитно друштво, после победе у Београду

Добановчани умало да поклекну на терену бившег суперлигаша, Добријевић спречио пораз
ФОТО: М. Спасојевић

Синђелић (Бг) – Динамо (Вр) 1:3 (0:1)

Београд – Стадион: Синђелића. Гледалаца: 350. Судија: Станко Остраћанин (Краљево). Помоћници: Марко Ђуричић (Лозница) и Никола Ђоровић (Крагујевац). Жути картони: Ф. Павишић, Обреновић (Синђелић). Стрелци: Ракић у 80. за Синђелић, Сурака у 42. и 72, Миловановић у 63. минуту за Динамо.

СИНЂЕЛИЋ: Вукашиновић, Милошевић, Страхиња Павишић, Филип Павишић, Ђорђевић, Станковић, Ракић, Нешић, Русо, Обреновић, Мандић (од 80. Кричак).

ДИНАМО: Ђурић (од 46. Божовић), Станковић, Гашић, Стојковић, Недељковић (од 55. Милановић), Ранђеловић (од 46. Антић), Стевановић, Миловановић, Вукајловић, Зуцовић, Сурака.

 

Предвођени сјајним Закаријем Сураком, Врањанци су рутински освојили три бода на гостовању Синђелићу и стигли на корак од историјског успеха - пласмана у Супер лигу. Нову првенствену победу фудбалери Динама прославили су са бројним навијачима.

После шанси Недељковића и Стевановића, гости су повели преко Сураке, претходно је шутирао Недељковић.

Иницијатива Врањанаца настављена је и у другом полувремену. У 60. минуту ударац запаженог Антића, одбранио је расположени Вукашиновић, једина светла тачка у тиму домаћина.

Три минута касније, млади голман није могао ништа, шутирао је Миловановић и погодио мрежу после повратне лопте Сураке.

У 71. минуту није признат погодак Гашића, искусног штопера Динама, због офсајда, а у следећем нападу Врањанци су потврдили победу. Грешку одбране Синђелића казнио је Сурака и лоб ударцем погодио мрежу. Почасни гол за „орлиће” постигао је хитри Ракић из контранапада по десној страни. 

Семафор 27. кола Прве лиге:
Субота:
Телеоптик – Раднички (Пи) 2:1 (Ф. Чермељ 83, Ивковић 86 - Димитров 44)
Синђелић (Бг) – Динамо (Вр) 1:3 (Ракић 80 - Сурака 42, 72, Миловановић 63)
Јагодина – Будућност (До) 1:1 (Милић 25. једанаестерац - Добријевић 61)
Нови Пазар – Бежанија 1:1 (Кецап 81 - Перовић 52)
Недеља:
17.00: ЧСК – Металац
17.00: ТСЦ – Слобода
17.00: Раднички 1923 (Kг) – Пролетер (НС)
Уторак:
17.00: Инђија – Темнић 1924

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

HNK Bačka 1901
Pre svega navijam za vojvodjanske klubove, što je valjda i normalno jer sam iz Subotice, ali nemam ništa protiv toga da neki tim sa juga Srbije udje u JSL kao Dinamo. Drago mi je za Proleter NS, ali moram nešto da primetim. U prošlom kolu su igrali sa Novim Pazarom kod kuće, i na toj utakmici je bilo svega 500 gledalaca. Znači u sezoni kada Proleter igra najbolji fudbal u istotiji na slanoj bari svega 500 gledalaca!!! Npr. kada je Donji Srem igrao dobro i izborio plasman u JSL, kod kuće u utakmicama u PLS je imao po 1000 gledalaca. A Pećinci su selo od oko 2500 stanovnika...
Šž
Bravo vranjanci!
777
Jel moze neko iz Uzica da mi napise, hoce li Sloboda napasti dogodine superligu?
Zlatanovic
Idemo Dinamo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.