Почетна / Фудбал / Прва лига

Станисављевић: За 90% трансфера нема трага, тако нешто не би издржао ни Манчестер јунајтед

Коначно стартовали и Чачани, блокада рачуна (40 милиона) велика препрека за појачања
ФОТО: М. Ристић

Стартовали су и Чачани, јуче у десет часова, у просторијама СЦ Младост, окупили су се бројни новинари и чули стару причу која, у што краћем временском интервалу, мора да промени садржај да би Борац и почео нову прволигашку сезону.

Окупљању на Градском стадиону присуствовао је и директор Иван Стевановић, али о проблемима који би представљали претешко бреме и за моћне европске клубове, најконкретније је говорио Владимир Станисављевић, шеф стручног штаба и спортски директор.

- Први радни дан, после сезоне у којој смо изборили опстанак, почињемо темом која у значајној мери одређује нове циљеве, амбиције, па чак решава и егзистенцију клуба. Нисам успео да пронађем податак да било који клуб у свету две године функционише са блокадом рачуна без размишљања о ангажовању појачања – рекао је Станисављевић, у покушају да отворених карата обелодани реалност са којом су суочени Чачани.

Избора нема, како тврди Станисављевић, договор са играчима који потражују дуговања једини је начин за спас.

- Зашто бисмо бежали од истине која би могла да нас кошта гашења клуба. Садашње руководство наследило је велики дуг према играчима који тренутно износи око 40 милиона динара.

Борац је у могућности да средствима локалне самоуправе, Ауто-Чачка и Баварија моторса регулише половину потраживања.

- Постоји разумевање 70 одсто играча који не беже од договора да „опросте“ половину уговорних обавеза. Преостаје да се надамо да ће и остали имати разумевања. У супротном Борац би, после 93 године постојања морао да се угаси. Ново руководство, стручни штаб па и играчи који су са просеком 17,8 година изборили опстанак у Првој лиги, учинили и више од подвига, не заслужују да испаштају због наслеђеног несавесног пословања. Ако кажем да за 90 процената трансфера у блиској прошлости нема трага, смело тврдим да тако нешто не би издржао ни Манчестер јунајтед. Борац сада послује позитивно, још нисмо потрошили новац из градског буџета, али каква корист када неко није бирао средства да клуб, практично, гурне у провалију из које не би било изласка – без намере да прикрива истину истакао је Станисављевић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

IC
Gasi klub! Lopovska posla!
IC
Cacak city nikad nece biti !!!!
Mister
Zlatibore pitaj Taru kako Ercov...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.