Почетна / Фудбал / Прва лига

ОФК Бечеј, нови члан Прве лиге: „Од идуће сезоне више не идемо на утакмице бициклом...”

Руководство, играчи и навијачи Бечеја 1918, на достојанствен начин, прославили су освајање првог места у Српској лиги „Војводина” и пласман у Прву лигу
ФОТО: И. Веселинов

Бечејски „Гусари” су до пре три сезоне, „харали” по општинским „ливадама и вашариштима”.

Отприлике у то доба, искреним посленицима фудбала је прекипело и рекли су: „Од идуће сезоне више не идемо на утакмице бициклом, век постојања клуба обележићемо као угледни чланови прволигашког каравана”!

Експресно су Бечејци прелазили у више рангове, у великој мери обновили су играчки кадар.

На челу клуба је угледни и успешни привредник Драган Кнежев, њему уз раме је стари спортски вук Предраг Ђорђевић, као и агилни спортски директор, некадашњи првотимац Дејан Станојев.

За шефа производног погона постављен је Јовица Лакић, за многе тада анонимац, а помоћници су били некадашњи асови Далибор Новчић и Милош Андрић. Спортски директор Станојев је у лето 2017. изјавио:

„Остварили смо циљ, сада смо и ми војвођански. Немамо претераних амбиција, жеља нам је само да будемо „топовско месо“, да осетимо шмек правог такмичења, па ћемо догодине видети ко смо и зашта смо”.

Од 17. августа је кренуло, „гусари” су од првог кола засели на чело табеле и столовали до последњег кола. На 30 утакмица биланс су 24 победе и по три ремија и победе.

Изборили су највише тријумфа, постигли највише голова,  а „краљ стрелаца” је Младен Ковачевић (27).

Већ на првом састанку са управом рекао сам: у реду, момци, прихватам вашу молбу – понуду, али уз четири услова: ред, рад, дисциплина и транспарентност у раду клуба, иначе нема ништа од сарадње – враћа филм Драган Кнежев.

Прихватио се одговорног задужења и успео.

Свесни смо одговорности играња у Првој лиги. Руку на срце, тренутно немамо прописане техничке услове за организовање утакмица у савезном рангу. Мислим, пре свега, на трибине, управну зграду, свлачионице, семафор... Убеђен сам, међутим, да ћемо до почетка првенства, уз помоћ и других заинтересованих за фудбал, велики део тих недостатака и уклонити. Када кажем „и других заинтересованих“ не мислим само на Бечејце, већ и субјекте ван наше општине, па чак и из иностранства.

Дејан Станојев, за кога навијачи кажу да „живи триста на сат“ на слатким је мукама:

Пре почетка првенства рекао сам „само да сачувамо живу главу“ у Војвођанској лиги, а после ћемо да видимо.

Није тако испало?!

После петог кола схватили смо да нисмо „мачији кашаљ”. И у то време смо решили, „идемо до краја”. Наш успех није сплет срећних околности, него резултат рационалног размишљања и много труда свих, не само управе него и играча који су дочекали „свој тренутак”, па су на свакој утакмици пружили максимум.

Играчки кадар?

Фудбалери који су изнели терет првенства, одједном су постали интересантни и другим клубовима. Ђуричин је од зимус у Спартаку, а Алексић у Чукаричком. И остали, нећу да спомињем имена, имају пристојне понуде, а ми желимо да их задржимо. Са друге стране, клуб је постао интересантан многим играчима, Прва лига је, ипак, ниво. Трећа страна медаље је да су и нама потребна појачања, па сад, народски речено „буди паметан“. Решили смо и веће проблеме, па ћемо и овај – јасан је Дејан Станојев.

Један од твораца дрим-тима је и шеф стручног штаба Јовица Лакић:

Пре годину дана дошао сам у здрав, хомоген колектив и добио одрешене руке у раду. Резултати говоре о свему. Без обзира на учињено и обострану жељу да наставимо сарадњу испречила се папирологија, немам ПРО лиценцу, тако да немам право да водим екипу у савезном рангу.

Уместо Лакића, гусаре у прволигашком каравану предводиће Бранко Савић, дојучерашњи шеф струке Борца из Сакула.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.